«Farmen» 2020:

«Farmen»-Karianne i sorg

Karianne Kopperstad forteller om øyeblikket hun fikk vite at bestemora hadde gått bort.

I SORG: Vi kjenner Karianne Kopperstad som en smørblid jente som dette på «Farmen». Hjemme ventet en tung beskjed. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
I SORG: Vi kjenner Karianne Kopperstad som en smørblid jente som dette på «Farmen». Hjemme ventet en tung beskjed. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

- Det siste møtet jeg hadde med bestemor var det fineste jeg har hatt på lenge, sier «Farmen»-deltaker Karianne Kopperstad (28) til Se og Hør.

I disse dager kjemper hun om å hente hjem seieren i den aktuelle tv-konkurransen, men også muligheten for å få leve slik besteforeldrene gjorde for mange år siden, var blant motivasjonen for å delta i programmet.

Vel hjemme i 2020 kan imidlertid Kopperstad fortelle at hun aldri vil få mulighet til å dele erfaringene hun har fått med bestemora. Hun gikk nemlig bort mens barnebarnet var på gården, 90 år gammel.

- Hun var ikke spesielt dårlig da jeg reiste inn. Hun og bestefar flyttet på sykehjem for to år siden etter at bestemor begynte å tulle litt og korttidsminnet var svekket, forteller Kopperstad, som legger til at besteforeldrene levde sammen i sus og dus.

GIKK BORT: Karianne Kopperstads bestemor ble 90 år gammel og gikk bort mens barnebarnet var på innspilling. Foto: Privat
GIKK BORT: Karianne Kopperstads bestemor ble 90 år gammel og gikk bort mens barnebarnet var på innspilling. Foto: Privat Vis mer

- Før jeg reiste inn spiste bestemor litt mindre og sa ikke så mye. Jeg tror det var en taktikk for henne fordi hun ikke ville vise oss at hun hadde glemt så mye. Hun husket oss barnebarna til det siste, fortsetter hun.

Ville leve som besteforeldrene

Da 28-åringen reiste inn på «Farmen», trodde hun at det skulle gå bra med bestemora, men var klar over at det kan skje mye med eldre mennesker på nesten tre måneder. Hun tilbrakte også halvannen time med besteforeldrene før hun reiste, et besøk hun vil ta med seg for alltid.

- Det var det fineste møtet jeg har hatt på lenge. Vi snakket om gamle dager og da husket hun alt, forteller Kopperstad.

UTSLITT: Etter 11 lange uker på «Farmen», tok det lang tid før Karianne Vilde Wølner følte seg som seg selv igjen. Video: Privat Vis mer

Før hun reiste fra familien, hadde de blitt enige om at 28-åringen ikke skulle motta dødsbudskapet på gården, dersom det ble utfallet. Det hadde hun snakket mye med familien om i forkant.

- Jeg var med på «Farmen» for å prøve å leve som besteforeldrene mine har levd. Det ville ha påvirket oppholdet mitt videre veldig. Jeg snakket med produksjonen og psykologen om det. De mente jeg burde få vite det, men sammen med familien bestemte vi oss for at det var best sånn, at jeg ikke fikk vite det.

- Hadde det blitt utfordrende å bli værende dersom du fikk den triste beskjeden på gården?

- Det hadde i hvert fall blitt veldig mange tunge dager, spesielt mot slutten når man må være så pålogget hele tida. Tankene mine hadde vært en helt annen plass, svarer hun.

UTE AV FARMEN: Karianne og Karianne Vilde har blitt bestevenner inne på Farmen. Derfor er det ekstra kjipt når de må kjempe mot hverandre i denne ukens tvekamp. Vis mer

Gikk glipp av begravelsen

Bestemora til Kopperstad gikk bort den dagen hun slo ut konkurrent Inger Cecilie Grønnerød i tautrekking. Først flere uker senere fikk hun den hjerteskjærende beskjeden.

- Den dagen jeg var ferdig på «Farmen» ringte jeg familien på FaceTime og da så jeg på pappa. Han snakket om bestefar, og da jeg spurte om hvordan bestemor hadde det, så mistet pappa ansiktet helt. Da forsto jeg at det ikke var noe mer, forteller hun åpenhjertig om den tunge samtalen.

Kopperstad forteller at hun fant mye trøst hos de andre deltakerne, og heldigvis tok presten Thor Haavik de viktige samtalene med henne.

- Det var kjempefint. Jeg var helt gåen dagen etter og tungt preget av sorgen, forteller hun, og legger til:

- Bestemor har betydd veldig mye for meg, spesielt de siste åra når man tar seg skikkelig god tid til å bli kjent med de. Hun var akkurat slik en bestemor skal være!

Kopperstad rakk aldri begravelsen til bestemora, og forteller at det er vanskeligere å sørge når man ikke er til stede på slike markeringer. Likevel gjorde hun sitt beste, og gikk blant annet til graven og gråt.

LEGGER'N DØD: «Farmen»-seerne fikk denne høsten se at Wiktoria Rønning og Kjetil Kirk fant tonen inne på gården, men nå kan de fastslå at de ikke blir et nytt «Farmen»-par. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- I jula skal jeg være sammen med familien. Kanskje jeg klarer å forstå det skikkelig da.

LES OGSÅ: Dette er alle hintene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer