«Farmen»

«Farmen»-innspillingen stoppet

Deltakere brøt regler.

AVBRUTT: «Farmen»-innspillingen ble før helga stoppet. Nå forklarer TV 2 hva som skjedde. Foto: Alex Iversen / TV 2
AVBRUTT: «Farmen»-innspillingen ble før helga stoppet. Nå forklarer TV 2 hva som skjedde. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

I slutten av juli tok TV 2 fatt på nok en innspilling av den ordinære «Farmen»-utgaven. Innspillingen foregår ved Hønefoss, der 14 nordmenn i kjent stil skal leve slik nordmenn gjorde for 100 år siden

På grunn av coronasituasjonen måtte årets deltakere i karantene i forkant av innspillingen, for å hindre at de tok med seg coronasmitte inn på gården.

Fredag kveld ble imidlertid innspillingen av sesongen avbrutt da produksjonen skjønte at noe ikke var som det skulle.

Brøt reglene

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, bekrefter overfor Se og Hør at produksjonen av programmet ble stoppet fredag kveld, etter mistanke om at deltakerne hadde brutt reglene for smittevern.

- Vi stengte ned for å kartlegge hva som hadde skjedd, og vurdere tiltak. Produksjonen ble startet opp igjen etter et knapt døgn, sier hun, og fortsetter:

- Det vi avdekket var at flere av deltakerne ved ulike anledninger har vært i kontakt med personer utenfor produksjonen. Selv om ingen av deltakerne viste symptomer på Covid-19, mente vi det var riktig å stenge ned og raskt innføre enda strengere smitteverntiltak for å forhindre spredning av eventuell smitte.

SPENNENDE: Farmen kjendis-programleder Tiril Sjåstad Christiansen uttaler seg om den nye programlederkollegaen Mads Hansen i søsterprogrammet Farmen. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

- Alle er testet

Ifølge Haldorsen har produksjonen hele veien vært i dialog med kommunelegen i Hønefoss, i tillegg til at de har hatt bistand fra eksperter i Stamina Helse.

- Alle deltakerne er blitt testet for Covid-19, alle testene kom tilbake negative. Det er også blitt iverksatt strengere sikkerhetsrutiner på gården, så dette ikke skal kunne skje igjen, sier programredaktøren videre.

- For TV 2 er deltakernes sikkerhet, og sikkerheten til crewet som jobber på produksjonen, første prioritet, forteller hun, og legger til at situasjonen som oppsto er blitt håndtert raskt og kompetent i godt samarbeid med produksjonsselskapet Strix.

- Vi er glade for å være i gang med produksjonen igjen, og gleder oss til å vise det som kommer til å bli en fantastisk sesong av Farmen senere i høst, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.

TV 2 offentliggjør navnene på årets «Farmen»-deltakere først i høst.

KLIKKER: Da Tommy Sharif skulle forklare hvor redd han ble da han så at Gunilla Persson skulle være med på «Farmen kjendis», skjedde dette. Vis mer

LES OGSÅ: Pappanyhet satte nettet på hodet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer