Inga Berit Lein:

«Farmen»-Inga røper hemmelig kjæreste

«Jakten på kjærligheten» ga ikke ønsket resultat, men nå har Inga Berit Lein (36) truffet drømmemannen.

FERDIG Å JAKTE: Inga Berit Lein (36), som først gjorde seg bemerket i datingprogrammet «Jakten på kjærligheten» i 2004, har fått ny kjæreste. Her fra «Farmen kjendis»-gården i fjor sommer. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FERDIG Å JAKTE: Inga Berit Lein (36), som først gjorde seg bemerket i datingprogrammet «Jakten på kjærligheten» i 2004, har fått ny kjæreste. Her fra «Farmen kjendis»-gården i fjor sommer. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

«Værdal’n» har lenge vært hele Norges Lotto-bygd. Nå har verdalsjenta Inga Berit Lein (36) også vunnet storgevinsten - i kjærligheten.

Til Se og Hør bekrefter hun nemlig at hun har forelsket seg i Ingar Hanssen (36). Etter at paret i desember annonserte på Facebook at de er «i et forhold», har gratulasjonene strømmet inn fra familie og venner.

- Vi har vært sammen siden i høst, og møtte hverandre gjennom vår felles interesse for jakt og friluftsliv, forteller Inga Berit.

Satte frierbrev-rekord

Selv om hun nå begeistrer deltakere og seere i kjendisversjonen av «Farmen», vil mange huske den trivelige trønderjenta best fra TV 2-suksessen «Jakten på kjærligheten» i 2004.

BONDEROMANTIKK: Katrine Moholt sammen med bøndene i «Jakten på kjærligheten» fra 2004. Fra venstre: Magnus Valen-Sendstad, Inga Berit Lein, Hans Ole Nafstad og Wenche Søndrol. Foto: Sigbjørn Vedeld
BONDEROMANTIKK: Katrine Moholt sammen med bøndene i «Jakten på kjærligheten» fra 2004. Fra venstre: Magnus Valen-Sendstad, Inga Berit Lein, Hans Ole Nafstad og Wenche Søndrol. Foto: Sigbjørn Vedeld Vis mer

Inga Berit er blant tidenes mest populære bønder, og satte brev-rekord. Hun fikk hele 114 frierbrev! Siden den gang, har ingen andre kvinnelige deltaker vært i nærheten. Men til tross for alle frierbrevene, Amors piler traff ikke blink for Inga Berit i «Jakten på kjærligheten».

Det ble fort klart at hennes utkårede i serien, Henning André Andersen, ikke var den rette.

Kort tid etter innspillingen av «Jakten på kjærligheten», forelsket hun seg helt uten tv-hjelp - i Svein Jarle Bjørnås (41). De to giftet seg i 2008, men ekteskapet raknet to år senere.

- Det var selvfølgelig en skuffelse. Foreldrene mine har holdt sammen i alle år. Da burde jeg også klare det. Heldigvis har alt gått veldig bra etterpå, fortalte hun til Se og Hør i 2014.

Falt for naboen

Selv om skilsmissen ble et nederlag, ga hun ikke opp troen på kjærligheten.

- Hvis den rette mannen dukker opp, så dukker han opp, uttalte hun til Dagbladet samme år.

I fjor så det ut til at lykken hadde snudd, da hun forelsket seg i naboen, Geir Strøm (41).

- Flyttelasset har gått 200 meter. Geir og jeg er nå samboere, fortalte hun fornøyd den gang.

Dessverre ble forholdet kortvarig, men alle som har fulgt med på Inga Berit i «Farmen» vet at hun ikke er den som gir seg. Den nye kjæresten bor to og en halv time unna i Tydal i Trøndelag, og er like sporty og friluftsglad som Inga Berit.

- Med fire hunder hjemme, går mye av fritiden med til å trene dem. Da er det viktig å ha en mann som trives ute. Vi er blant annet begge glad i å jakte, og nylig gikk vi på måneskinnstur på ski, forteller hun.

- Ikke kjendis

Kjærligheten til - og kunnskapen om - naturen har hun fått god bruk for i TV 2s «Farmen», men at hun skulle dukke opp i kjendisversjonen hadde hun ikke i sin villeste fantasi sett for seg.

REALITYGJENG: Inga Berit Lein (til høyre) er fortsatt blant de gjenværende deltakerne i «Farmen kjendis». Her sammen med Martine Ek Hagen, Kristine Thybo Hansen og Maiken Wahlstrøm Nilssen. Foto: Alex Iversen / TV 2
REALITYGJENG: Inga Berit Lein (til høyre) er fortsatt blant de gjenværende deltakerne i «Farmen kjendis». Her sammen med Martine Ek Hagen, Kristine Thybo Hansen og Maiken Wahlstrøm Nilssen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg ser ikke på meg selv som kjendis, og syntes det var veldig merkelig å bli spurt om å være med. Til slutt valgte jeg å takke ja for opplevelsens skyld, forteller hun.

Som eneste bonde på gården fikk hun raskt mye å henge fingrene i.

Både de andre deltakerne og TV-seerne har latt seg imponere av 36-åringens arbeidsmoral og stå-på-vilje. Ikke minst kom Inga Berits lag med dyra svært godt med på gården.

- Jeg delte på kunnskapen min og prøvd å være en ressurs for gruppen, men lå også litt bakpå for å se hvordan de andre løste oppgavene. Folk var positivt innstilt, så det gikk veldig greit å lære bort.

Sosialt avbrekk

Til daglig driver hun gården Lein Vestre i Verdal. Gårdseiendommen på 350 mål overtok hun i 2005. Men selv med all sin gårdserfaring var det en del nye utfordringer på Finnsvika gård ved svenskegrensen, der TV-innspillingen fant sted. Kjendisene bodde svært tett på hverandre, og Inga Berit søkte av og til dekning hos de firbente beboerne.

- Mentalt gikk oppholdet bra. Vi kom godt overens alle sammen, men det er klart at jeg var lei av dem innimellom. Da tok jeg gjerne en pause sammen med dyrene.

«FARMEN»-NACHSPIEL: Youtube-kjendis Dennis Vareide (27) gir oss de første reaksjonene etter «Farmen»exiten, røper detaljer som ikke kom på tv, Jodel-sniking og en «surrealistisk» rettssak. I studio er også «Farmen»-kompis Stian Sandø (25), som avslører rare tilbud og forespørsler etter tv-oppholdet. Programleder: Miriam Bakkejord / Video: Marie Rø... Vis mer

Livet på «Farmen» er satt 100 år tilbake i tid, men Inga Berit var vant til bondelivet og savnet overhodet ikke den moderne hverdagens bekvemmeligheter.

Under innspillingen i fjor vår hadde hun ennå ingen kjæreste å savne, men tankene gikk likevel til trøndelagstraktene når det var tunge dager på «Farmen».

- Jeg har et veldig nært forhold til foreldrene mine, og savnet den daglige kontakten med familien, innrømmer den jordnære jordbrukeren.

LES OGSÅ: Avslører hemmelig tegn under «Farmen»-exit

FØRSTE KJENDIS UT: Kunstner og forfatter Aune Sand (51) ble den første deltakeren som måtte forlate årets «Farmen Kjendis». Han oppsummerer oppholdet som en «vidunderlig reise». Foto: Anita Artnzen/ Reporter: Miriam Bakkejord/ Klipp: Frida Andersen Vis mer