Mads Hansen:

«Farmen»-krisen:
- Null ydmykhet

Programlederens rettferdighetssans kicket inn etter at TV-teamet ble kastet ut av hotellet. Nå svarer hotelldirektøren.

FORBANNA: Programlederen har stor medlidenhet for produksjonsselskapet. Foto: Espen Solli / TV2
FORBANNA: Programlederen har stor medlidenhet for produksjonsselskapet. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med «Farmen»-finalen rett rundt hjørnet kom nyheten om at produksjonsselskapet Strix har blitt kastet ut av hotellet de har bodd på under innspillinga av årets sesong.

Torsdag kunne Dagbladet avsløre at produksjonsselskapet foreløpig ikke har noe sted å bo etter å ha oppholdt seg på Hurdalsjøen Hotell i over ti uker. Årsaken skal være den pågående regjeringssonderingene mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti på det samme hotellet.

Blant hotellgjestene er programleder Mads Hansen (37), som har ledet «Farmen» de to siste åra. Til Se og Hør forteller han nå hvordan han opplever den plutselige utkastinga.

VANLIGE MENNESKER: Men det trenger ikke å bety at alle er helt normale. Her er høstens «Farmen»-bønder! Video: Tor Lindseth/Rød Løper Vis mer

- Driturettferdig

Hansen, som ofte har oppholdt seg på hotellet under programmet forløp, kunne nesten ikke tro det han hørte da sjokkbeskjeden kom.

- Jeg fikk vite det rett før tvekampen i går, at vi ikke har noe hotell fra neste uke. Jeg trodde egentlig ikke at det var det jeg hørte siden jeg trodde det var ganske ryddige rammer rundt sånne ting - hvor avtaler er inngått, sier Hansen.

Han legger heller ikke skjul på at det er en urettferdig situasjon de står ovenfor.

- Det er rettferdighetssansen min som slår inn her. Dette er driturettferdig. Nå gikk det utover oss, men jeg hadde reagert på samme måte uavhengig av hvem det hadde gått utover, fortetter han.

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Som Se og Hør var inne på allerede fredag, er situasjonen slik at politikerne vil stenge hele hotellet fra mandag - og situasjonen skal ha skapt voldsomme reaksjoner fra de «Farmen»-involverte, som har booket hotellet for hele produksjonsperioden.

Det har den tidligere fotballspilleren full forståelse for.

- Jeg skjønner godt at alle i Strix og TV 2 er forbanna, fordi de har blitt ekstremt urettferdig behandlet. Etter det jeg har forstått så har de fått nærmest null ydmykhet fra hotell-ledelsen, og det er nesten det som er mest provoserende her. Man blir bedt om å se større på dette, og at dette handler om nasjonen, fortelle Hansen, og legger til:

- Jeg, i all min uvitenhet, var ikke klar over at demokratiet sto og falt på at regjeringsforhandlingene måtte skje akkurat her, og at det er Hurdalsjøen Hotell som står mellom oss og totalt anarki i åra som kommer.

FARMEN KJENDIS: Dette er gjengen som skal delta i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

Anbefaling fra politiet

Se og Hør har vært i kontakt med hotellets direktør, Pål Gjerstad. Han beklager ulempene dette vil medføre for produksjonen, og understreker at de jobber med å finne gode alternativer:

- Vi har stor forståelse for at dette er uheldig for våre gjester som hadde booket hos oss. Vi beklager ulempene det medfører, men politiets klare anbefaling var at hotellet måtte stenges av for andre gjester av sikkerhetsmessige grunner.

- Vi gjør alt vi kan for å hjelpe gjestene våre som har havnet i denne vanskelige situasjonen. Så langt vi kan prøver vi å finne gode alternativer i nærheten eller å finne ny tid».

Føler med Strix

Hansen er usikker på hva som vil skje videre, men mener sympatien bør ligge hos produksjonsselskapet og de som organiserer programmet bak skjermen.

- Det er ikke meg det er synd på. Det er jo de som skal organisere det her, og skaffe hotell til 60 personer på kort sikt. Det er først og fremst Strix jeg føler med her, sier programlederen til Se og Hør.

PÅ HJEMMEBANE: Slik har «Farmen»-paret det hjemme. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Hansen bedyrer at flere medarbeidere står opp tidlig om morgenen for å jobbe med innspillingen, og at utkastinga vil ha en effekt på overskuddet hos produksjonen. Han tror imidlertid ikke at hotell-dilemmaet vil påvirke selve programmet.

- Det kommer ikke til å gå utover innholdet, altså programmet. Det kommer til å gå utover enkeltpersoner, jobbhverdagen og ikke minst økonomisk for et produksjonsselskap som har gjort alt rett.

- Hold dere unna

Nå har 37-åringen sjekket ut av hotellet innen de politiske partiene kommer på banen.

- Jeg sjekket ut i dag, så jeg møtte omtrent Jonas i døra, forteller han humoristisk, og referer til Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, før han legger til:

- Jeg kan trygt anbefale Hurdalsjøen hotell for alle … som er eller skal i regjering. Til alle andre er mitt tips: hold dere unna - hvis ikke risikerer dere å bli kastet på gata når det dukker opp mer prominente gjester.

KUNSTIG KOMA: Terje Leer, kjent fra «Farmen» 2019, fikk corona i midten av januar. Han ble så dårlig at han ble lagt i kunstig koma. Video: Se og Hør Vis mer

Lokalbefolkningen til unnsetning

Heldigvis for produksjonen er «Farmen» et svært populært program, og det har gjort at lokalbefolkningen i Hurdal har kommer TV-teamet til unnsetning. Det sier daglig leder i Strix, Jørgen Hermansen, til Se og Hør fredag:

- Vi er blitt nedringt av vanlige folk i Hurdal og omegnen som har ønsket å hjelpe oss ut av den vanskelige situasjonen «Farmen»-produksjonen har havnet i. De har kastet seg rundt for å legge til rette for oss, så vi skal klare å få siste del av produksjonen i havn.

Videre forteller han til at de nå ser ut til å ha funnet en løsning som kan fungere:

- Vi har nå endt opp med en løsning der vi delvis holder til på Best Western Leto Arena, og steder lokalt. Vi må også berømme en dyktig stab som har jobbet beinhardt det siste døgnet med å redde dette i havn.

LES OGSÅ: - Livet er snudd helt på hodet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer