«Farmen 2016»:

«Farmen»-Lindas sykdomsdrama før exiten: - Jeg spydde hver dag

Linda Snoen valgte å utfordre førstekjempe Laila Lochert i melkespann. Det fikk et dramatisk utfall.

BRØT SAMMEN: I søndagens episode av «Farmen» måtte andrekjempe Linda Snoen (t.v.) innse nederlaget etter tvekamp mot venninne og førstekjempe Laila Lochert. Snoen sier til Dagbladet at hun var fysisk utkjørt da hun brøt sammen i gråt etter melkespannholdinga. Foto: Alex Iversen / TV 2
BRØT SAMMEN: I søndagens episode av «Farmen» måtte andrekjempe Linda Snoen (t.v.) innse nederlaget etter tvekamp mot venninne og førstekjempe Laila Lochert. Snoen sier til Dagbladet at hun var fysisk utkjørt da hun brøt sammen i gråt etter melkespannholdinga. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

I søndagens episode av «Farmen» valgte førstekjempe Laila Lochert (40) utfordreren Linda Snoen (45) til andrekjempe.

Før de to møter hverandre i tvekamp, legger Snoen hodet i bløt når hun skal velge øvelse. Hun rådfører seg med meddeltaker Åsta Hølmo (23), som foreslår at hun skal velge øksekast - noe Snoen har øvd på.

Andrekjempen faller imidlertid ned på utholdenhetsøvelsen melkespannholding, et valg som får både Lochert og de andre deltakerne til å måpe. Og valget viser seg å bli skjebnesvangert.

- Jeg var helt i bånn

Det går ikke mer enn et knapt minutt før Snoen sliter kraftig med å holde melkespannene oppe.

Etter flere advarsler fra programleder Gaute Grøtta Grav må hun innse nederlaget - tvekampen har vart i under to minutter.

Saken fortsetter nedenfor.

HADDE IKKE KREFTER: Linda Snoen forteller at hun gikk på sparebluss under tvekampen etter å ha vært dårlig i mange dager. Foto: Alex Iversen / TV 2
HADDE IKKE KREFTER: Linda Snoen forteller at hun gikk på sparebluss under tvekampen etter å ha vært dårlig i mange dager. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Når Grøtta Grav erklærer at hun har tapt, skriker Snoen ut mens hun griper seg til venstrearmen og knekker sammen i gråt. Lochert haster fram og omfavner henne trøstende mens hun blir utropt til vinner av den dramatiske tvekampen.

I dag forteller Linda Snoen til Dagbladet at oppladningen til tvekampen var langt ifra ideell for hennes del.

- Jeg hadde så manko på energi, jeg var så tom for krefter, var helt i bånn og kroppen var ikke på plass. Før tvekampen var jeg usikker, redd, kvalm... Jeg følte jeg ikke hadde kontroll, forteller Snoen.

- Utrolig vondt og tung

Overfor Dagbladet minnes også motstander Laila Lochert tvekampen som vanskelig. Hun og andrekjempen fant tonen inne på tv-gården, og hun syntes det var tøft å se venninna kjempe med melkespanna.

- Det var helt forferdelig, det var helt utrolig vondt og tungt å se henne slite sånn.

- Jeg prøvde å muntre henne opp mens vi stod der, jeg smilte og gjorde det jeg kunne for å få henne opp. Det var kjempetøft, en surrealistisk opplevelse, sier Lochert til Dagbladet.

PRØVDE Å MUNTRE OPP: Laila Lochert gjorde sitt beste for å få venninna til å holde ut under tvekampen i søndagens episode av «Farmen». I bakgrunnen følger programleder Gaute Grøtta Grav nøye med. Foto: Alex Iversen / TV 2
PRØVDE Å MUNTRE OPP: Laila Lochert gjorde sitt beste for å få venninna til å holde ut under tvekampen i søndagens episode av «Farmen». I bakgrunnen følger programleder Gaute Grøtta Grav nøye med. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

I forkant av tvekampen var ikke førstekjempen, som tidligere har gjort seg bemerket i konflikten med Lasse Bergseter (utstemt deltaker, journ.anm.), særlig begeistret for å måtte konkurrere mot Linda Snoen i melkespann.

- Jeg ble sjokkert over at hun valgte melkespannholding, det var ikke i min villeste fantasi. Så da hun valgte det, tenkte jeg at hun måtte være seig som bare rakkern. Derfor var jeg litt skeptisk, forklarer Lochert.

