«Farmen» 2020:

«Farmen»-Karianne mistet drømmejobben

Karianne Kopperstad står uten jobb, og vet ikke hva hun skal gjøre når sluttpakken tar slutt.

MISTET JOBBEN: Karianne Kopperstad kapret drømmejobben for noen år siden. Nå står hun på bar bakke. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
MISTET JOBBEN: Karianne Kopperstad kapret drømmejobben for noen år siden. Nå står hun på bar bakke. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at coronapandemien har påvirket manges liv og hverdag dette året. Arbeidsplasser har gått duken, og mange lever et liv som ikke kan sammenlignes med det man hadde på samme tid i fjor.

Slik er det for «Farmen»-deltaker Karianne Kopperstad (28), som for over tre år siden kapret drømmejobben som reisekonsulent for spesialreiser.

Når Se og Hør besøker henne hjemme i Oslo etter endt innspilling, kan 28-åringen fortelle at hun har jobbet for Tumulare, hvor hun for det meste har planlagt reiser fra utlandet til Norge.

- 50 prosent av markedet er fra Japan, og så har det vært mange turer fra USA og andre land, men på grunn av pandemien har jeg blitt permittert, forteller hun.

PÅ TV: Karianne har så langt gjort seg bemerket på skjermen, og er glad hun fikk reise inn på gården under coronapandemien. Foto: Alex Iversen/TV2
PÅ TV: Karianne har så langt gjort seg bemerket på skjermen, og er glad hun fikk reise inn på gården under coronapandemien. Foto: Alex Iversen/TV2 Vis mer

Mistet drømmejobben

Kopperstad er blant dem som har blitt kraftig påvirket av den pågående pandemien, og påpeker at man i jobben hennes er avhengig av at grensene er åpne for å få hjulene til å gå rundt.

- Jeg har måttet gå av med sluttpakke som jeg har ut 31. desember, forteller hun, og fortsetter:

- Så ja, jeg er arbeidsledig og må finne meg ny jobb. Jeg har allerede begynt å lete, og holder alle dører åpne.

Til tross for den nye livssituasjonen er ikke «Farmen»-profilen stresset for framtiden.

- Akkurat nå går det greit. Jeg prøver å tenke at når en dør lukkes, så åpner en annen seg, men det er jo drømmejobben min jeg har mistet. Fram til covid-19 kom kunne jeg ikke tenke meg noe annet, men den siste tiden har vært litt kjip med hjemmekontor og lite sosialisering. Det er ikke da Kopperstad blomstrer mest, forklarer hun.

ANTIBAC: Kaffe og antibac kan bli karsk, ifølge «Farmen»-deltaker Karianne Vilde Wølner. Video: Thea Hope. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Derfor passet det perfekt da en av årets «Farmen»-plasser ble hennes.

- Jeg tenkte det ville være deilig å komme seg litt bort fra den vanskelige situasjonen. Jeg forsto at jeg ville bli rammet hardt.

- Fyldig cv

Hun påpeker imidlertid at det mye omtalte influenser-yrket ikke er noe særlig for henne, selv om følgerskaren stadig vokser på Instagram.

- Jeg er ambassadør for Skogstad, men har ikke noen andre samarbeid utover det. Det å være influenser på heltid vet jeg ikke hvordan fungerer, men jeg tror en mer vanlig jobb, en såkalt A4-jobb, passer meg bedre, sier hun, og fortsetter:

- Men jeg er veldig åpen for alt, og har en fyldig cv med alt fra lederstillinger til resepsjonist og kontor. Vi får se.

28-åringen er aktiv innen trening, og vurderte om personlig trener var noe for henne før hun kapret jobben i reiselivsbransjen. Nå sier hun lattermildt at hun kanskje skulle ha valgt annerledes, hvis hun var klar over hva som ventet noen år senere.

- Men som jeg sa så var dette drømmejobben min, og det løser seg alltid.

28-åringen fra Fosnavåg har hatt lyst til å realisere «Farmen»-drømmen hele livet, og syntes derfor det var helt sinnssykt at hun dette året skulle være med.

«FARMEN»: I uke 5 av «Farmen», var det Raymond Røskeland og Daniel Viem Årdal som møttes til tvekamp. Men taperen hevder at han tapte med vilje. Video: Steffen Pettersen/Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Jeg har ikke en vinnerplan, men jeg skal være meg selv. Folk liker å være rundt meg, jeg har humor og liker å finne på sprell. Når jeg eventuelt blir tatt ut i tvekamp skal jeg gi alt og komme tilbake, sa hun selvsikkert før hun reiste inn på gården.

Hvordan det går med Kopperstad i konkurransen gjenstår å se.

LES OGSÅ: - Dette har aldri skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer