ENDELIG MANN OG KONE: Fire år etter at paret opprinnelig skulle ha giftet seg ga de endelig hverandre sine ja i Fredrikstad Domkirke. Foto: Harry Johansson
ENDELIG MANN OG KONE: Fire år etter at paret opprinnelig skulle ha giftet seg ga de endelig hverandre sine ja i Fredrikstad Domkirke. Foto: Harry JohanssonVis mer

«Farmen»-Marita giftet seg

Stod brud på sin egen bursdag.

SEOGHØR.NO: For tre år siden var Marita Wennevold Hollen (53) en av deltagerne som markerte seg i den populære reality-serien «Farmen» på TV 2.

Tidligere denne måneden avslørte TV-profilen og lokalpolitikeren at hun skulle gifte seg med samboeren Øivind Kylstad som hun har vært kjæreste med siden 2010.

GIFTET SEG: I 2013 var Marita med i «Farmen». Her sammen med programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Alex Iversen / TV 2
GIFTET SEG: I 2013 var Marita med i «Farmen». Her sammen med programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Paret flyttet sammen etter bare tre dagers bekjentskap og to år senere fridde Øivind på romantisk vis ved å gå ned på et kne mens de ferierte på fjellet.

- Vi skulle ha giftet oss i august 2012 etter Øivinds frieri samme år, men utsatte det den gang grunnet flytting fra Oslo til Fredrikstad, forteller Marita til Seoghør.no.

I helgen, lørdag 19. november - som også var Maritas bursdag, ga de endelig hverandre sine ja i en vakker vielse i Fredrikstad domkirke.

- Det var en nydelig dag som vi først begynte å planlegge i august i år. Det ble litt knapt med tid, men bryllupet ble enda bedre enn vi hadde håpet, sier den nygifte bruden.

Saken fortsetter under bildene.

EGENDESIGNET BRUDEKJOLE: Marita var selv med å designe sin hvite silkekjole. Foto: Harry Johansson
EGENDESIGNET BRUDEKJOLE: Marita var selv med å designe sin hvite silkekjole. Foto: Harry Johansson Vis mer
FØRSTE KYSS SOM EKTEPAR: - Øivind brukte over to og en halv time da  kjolen skulle kneppes av fordi hempene var alt for trange.  Deretter en time til å fjerne slør og blomsterpynt, så det ble ingen bryllupsnatt den natta for å si det sånn, ler Marita. Foto: Harry Johansson
FØRSTE KYSS SOM EKTEPAR: - Øivind brukte over to og en halv time da kjolen skulle kneppes av fordi hempene var alt for trange. Deretter en time til å fjerne slør og blomsterpynt, så det ble ingen bryllupsnatt den natta for å si det sånn, ler Marita. Foto: Harry Johansson Vis mer

Musikken i sentrum

Marita gikk opp kirkegulvet i en hvit spesialsydd brudekjole i ekte silke som hun selv var med å designe. Den hadde et langt slør med parets eget monogram brodert på.

- Min bokstav er M, og hans er Ø, så normalt ville det blitt MØ ettersom det er vanlig at kvinnens bokstav står først. Men jeg snudde på det slik at det ble ØM i stedet. MØ passer vel kanskje ettersom jeg har vært i Farmen, men ØM er jo mye mer romantisk, forklarer hun.

Både Marita og Øivind er veldig opptatt av klassisk musikk, og vielsen var preget av mye orgelverk spilt av den dyktige organisten Dan René Dahl, mens den tidligere «Idol»-finalisten Maria Mohn sang fra «Les Misérables».

Musikken var grunnen til at nettopp Fredrikstad Domkirke ble valgt til seremonien. De ville nemlig ha byens beste orgel.

- Vi laget et åpent arrangement for vielsen på Facebook slik at flere kunne ta del i den fine musikken. Og vi gikk ut med den vakre Toccata fra symfoni nr 5 av Widor, deler hun videre.

Saken fortsetter under bildet.

KOSELIG STUND: Her er brudeparet sammen med Maritas mor, Ingrid Wennevold. - Hun er 93 1/2 år, så jeg veldig glad for at hun deltok, smiler den tidligere Farmen-deltageren. Foto: Harry Johansson
KOSELIG STUND: Her er brudeparet sammen med Maritas mor, Ingrid Wennevold. - Hun er 93 1/2 år, så jeg veldig glad for at hun deltok, smiler den tidligere Farmen-deltageren. Foto: Harry Johansson Vis mer

To bryllupsreiser

Til tross for nydelig musikk og fantastisk stemning er ikke Marita i tvil hva som var høydepunktet på den store dagen:

- Det beste som skjedde var jo selvsagt at han svarte ja, stråler hun.

Etter vielsen ble selskapet for de rundt 30 inviterte gjestene holdt på Handelstanden.

- Mat og vin smakte helt fantastisk, forteller Marita - som nå ser frem mot en deilig bryllupsreise til varmere strøk.

- Vi skal til Tenerife og bo på det utrolig vakre hotellet Gran Melia Palacio. Her får vi egen butler. Vi gleder oss masse. Det blir også en mini-bryllupsreise i januar til Støtvig Hotel på Rygge. Her samler vi barna våre med deres koner og unger, sier den nybakte bruden.

LYKKELIGE: Nå gleder brudeparet seg til å feire kjærligheten på bryllupsreise. Foto: Harry Johansson
LYKKELIGE: Nå gleder brudeparet seg til å feire kjærligheten på bryllupsreise. Foto: Harry Johansson Vis mer

LES OGSÅ: Katie Price vil at ektemannen skal lide for sidespranget