Hadde spydd hver dag

Valget av tvekampøvelse, den samme Marius Hofsøy (24) og Simen Amandus Haug Henriksen (34) konkurrerte i forrige uke, kom altså bardus på både førstekjempen og de andre deltakerne.

Selv røper Snoen at valget var en slags siste utvei. Hun avslører nemlig overfor Dagbladet at kroppen hennes var helt nedkjørt av flere dagers sykdom. 45-åringens helseproblemer har i liten grad vært tema i «Farmen».

- Grunnen til at jeg endte opp med det er vel egentlig at jeg rett og slett ikke visste hva jeg skulle velge. Jeg hadde spydd hver dag den siste uka, og måtte opp på do hver natt.

- Så jeg var i så dårlig form at jeg egentlig ikke orket noen kamp, men det var visst ikke noe alternativ. Jeg synes slegge er en veldig fair og grei kamp å komme ut i, og jeg hadde tenkt at det var noe jeg ville velge. Men da dagen kom tenkte jeg: «hva har jeg krefter til nå?», og da landa jeg på melkespann på det tidspunktet, forklarer Snoen.

- Knakk nesten helt sammen

Da Linda Snoen og Laila Lochert har inntatt plattingen der tvekampen skal foregå, innser andrekjempen alvoret. Hun forteller Grøtta Grav og de andre «Farmen»-deltakerne at hun angrer på valget av øvelse.

Overfor Dagbladet utdyper Snoen hva hun tenkte i øyeblikkene før kampen skulle begynne:

- Da gikk det virkelig opp for meg at jeg skulle ut i kamp og ikke hadde krefter. Akkurat da skulle jeg nok gjerne hatt en tavle og kunnskapskonkurranse. Men da var jo valget tatt.

Totningen synes det er vanskelig å forklare hva som egentlig skjedde da alt gikk galt i tvekampen og hun brøt ut i gråt etterpå.

- Jeg vet ikke om jeg har ord på hva som skjedde. De bøttene er jo ikke kjempetunge, så jeg burde klart å stå der i flere minutter sånn sett.

- Jeg har ingen god forklaring, jeg bare maktet det ikke. Jeg var helt tom for energi, og skulle ut i en prøve man aldri har prøvd før. Og ett eller annet skjedde med den ene armen. Nervene mine spilte meg nok et lite puss der, rett og slett. Hele blandingen gjorde at jeg nesten knakk helt sammen, legger Snoen til.

Saken fortsetter nedenfor.

BLE FOR MYE: Kombinasjonen av nerver, skuffelse og null energi fikk Linda Snoen til å bryte ut i gråt etter at tvekampen var tapt. Foto: Alex Iversen / TV 2
BLE FOR MYE: Kombinasjonen av nerver, skuffelse og null energi fikk Linda Snoen til å bryte ut i gråt etter at tvekampen var tapt. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

«Ut av kroppen»-opplevelse

Mens Linda Snoen slet fra start, stod førstekjempe Laila Lochert fjellstøtt med melkespanna under hele tvekampen - til sin egen overraskelse.

- Det var virkelig en «ut av kroppen opplevelse», det var helt sprøtt. Jeg har aldri opplevd det før, men jeg følte faktisk at jeg kunne stå der i en time. Men så ble jo tvekampen veldig kort, da. Jeg er jo seig, men hadde ikke trua på meg sjøl siden jeg aldri hadde prøvd det før. Så jeg var veldig positivt overraska over hvor bra det gikk, sier nordlendingen.

GOD TONE: Før tvekampen ble Linda Snoen og Laila Lochert enige om å utpeke hverandre til kommende storbonde i «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2
GOD TONE: Før tvekampen ble Linda Snoen og Laila Lochert enige om å utpeke hverandre til kommende storbonde i «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Selv om melkespannholdingen gikk i vasken for andrekjempen, understreker Linda Snoen at hun ikke er bitter over «Farmen»-exiten sin.

- Det var ikke sånn jeg hadde forventet at det skulle gå. Men nei, det var ikke bittert. En kamp er en kamp. Det var innmari rart å ryke ut. Jeg hadde egentlig bestemt meg i forkant at jeg skulle være den første utfordreren til å vinne Farmen. Så måtte jeg innse at sjansen min var borte, fastslår Snoen overfor Dagbladet.

LES OGSÅ: - Jeg drepte nesten en fyr med rumpa mi

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer