KRASJET MED ELG: Tidligere Farmen-vinner Magnhild Vik fikk en dramatisk opplevelse på veien. Foto: Tor Lindseth
KRASJET MED ELG: Tidligere Farmen-vinner Magnhild Vik fikk en dramatisk opplevelse på veien. Foto: Tor LindsethVis mer

Farmen-Magnhild krasjet med elg

- Jeg hørte en forferdelig lyd. Et kraftig smell.

SEOGHØR.NO: Farmen-vinneren fra 2014, Magnhild Vik, krasjet i september bilen hun vant i TV 2-konkurransen med en elg.

Det forteller 44-åringen til rbnett.

– Det var i 80-sona. Og jeg kjørte omtrent akkurat 80. Det var tidlig kveld og skumring, elgen gikk i ett med omgivelsene. Jeg hadde uansett aldri hatt mulighet til å unngå kollisjonen, for elgkalven kom bare rett ut i vegbanen fra intet. Jeg kastet meg på bremsene og slengte bilen mot midten av vegen i refleks.

–  Jeg tenker nå i ettertid på hva som kunne ha skjedd om det kom en lastebil imot. Heldigvis var det ingen annen trafikk. Jeg husker en forferdelig lyd. En kraftig smell. Så så jeg panseret krølle seg opp mot frontvinduet, sier Magnhild Vik (44).

Ekkel opplevelse

EKKEL OPPLEVELSE: Magnhild Vik sier til Dagbladet at hun er glad for at hun slapp med skrekken etter kollisjonen.
EKKEL OPPLEVELSE: Magnhild Vik sier til Dagbladet at hun er glad for at hun slapp med skrekken etter kollisjonen. Vis mer

Overfor Dagbladet beskriver 44-åringen opplevelsen som «fryktelig ekkel».

Jeg rakk å tenke: «Nå smeller det. Nå smeller det skikkelig». Jeg tør ikke å tenke på hva som ville ha skjedd hvis elgen hadde truffet oss midt på, eller hvis det hadde kommet en bil i det andre kjørefeltet. Heldigvis gikk det bra, jeg slapp unna med skrekken.

Verre var det for elgen, som måtte avlives på stedet.

- Jeg er veldig dyrekjær, og synes det ikke det var noe hyggelig at livet til elgen endte på den måten, sier Vik, og legger til:

- Men når jeg først hadde drept den, kunne jeg like greit spise den. Viltnemnda lot meg kjøpe kjøttet, og i dag har jeg masse godt elgkjøtt i fryseren. Absurd og komisk.

Fikk reparert bilen

Og hvordan gikk det med «Farmen»-bilen?

- Den er like god som ny i dag. Jeg var litt engstelig etter kollisjonen, men heldigvis gikk det an å reparere skadene. Jeg har jo blitt så glad i den bilen, forteller Vik til Dagbladet.

Seoghør.no var tilstede på festen, da Magnhild feiret «Farmen».seieren i 2015 sammen med de andre deltagerene - og ektemannen Gjermund.

Han la ikke skjul på at han er svært stolt over konas triumf.

VANT: Slik så det ut da Magnhild gikk til topps i Farmen 2014. Foto: Tor Lindseth
VANT: Slik så det ut da Magnhild gikk til topps i Farmen 2014. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- I dag har det vært utrolig artig. Alle de som har vært med på «Farmen» er en flott gjeng. Jeg er stolt av det hun har gjort inne på «Farmen», sa han til Seoghør.no.

Da Seoghør.no møtte Magnhild på «Farmen»-settet rett etter at finalen var over, sa hun at hun knapt kunne vente på å komme tilbake til ektemannen og deres fire barn.

- Det har vært helt forferdelig å være borte fra dem. Men jeg har en evne til å konsentrere meg om det jeg holder på med, så det har gått overraskende bra - selv om jeg har savnet dem sjukt mye! Det er det jeg gleder meg mest til. Å prate med dem, og bare høre stemmene deres.

LES OGSÅ: Her går det galt for «Farmen»-Marius