FARMEN: Ingunn tok utfordringene på Farmen på strak arm. Men i tvekampen lørdag måtte hun gi tapt. Foto: TV 2
FARMEN: Ingunn tok utfordringene på Farmen på strak arm. Men i tvekampen lørdag måtte hun gi tapt. Foto: TV 2Vis mer

Farmen-Ingunn mistet faren

Ingunn Mjelde fikk sitt livs sjokk da faren døde av pusteproblemer.

SEHER.NO: Lørdag måtte Ingunn Mjelde (36) forlate Farmen. På gården ble hun oppfattet som en blid og positiv jente som tok alle oppgaver på strak arm.

Men livet har ikke alltid vært lett for Ingunn. Da hun var 20 år gammel fikk moren sykdommen Alzheimer, og familien fikk beskjed om at hun ikke kunne klare seg selv.

I årene som fulgte satte Ingunn seg selv til side og prioriterte moren. Hun så også frem til den dagen da faren skulle ta over ansvaret for å pleie moren.

Men for to år siden fikk Ingunn sitt livs sjokk - faren døde av pusteproblemer!

- Det var broren min som fant ham først og slo alarm. På soverommet lå far død. "Nå er ikke verden rettferdig", tenkte jeg da. Jeg slet med dårlig samvittighet fordi jeg er utdannet sykepleier, og følte at jeg burde ha forstått at det feilet ham noe. Men det var jo ikke noe jeg kunne ha gjort til eller fra, sier Ingunn til Her og Nå.

Månedene etter farens død bød på mye kaos for Ingunn, i tillegg til å ta vare på moren, holdt hun også på med etterutdannelse innen sykepleie. Til slutt orket hun ikke mer...

Noen måneder etter farens død ble moren lagt inn på sykehjem, og Ingunn forteller at moren tok til tårene da hun forsto at hun var på vei til sykehjemmet.

- Hun forsto jo at hun var på vei til sykehjemmet. "Jeg er verdens dårligste datter", tenkte jeg. Men etter å ha tatt vare på henne i så mange år, maktet jeg ikke mer, sier hun til Her og Nå.

LES OGSÅ: Forlot Farmen etter fyll