«Jul hos ActionFrank»:

«Farmen»-Karianne er den kvinnelige vokalisten bak Løkes julelåt

Men det skulle ikke offentligheten vite.

AKTUELL MED JULELÅT: I musikkvideoen til låten «Jul hos ActionFrank», har Frank Løke blant annet fått hjelp av flere realitystjerner. Produsert av: Ole Jørgen Troøyen og Jon Even Kruger Skogen Vis mer
Publisert

I dag slapp Frank Løke (38), med hjelp fra flere realitystjerner, låta «Jul hos ActionFrank» og lanserte samtidig tilhørende musikkvideo. Hvorvidt dette utgjør ingrediensene til at julefreden senker seg, gjenstår å se.

En som trolig ikke blir invitert til Løkes juletrefest i år, er imidlertid Dagbladets Øyvind Rønning. I sin anmeldelse beskriver han utgivelsen som «pinlig dårlig», og topper slakten med en ener på terningen.

Men Løke synger altså ikke selv, og ifølge Rønning er dette «kanskje det beste med denne sangen». Låtskriverne er blant andre produsent Henning Hoel Eriksen og Eirik Støylen, mens Løke har vært inne på tekstsiden.

Saken fortsetter nedenfor.

Avtale brutt

Dermed står vi igjen med et aldri så lite julemysterium - hvem er den kvinnelige vokalisten?

Spørsmålet er definitivt legitimt. Plotter man inn «Jul hos ActionFrank» i søkefeltet på Google, er første forslag «hvem synger». Utgangspunktet for låta var nemlig at den kvinnelige sangeren - som for øvrig får skryt for sin vokalprestasjon i Dagbladets anmeldelse, skulle forbli anonym. En såkalt «ghost artist».

Det var derimot ikke vanskelig å finne ut hvem vedkommende er. På Tidal står det nemlig svart på hvitt: Karianne Sissener Amundsen (27) - best kjent for sin deltakelse i årets «Farmen».

Og dermed var katta ute av sekken - om enn noe motvillig.

Saken fortsetter nedenfor.

GIKK SKEIS: Karianne Amundsen ønsker å bygge opp en artistkarriere. Hun er inntil videre best kjent for sin deltakelse i årets «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2
GIKK SKEIS: Karianne Amundsen ønsker å bygge opp en artistkarriere. Hun er inntil videre best kjent for sin deltakelse i årets «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg fikk tilbud om å være låtskriver på et artig prosjekt, og så dette som en morsom utfordring. Egentlig var det aldri meningen at jeg skulle bidra såpass mye vokalmessig, men de trengte en kvinnelig vokalist og da vi satt i studio, tok jeg på meg oppdraget som «ghost artist» for å bidra til at låta i det hele tatt skulle bli ferdig, sier Amundsen til Se og Hør.

- Hvorfor takket du ja til dette, men samtidig ønsket full anonymitet?

- Jeg ville utfordre meg selv som musiker, og dette er en sjanger jeg aldri har vært borti før.

- Vanligvis driver jeg med en helt annen type musikk. I og med at jeg opererer i en annen sjanger - melodisk visepop og i det melankolske landskapet, ønsket jeg ikke å forvirre publikummet mitt med å stille opp med navn, sier 27-åringen som nylig ga ut singelen «Symbol».

Saken fortsetter nedenfor.

- Rølpenivå

Et sted på veien har Løkes julegave til folket fått en knute på gavebåndet. For som nevnt over, fant Amundsens navn veien til Tidal og 38-åringens utgivelse. Hun står også oppført som låtskriver.

- Er du fornøyd med sluttresultatet av låta?

- Vi har vært flere låtskrivere i denne prosessen. Alle har fått sin stemme hørt, og jeg er kanskje den som har jekket rølpenivået ned noen hakk. Til sjangeren å være, synes jeg låta er catchy. Sånn sett har vi oppnådd målet vi satte oss.

Dette er ikke musikk som fortjener terningkast seks. Karianne Sissener Amundsen, vokalist på «Jul hos ActionFrank»

Amundsen understreker nok en gang at hun aldri hadde et ønske om å få navnet sitt tilknyttet utgivelsen. Og om Rønnings anmeldelse har hun følgende å si:

- Jeg har ikke lest den, men dette er ikke musikk som fortjener terningkast seks. Det er bare morsomt, sier hun.

Saken fortsetter under:

GIR UT LÅT: Da Frank Løke lørdag den 15. september kastet klærne på «Skal vi danse»-parketten og sto igjen i en rød, glitrende Borat-drakt, var det tusenvis som reagerte. Nå kommer han med et musikalsk svar på det hele, når han nå debuterer som artist med låta «Action-Frank». Reporter: Julie Solberg. Video: Thomas Carlsen. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/kjendis/slipper-lat-om-skandalen---mamma-var-pa-graten/70257196 Vis mer

- Helt uerfaren

Overfor Se og Hør forklarer Frank Løke at bommerten bunner ned i uerfarenhet.

- Det er selvfølgelig uheldig at dette glapp ut, når Kariannes ønske var å være «ghost singer». Når vi skulle føre opp hvem som hadde hatt de ulike rollene på låta, grunnet royalties (godtgjørelse for bruk, journ.anm.), visste ikke jeg at den informasjonen også ville bli tilgjengelig for offentligheten.

- Det var viktig for meg at hennes ønske skulle bli oppfylt, men jeg er helt uerfaren på dette området, og dermed gikk det dessverre galt, sier Løke som understreker at det hele var en ærlig feil.

38-åringen håper nå at glippen ikke vil få noen form for konsekvens for Amundsen. Én ting kan nemlig Dagbladets anmelder og Løke enes om: At Amundsen presterer godt vokalmessig.

- Hun inspirerte oss, og brakte så mye positivitet og smil til sangen. Jeg bare tuller i låta, mens hun synger utrolig fint. Jeg tror ikke dette vil slå ut negativt mot henne. Karianne viser at hun er allsidig, og at hun har en veldig vakker stemme. Jeg har utrolig sansen for stemmen hennes.

LES OGSÅ: - Ulrikke visste om alt fra starten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer