«Farmen kjendis» 2018:

- «Farmen kjendis»-deltakere drakk seg dritings i skogen

Flere av årets deltakere skal ha tatt seg store friheter bak ryggen på produsentene.

UTE AV KONTROLL: Flere av
deltakerne i årets «Farmen kjendis»
brøt reglene ved å smugle inn varer på
gården. Foto: TV 2
UTE AV KONTROLL: Flere av deltakerne i årets «Farmen kjendis» brøt reglene ved å smugle inn varer på gården. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I TV 2s populære «Farmen kjendis» får 12 profilerte mennesker teste egne grenser, mens de driver en gård slik det ble gjort 100 år tilbake i tid.

På gården ventet beinhardt arbeid, og masse intriger, men noe av dramatikken fant også sted da kameraene var slått av. Se og Hør kan avsløre at flere av deltakerne i all hemmelighet skal ha fått smuglet inn mat, godteri og alkohol på gården.

Dritings

– Noen smuglet inn vodka, og drakk seg dritings i skogen. Andre satt sammen og røykte sigaretter om kveldene, når kameraene ikke var til stede, forteller en godt informert kilde til Se og Hør.

SMUGLET SPRIT: Noen av deltakerne skal ha drukket
alkohol som de fikk smuglet til skogen nær gården. Foto: Ilustrasjonsfoto
SMUGLET SPRIT: Noen av deltakerne skal ha drukket alkohol som de fikk smuglet til skogen nær gården. Foto: Ilustrasjonsfoto Vis mer

Bestillingslister

Varene fikk de blant annet smuglet inn via mennesker de møtte på markedet. I løfte om betaling i etterkant, kunne deltakerne legge lapper med bestillinger i skogen.

– Så tok de andre med seg listene, og la varene klare inne i skogen. En annen kilde nær produksjonen, hevder å ha sett mistenkelig aktivitet på kveldstid.

– Flere ukjente lusket rundt på gården, og tilbød deltakerne å kjøpe ting. Stadig var det noen som gikk ut i skogen når det mørknet.

KRAFTKARER: Hverdagen på gården er
satt 100 år tilbake i tid. Her tar Dennis Vareide (t.v.)
og Frank Løke i et tak inne på smia. Foto: TV 2
KRAFTKARER: Hverdagen på gården er satt 100 år tilbake i tid. Her tar Dennis Vareide (t.v.) og Frank Løke i et tak inne på smia. Foto: TV 2 Vis mer

Vaktholdet glapp

Da TV-teamet ikke var til stede, var gården strengt bevoktet, men de klarte ikke å holde øye med alle hele tiden.

– En natt kom det en ravende full fyr fra en av nabogårdene, og tilbød alle å bli med på fest, forteller kilden som ikke tror noen lot seg friste av akkurat dette fuktige tilbudet.

Stjal mat

Mat var derimot noe som fristet flere. Etter lange dager med fysisk gårdsarbeid, kjente mange på den gnagende sulten. Mens noen raste ned i vekt, visste andre akkurat hvor de skulle gå for å stagge sulten.

AVHENGIG: Enkelte skal ha savnet sukker så mye at
de hadde med seg godteri – et klart regelbrudd. Foto: Ilustrasjonsfoto
AVHENGIG: Enkelte skal ha savnet sukker så mye at de hadde med seg godteri – et klart regelbrudd. Foto: Ilustrasjonsfoto Vis mer

– På første- og andre-kjempehyttene i nærheten ble det oppbevart mye mat, og jeg tror flere var inne og stjal mat som de gjemte i skogen, hevder kilden

Matsmuglingen er et klart brudd på den strenge kontrakten deltakerne må signere før innspilling.

Her får de klare ordrer om hva som er akseptabel oppførsel, og hvilke konsekvenser det kan få om de tøyer grensene.

Gjenstander som ikke fantes i 1918 er ikke tillatt, de ferske «bøndene» skal virkelig få føle hvordan det er å leve et gammeldags spartansk bondeliv.

STORBONDE: Erlend Elias ble valgt til storbonde i den første uken av årets «Farmen kjendis» Foto: TV 2.
STORBONDE: Erlend Elias ble valgt til storbonde i den første uken av årets «Farmen kjendis» Foto: TV 2. Vis mer

I motsetning til den originale «Farmen»-serien, er ikke kjendisdeltakerne på gården i mer enn maksimalt fem uker.

Det var likevel lenge nok til at flere savnet det moderne livs bekvemmeligheter.

Hemmelige lommer

Før de entret gården ble personlige eiendeler nøye undersøkt av TV-produksjonen, nettopp for å forhindre juks.

Noen tok i bruk svært kreative metoder for å få med seg ekstra goder inn på gården.

RØYKSUG: Se og Hørs kilder avslører at noen av
deltakerne smuglet inn sigaretter på gården, for å stilne
røyksuget. Foto: Illustrasjonsfoto
RØYKSUG: Se og Hørs kilder avslører at noen av deltakerne smuglet inn sigaretter på gården, for å stilne røyksuget. Foto: Illustrasjonsfoto Vis mer

Etter det Se og Hør erfarer hadde enkelte sydd hemmelige lommer i buksene for å smugle inn mat.

Andre skjulte smuglergodset under flere lag med ullklær, som de hadde på seg da de ankom Finnsvika gård nær svenskegrensen.

– For deltakerne hadde det nok ikke vært stas å bli sendt hjem, men de tok sjansen – og produsentene merket ingenting, fortsetter kilden. Slapp unna med juks.

I våres fikk Aune Sand og Marianne Aulie sitt andre barn sammen. Nå skal Aune reise fra barna og inn på tv-gården i «Farmen kjendis». «God kveld Norge» var med da kunstneren gjorde seg klar til avreise. Vis mer

Ikke bare ble det smuglet inn mat og drikke.

Noen av deltakerne klarte også å låse opp et skap på gården, et skap som inneholdt sukker og oppvaskmidler.

– De klarte å gjette koden, og forsynte seg med ting de egentlig bare skulle få hvis de klarteukeoppdragenee, sier kilden.

Produksjonsteamet skal ha ant uråd og satt opp ekstra kameraer – uten at synderne ble fanget opp.

– Deltakerne visste når kamera gikk, og utnyttet det.

Uforstående

Presseansvarlig for «Farmen kjendis» i TV 2, Alex Iversen, stiller seg uforstående til de fleste av regelbruddene som Se og Hør beskriver.

– Denne fremstillingen korresponderer ikke med vår kjennskap til hva som skjedde under innspillingen, men vi kan vagt kjenne igjen noe av dette.

Det var båter som prøvde å kjøre inn mellom kjempe-hyttene, men vi har ikke indikasjoner på at det var noen som lusket inne på gården, forteller han.

Iversen innrømmer at noen deltakere forsøkte å ta med seg mat tilbake fra «kjempe»- hyttene.

LIKE: Slik ser du forskjell på Jegertvillingene i Farmen Kjendis. Kristine og Johanne Thybo Hansen viser hvordan man ser forskjell. Video: Julie Solberg / Dagbladet Vis mer

– De fikk dette konfiskert. Spritflasken som nevnes, ble funnet av produksjonsteamet før den nådde frem til deltakerne, sier han.

Penger i hatten

Også under forrige runde med «Farmen kjendis», hadde noen av deltakerne problemer med å følge reglene. Den gang ble det kjent at modellen Aylar Lie (33) hadde smuglet inn en mobiltelefon – et klart regelbrudd.

Andre kjøpte alkohol av noen de møtte da de var ute og satte garn på innsjøen. Leif Einar «Lothepus» Lothe (48) hevdet aldri å følge reglene, og smuglet inn 20 000 kroner i kontanter for å bestikke de andre deltakerne.

Pengene skjulte han i sin karakteristiske hatt!

LES OGSÅ: - Dette er bare altfor drøyt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer