ÅPENT SÅR: «Farmen»-deltakeren Lasse Bergseter (49) forteller om sorgen etter broren, som døde etter å ha falt ned en trapp for fire år siden. Her med «Farmen»-deltakeren Gaute Grøtta Grav. Foto: Espen Solli / TV 2
ÅPENT SÅR: «Farmen»-deltakeren Lasse Bergseter (49) forteller om sorgen etter broren, som døde etter å ha falt ned en trapp for fire år siden. Her med «Farmen»-deltakeren Gaute Grøtta Grav. Foto: Espen Solli / TV 2Vis mer

Farmen-Lasse mistet broren i tragisk ulykke

Den frittalende realitydeltakeren bærer på en bunnløs sorg.

I tv-ruta framstår Lasse Bergseter (49) som en bastant, fryktløs og nokså bråkjekk type.

Beinhard framtoning til tross - «Farmen»-deltakeren har aldri lagt skjul på at han bærer på en bunnløs sorg.

Allerede i første episode ble seerne gjort kjent med at Lasse har mistet noen han er glad i, da en samtale med meddeltakeren Anita Kallestad - som hevder å være klarsynt - endte i tårer. 

- Åpent sår

Det er gått fire og et halvt år siden 49-åringen mistet storebroren sin, Frode, i en tragisk ulykke. Frode var på vei hjem fra sankthansfeiring hos naboen da han falt ned trappa fra andre etasje, og slo hodet i flisunderlaget.

Han ble fraktet til sykehus i Oslo, men livet sto ikke til å redde.

Lasse synes det er vanskelig å snakke om den skjebnesvangre sommerkvelden som snudde livet hans på hodet. 

- Det er et åpent sår, og kommer alltid til å prege livet mitt, sier han gråtkvalt.

Da realitydeltakeren kom på sykehuset, ble han nødt til å ta et vanskelig valg.

- Legene sa at det ikke var noe mer å gjøre. Han levde, men var hjernedød. Mutter'n ba meg bestemme om vi skulle skru av bryteren, forteller Lasse.

Han trekker pusten, og fortsetter:

- Jeg hadde ikke trodd at jeg, i en alder av 45 år, skulle ta det valget overfor brutter'n. Jeg valgte å skru av bryteren, og er sikker på at han hadde gjort det samme for meg. Det er det tyngste valget jeg har tatt i hele mitt liv.

Organdonor

Bare noen uker i forveien hadde Lasse og storebroren snakket om organdonasjon, og hva de eventuelt ville gjøre hvis noen av dem gikk bort.

- Det er ganske sprøtt å tenke på. Uansett, vi ble enige om at organdonasjon var det eneste riktige. Valget var derfor enkelt da brutter'n forlot oss.

- Hjelper det å vite at broren din har hjulpet andre?

- Ja, det gjør det. Det er et lysglimt i sorgen, forteller «Farmen»-deltakeren, som i brorens minne har tatovert organdonasjon-stiftelsens logo på brystet.

FARMEN 2016: Øverste rad fra venstre: Lars Magne Ullvang, Trond Øverlier, Simen Amandus Haug Henriksen, Lasse Bergseter, Ali Ahmad, Åsta Hølmo, Kari-Lise Vangen og Marius Hofsøy. Nederste rad fra venstre: Oddvar Jenssen, Anita Kallestad, Sophie Therese Lindberg, Laila Lockert, Sunniva Godal og Stine Hartmann. Foto: Espen Solli / TV 2
FARMEN 2016: Øverste rad fra venstre: Lars Magne Ullvang, Trond Øverlier, Simen Amandus Haug Henriksen, Lasse Bergseter, Ali Ahmad, Åsta Hølmo, Kari-Lise Vangen og Marius Hofsøy. Nederste rad fra venstre: Oddvar Jenssen, Anita Kallestad, Sophie Therese Lindberg, Laila Lockert, Sunniva Godal og Stine Hartmann. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Etter to uker i tv-ruta har 49-åringen allerede markert seg som en spiller på «Farmen»-gården, og lever godt med stempelet:

- Jeg prøver ikke være en annen for å lage god tv, og er bevisst på alle valgene jeg tar. Så får jeg heller takke meg sjøl får måten jeg blir framstilt. Jeg ba om det, sier Bergseter, og legger til:

- Jeg meldte meg på «Farmen» for å komme hjem med hytte og bil, ikke for å skaffe meg venner. Det har jeg vært tydelig på fra dag én.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no