La ut bryllupsinvitasjon på Facebook:

«Farmen»-Marita gifter seg

Marita Wennevold Hollen inviterer hele byen i vielsen sin.

GIFTER SEG: I 2013 var Marita Wennevold Hollen aktuell som deltaker i «Farmen». Her er hun avbildet sammen med programleder Gauet Grøtta Grav. Nå er hun opptatt med innspurten til sitt eget bryllup. Foto: Alex Iversen / TV 2
GIFTER SEG: I 2013 var Marita Wennevold Hollen aktuell som deltaker i «Farmen». Her er hun avbildet sammen med programleder Gauet Grøtta Grav. Nå er hun opptatt med innspurten til sitt eget bryllup. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

I 2013 markerte Marita Wennevold Hollen (53) seg som en av deltakerne i TV 2s populære realitykonkurranse «Farmen».

Denne helga er det imidlertid brudekjole som gjelder, ikke «Farmen»-vennlig ulltøy og flanellskjorter. Lørdag gifter hun seg nemlig med samboeren Øivind Kylstad i Fredrikstad domkirke, skriver Fredrikstad Blad.

Den tidligere tv-profilen og forfatteren sier til Dagbladet at hun langt ifra føler på bryllupsnervene før den forestående vielsen.

SPONTANT BRYLLUP: Marita Wennevold Hollen og forloveden Øivind Kylstad fastsatte bryllupsdatoen sin i august i år. Foto: Privat
SPONTANT BRYLLUP: Marita Wennevold Hollen og forloveden Øivind Kylstad fastsatte bryllupsdatoen sin i august i år. Foto: Privat Vis mer

- Nå er jeg jo en forholdsvis voksen brud, som giftet meg for første gang for 30 år siden. Så jeg har ikke bryllupsnerver, det er mer som å være i en slags ammetåke! For det er så ekstremt mye å planlegge hele tiden. Og denne gangen er det mange flere å ta hensyn til, jeg er mer detaljorientert og opptatt av at alt skal være bra på alle måter.

Wennevold Hollen legger til at bryllupsdagen faktisk faller på hennes egen 54-årsdag.

- Da vi fant ut at bursdagen min var lørdag 19. november, tenkte vi at det var en naturlig dag å gifte på, sier den tidligere «Farmen»-profilen til Dagbladet.

Planlagt i all hast

Hun og samboeren har vært forlovet noen år, men det var først i august paret bestemte seg for å arrangere bryllup allerede i høst. På tross av den trange tidsramma har bruden fått kjolehjelp av den anerkjente designeren Nora Farah.

- Så det ble ganske kort tid å planlegge på! Men jeg har gjort veldig mye fra første dag. Det første jeg gjorde var å finne en kjole. Og så hadde jeg en avtale med Nora Farah som jeg kjente litt fra før, og fant ut at jeg skulle designe kjolen sammen med henne. Det betyr mye, sier Wennevold Hollen.

KJENT DESIGNER: Nora Farah (ytterst t.h.) hjelper «Farmen»-Marita med brudekjolen. Her er Farah avbildet sammen med Guri Schanke og Marian Aas Hansen på et Rosa sløyfe-arrangement i 2009. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix
KJENT DESIGNER: Nora Farah (ytterst t.h.) hjelper «Farmen»-Marita med brudekjolen. Her er Farah avbildet sammen med Guri Schanke og Marian Aas Hansen på et Rosa sløyfe-arrangement i 2009. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix Vis mer

53-åringen, som er lokalpolitiker for Høyre, røper at planen egentlig var å gifte seg i 2012. Flytting til Fredrikstad og deltakelse i «Farmen» bidro imidlertid til at planene ble lagt på is.

- Men årene går, ikke sant, og vi har det jo så fint sammen. Så til slutt måtte vi bare sette i gang. Det utslagsgivende var nok det med bursdagen min, at den falt på en lørdag. Jeg synes også det er veldig fint med høst- og vinterbryllup, man kan ha et helt annet tema enn i sommerbryllup, påpeker hun.

- Det samme om det blir 30 eller 800 gjester

Marita Wennevold Hollen og forloveden har også valgt å legge ut en invitasjon til vielsen sin på Facebook.

- Ja, vi har lagt ut et Facebook-arrangement. Det er jo ikke så uvanlig, det er blitt ganske vanlig å invitere til åpne vielser på sosiale medier, sier den vordende bruden til Dagbladet.

Domkirka i Fredrikstad kan huse opp mot 800 gjester. Motivasjonen bak den åpne Facebook-invitasjonen er likevel ikke å få fylt opp den romslige kirka.

ÅPEN INVITASJON: Marita sier til Dagbladet at ingen av «Farmen»-meddeltakerne hennes er invitert i bryllupet, men at de er hjertelig velkomne i vielsen. Foto: Skjermdump fra Facebook/ privat
ÅPEN INVITASJON: Marita sier til Dagbladet at ingen av «Farmen»-meddeltakerne hennes er invitert i bryllupet, men at de er hjertelig velkomne i vielsen. Foto: Skjermdump fra Facebook/ privat Vis mer

- Det er ikke så farlig med fullsatt kirke for vår del. Det er det samme om det blir 30, 50, 100 eller 800 gjester der. Men når vi først lager en såpass fin konsert ut av vielsen er det hyggelig at folk kan komme og delta gratis, påpeker hun.

Brudeparet vil nemlig ha musikken i fokus under vielsen. De valgte å gifte seg i domkirka på grunn av orgelet og den dyktige organisten Dan René Dahl.

- Vi måtte ha det beste orgelet i Fredrikstad. Så det handler ikke om at vi må ha store forhold rundt oss, men at vi vil ha vakker musikk og en organist som kan fremføre de krevende verkene som vi har lagt opp til.

Wennevold Hollen legger til at tidligere «Idol»-finalist Maria Mohn også skal bidra musikalsk under vielsen.

- Maria Mohn skal synge fra «Les Misérables». Vi bruker kulturkreftene fra Fredrikstad. Derfor åpner vi også kirken, slik at de som har lyst kan komme og få med seg en konsert - ikke få med seg oss, hehe.

SYNGER I VIELSEN: Sangeren Maria Mohn, som var «Idol»-finalist i 2011, bidrar under vielsen i Fredrikstad domkrike lørdag 19. november. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
SYNGER I VIELSEN: Sangeren Maria Mohn, som var «Idol»-finalist i 2011, bidrar under vielsen i Fredrikstad domkrike lørdag 19. november. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

Saken ble først publisert på Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer