<strong>REALITY-KRASJ:</strong> Svein Østvik deltar gjerne i den kommende sesongen av «Charterfeber», programmet han ble kjent gjennom, men vet ikke om tida strekker til. De neste ukene er han nemlig isolert i «Farmen»-universet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REALITY-KRASJ: Svein Østvik deltar gjerne i den kommende sesongen av «Charterfeber», programmet han ble kjent gjennom, men vet ikke om tida strekker til. De neste ukene er han nemlig isolert i «Farmen»-universet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Svein Østvik:

«Farmen» kan ødelegge «Charterfeber»-comeback

Svein Østvik er usikker på om han rekker å reise til Gran Canaria.

Publisert
Sist oppdatert

Det er gått tolv år siden Svein Østvik (57) ble rikskjent gjennom TV3-programmet «Charterfeber».

Realityserien, som følger et knippe nordmenn på ferie i sydligere strøk, skulle danne selve grunnlaget for Østviks videre kjendisstatus, og gi ham det passende tilnavnet «Charter-Svein».

Når tv-programmet vender tilbake til tv-ruta etter sommeren, etter fem års pause, er det fortsatt uvisst om mannen som er blitt seriens ansikt utad følger med.

Ikke avgjort

- Det er faktisk vanskelig å svare på, for det er ikke avgjort ennå, forteller Østvik til Se og Hør, som møter den smørblide 57-åringen under innspillingen av «Farmen kjendis» fredag.

Østviks «Farmen»-deltakelse ble gjort kjent i formiddag, og det er nettopp tv-oppholdet i TV 2s populære realityunivers som potensielt kan komme i veien for et mulig «Charterfeber»-comeback.

<strong>NYTT REALITY-UNIVERS:</strong> Svein Østvik (57) er blant kjendisene som deltar i den tredje sesongen av «Farmen kjendis». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYTT REALITY-UNIVERS: Svein Østvik (57) er blant kjendisene som deltar i den tredje sesongen av «Farmen kjendis». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg har ikke mulighet til å snakke med noen her inne, så akkurat nå ligger det ikke i mine hender. De skal vel begynne å filme snart, sier han.

Realityprofilen, som kan bli værende på den isolerte tv-gården utenfor Stange i opptil seks uker, understreker at han gjerne reiser til Gran Canaria, der den niende «Charterfeber»-sesongen skal spilles inn - hvis han får det til.

- Hører hjemme i «Charterfeber»

- Hvis jeg ikke blir med, er det fordi jeg har lagt andre planer som ikke går an å kombinere med «Charterfeber». Hvis alt går bra blir jeg selvfølgelig med. Jeg er nære på, sier han.

Kommunikasjonssjef i TV 3, Line Vee Hanum, bekrefter overfor Se og Hør at de har dialog med Østvik om et mulig «Charterfeber»-gjensyn.

- Det at alle faktisk kaller «Charter-Svein» for «Charter-Svein» betyr jo at han hører hjemme i «Charterfeber» når programmet gjør comeback på TV3 til høsten. Om vi får det til gjenstår å se, forteller Vee Hanum.

Saken fortsetter under.

Kommunikasjonssjefen forteller at innspillingen er lagt til juni og juli. Østvik er seinest ferdig med innspillingen av «Farmen kjendis» i slutten av juni, avhengig av når han blir slått ut av konkurransen.

Leter fortsatt etter deltakere

- Vi skulle gjerne tryllet fram en ekstra sommermåned, men innspillingen blir altså i de vanlige feriemånedene, sier Vee Hanum.

Tidligere denne uka ble det kjent at Østviks «Charter»-makker, Hilde Skovdahl (49), har takket ja til den kommende «Charterfeber»-sesongen. Skovdahl bekreftet deltakelsen overfor VG.

- Vi har også flere kjenninger i casten, så jeg tror seerne vil kose seg med «Charterfeber» selv om Svein ikke får anledning til å bli med, forteller kommunikasjonssjefen.

TV3 leter fortsatt etter nordmenn som vil bli nye charter-stjerner. Vee Hanum opplyser at de spesielt er på jakt etter pensjonister.

Saken fortsetter under.

Liker grisebinge-lukta

«Charterfeber» eller nei, de neste ukene er det altså gårdsreality som står i fokus for Svein Østvik.

- «Farmen» er på mange måter en slags lek for voksne, og dette kommer til å bli dritgøy! Litt krangling blir det sikkert, men det får vi tåle. Ellers er jeg veldig håpløs på disse gårdstingene, og kommer garantert til å ble han klovnen alle ler av - mest fordi jeg antakelig blir ufrivillig morsom, fortalte han til Se og Hør fredag.

Det finnes snart ikke et realityprogram «Charter-Svein» ikke har vært med i. Men så elsker han også å være på tv.

- Når kameraene er på, da slapper jeg av. Nå har jeg bare Skavlan igjen!

Helt håpløs på gårdsdrift er Østvik likevel ikke. 57-åringen har drevet med hest i mange år, og konstaterer at han er «trygg med dyra».

- Er det lov å si at jeg liker lukta i grisebingen? Ha-ha. Det ligger en slags urkraft i å komme inn i en sånn stank.

LES OGSÅ: Omstridt tv-pastor trakk seg fra «Farmen kjendis»

«STIAN BLIPP SHOW»: «Luksusfellen»-økonomen får hakeslepp av økonomien til «Charter»-Svein. Video: TV 2 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer