«FORLOVET» SEG PÅ TV: I januar, lenge før de ble kjent gjennom «Farmen» på TV 2, var kjæresteparet Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik med i en reklamefilm for Tresori diamanter - for å markere ettårsjubileet for at kirken sa ja til homo-ekteskap. VIDEO: TV2 Vis mer

Lene Sleperud og Tonje fra «Farmen»:

«Farmen»-paret overrasket med hett kyss

TV-stuntet førte til mas om ring på hjemmebane.

Publisert

Inne på «Farmen»-gården overrasket Tonje Frøystad Garvik (29) alle, da hun avslørte at hun er lesbisk.

29-åringen unnlot derimot å fortelle at hun er i et forhold med «Farmen»-kollega Lene Sleperud (29).

PAR I HJERTER: PÅ «Farmen» måtte Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud skjule forholdet sitt. Få vet at de allerede før TV 2 programmet hadde «forlovet» seg på TV. Foto: Alex Iversen/ TV 2
PAR I HJERTER: PÅ «Farmen» måtte Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud skjule forholdet sitt. Få vet at de allerede før TV 2 programmet hadde «forlovet» seg på TV. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer

I virkeligheten har de to jentene vært sammen i snart to år, og har allerede «forlovet» seg. Med en vakker diamantring verdt 100 000 kroner, gikk Tonje ned på kne og ba om Lenes hånd – i en reklamefilm for Tesori Diamanter.

Se video øverst i saken!

- Det var veldig spesielt å «forlove» seg foran kamera. Det førte til litt mas om ring på hjemmebane, forteller Tonje lattermildt.

FARMENKYSS: Lene ble tydelig glad i reklamefilmen, og har begynt å hinte om frieri også i virkeligheten. Foto: Tresori diamanter
FARMENKYSS: Lene ble tydelig glad i reklamefilmen, og har begynt å hinte om frieri også i virkeligheten. Foto: Tresori diamanter Vis mer

Bidrar til normalisering

I reklamefilmen, som ble laget i januar, sier Lene ja til sin kjære med et ømt kyss. Tesori ønsket å bruke et ekte par i reklamefilmen, som markerte at det var ett år siden lesbiske og homofile fikk gifte seg i kirken.

- Det er en film der det understrekes at kjærlighet er kjærlighet, uansett, forteller Tonje.

Etter høstens «Farmen», har det strømmet inn med meldinger og støtteerklæringer til paret. Mange foreldre forteller at de ser mer positivt på barnas legning, etter å ha sett Tonje og Lenes kjærlighet på skjermen.

- Mange foreldre har skrevet til oss og fortalt at de endelig kan forstå barna sine. Hvis vi kan bidra til en normalisering, er det kjempefint, mener Lene.

Se dette innlegget på Instagram

Act Normal They Said....😬

Et innlegg delt av Tonje Garvik (@tonjegarvik)

Trodde hun var gæren

Paret møttes under homofestivalen Pride for to år siden. Lene var til stede for å støtte en venn, mens Tonje var nysingel og på sjekker’n.

Lite ante de at de denne dagen skulle møte kvinnen i sitt liv.

GOD STEMNING: Tonje og Lene viste allerede på pressedagen for «Farmen» at de hadde et helt spesielt forhold. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
GOD STEMNING: Tonje og Lene viste allerede på pressedagen for «Farmen» at de hadde et helt spesielt forhold. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

- Plutselig traff jeg blikket til Lene i folkemengden. Det oste av spenning og utfordring. For å si det sånn, var det mye faenskap i vårt første blikk. Først tenkte jeg «shit, hun er gæren», men så måtte jeg jo bort og prate med henne, minnes Tonje med et lurt smil.

Ekte kjærlighet

Lene hadde aldri vært sammen med en jente før, men var åpen for å forelske seg uavhengig av kjønn.

Hun hadde en lang rekke spørsmål til Tonje, som besvarte alle sammen. En måned senere var de på sin første date. Forholdet gikk sakte, men sikkert fremover.

Lene trengte litt tid til å venne seg til tanken på å være sammen med en jente, og Tonje hadde akkurat lagt bak seg et annet forhold.

I dag er begge overbevist om at de tok det rette valget med å være sammen.

- Jeg har vært i fine forhold før, men med Tonje ble alt rundt ubetydelig. Hun er så positiv og morsom, og vi kan prate om alt. Hun er den beste, slår Lene fast.

SOM TO DRÅPER VANN: Nikolai og Markus Aspen (23) er eneggede tvillinger, og blir stadig forvekslet med hverandre. Likheten har bydd på noen ekstra utfordringer etter at førstnevnte dukket opp på «Farmen». Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Helén Skogstad Vis mer

Spent på reaksjon

Det kom overraskende på Lenes familie at hun hadde falt for en annen jente. For mange homofile og lesbiske er det svært vanskelig å fortelle om legningen til de nærmeste, men heldigvis får «Farmen»-paret full støtte fra foreldrene.

Lene avslører at hun var svært spent før hun fortalte om jentekjæresten.

- Jeg håpet at det ikke ville endre måten de så meg på, og jeg ville absolutt ikke skuffe dem, sier Lene.

Møtt med forståelse

Det var under et restaurantbesøk, at hun ikke lenger klarte å holde på hemmeligheten.

- Pappa, Tonje og jeg var ute og spiste, da det plutselig rant ut av meg; «Tonje er mer enn en venninne!»

EKTE KJÆRLIGHET: Tonje og Lene sitt forhold gikk sakte men sikkert fremover etter at de møttes for første gang under Pride-festivalen for to år siden. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
EKTE KJÆRLIGHET: Tonje og Lene sitt forhold gikk sakte men sikkert fremover etter at de møttes for første gang under Pride-festivalen for to år siden. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Heldigvis ble 29-åringen møtt med forståelse og aksept, og nervøsiteten ble brått snudd til glede.

Pappa taklet det fint, og så hvor forelsket jeg var. At foreldrene mine fikk bli kjent med Tonje, samtidig som de fordøyde nyheten, gjorde det nok enklere å akseptere, sier Lene.

Fornektet legningen

Selv om hun hadde jentekjæreste allerede i barnehagen, var det som 19-åring at Tonje for alvor skjønte at hun ville være sammen med en av samme kjønn.

- I begynnelsen fornektet jeg legningen min. Jeg var sammen med en fin fyr en stund, men kjente på helt andre følelser sammen med kvinnelige kjærester, forteller Tonje åpenhjertig.

PAPPA OG KOMPIS: Tonje står svært nær faren Thor Garvik, og ble møtt med full aksept da hun kom ut av skapet. Far og datter reiser gjerne på fotballtur sammen, og har også reist sammen til Asia. Foto: Privat
PAPPA OG KOMPIS: Tonje står svært nær faren Thor Garvik, og ble møtt med full aksept da hun kom ut av skapet. Far og datter reiser gjerne på fotballtur sammen, og har også reist sammen til Asia. Foto: Privat Vis mer

Kom ut i brev

På tross av at nært forhold til foreldrene, var Tonje nervøs da hun først fortalte om legningen. Det gjorde hun gjennom et brev sendt fra California, der hun bodde på den tiden.

- Jeg fortalte mamma og pappa at jeg var usikker på hva jeg følte, og at jeg skammet meg. Heldigvis ble jeg møtt med hundre prosent forståelse. For dem spilte det ingen rolle hvem jeg forelsket meg i.

Pappa Thor er uendelig stolt av datteren.

- Helt siden barndommen har vi hatt et fantastisk forhold, og jeg er alltid stolt av Tonje. Lene er også en veldig flott jente, skryter han.

LES OGSÅ: Sondre Justad kom ut av skapet på TV

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer