«Farmen»-vinner Halvor Sveen:

«Farmen»-Halvor ønsket som ordfører

Ordføreren i Rendalen ber realityvinneren stille til valg i 2019.

BLIR ORDFØRER: Halvor Sveen trekkes frem som en mulig ordførerkandidat ved neste kommunevalg i Rendalen kommune. Foto: Thomas Skaug, Dagbladet
BLIR ORDFØRER: Halvor Sveen trekkes frem som en mulig ordførerkandidat ved neste kommunevalg i Rendalen kommune. Foto: Thomas Skaug, Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Søndag kunne Halvor Sveen juble over å gå til topps i kampen om tittelen «årets Farmen-vinner 2018».

Nå kan han også snart smykke seg med tittelen ordfører i Rendalen kommune - dersom nåværende ordfører Norvald Illevold får det som han vil.

- Etter min mening vil Halvor Sveen være den beste ordføreren for Rendalen. Halvor har flere perioder bak seg i kommunestyret og kjenner Rendalen og rendalspolitikken fra innsiden, sier han til Østlendingen.

Til Dagbladet sier Halvor at han er smigret men usikker.

- Det er en jobb som du har 24 timer i døgnet, sju dager i uka, i fire år. Men jeg utelukker det ikke helt, og må se hva som skjer.

Etter at seieren i «Farmen» var sikret, ga Halvor uttrykk for at han følte stor lettelse.

- Dette er en drøm. Det går ikke an å beskrive, det må oppleves. Akkurat nå kjenner jeg på en enorm lettelse. Jeg har jobbet målrettet mot dette hele veien, og nå er jeg her. Jeg vant fordi jeg ville det mest, sa han like etter at tv-lampene var skrudd av.

VINNERØYEBLIKKET: Halvor Sveen ble vinneren av «Farmen» 2017. Her forteller han om seieren, og om betydningen broren har hatt for oppholdet hans. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Årets siste tvekamp, der 47-åringen møtte Tønsberg-kvinnen Eunike Hoksrød (39) til en avgjørende kunnskapsduell, var lenge jevn. Sistnevnte ledet med ett poeng i begynnelsen, før motstanderen omsider overtok forspranget. Resultatet ble avgjort på den tiende oppgaven, der Sveen måtte svare riktig for å vinne.

- Jeg møtte hard konkurranse fra Eunike, og det var på ingen måte gitt at jeg skulle klare å vinne. Jeg er ekstremt stolt av egen prestasjon, og totalt sett fornøyd med hele oppholdet. Det har vært fantastisk!

Skjegget er lengre, håret er bustete og klærne er løsere. To måneder i et 1917-univers, der Sveen har levd under enklere kår enn det han er vant til, har sin pris. Realityprofilen er hele 18 kilo lettere når han reiser hjem til 2017 og småbruket i Rendalen.

Halvor Sveen fra 2017-utgaven av Farmen forteller om da familien ble rammet av tragedien. Video fra God Kveld Norge Vis mer

- Oppholdet har vært knalltøft både fysisk og psykisk. Det å skulle distansere seg fra noen du er glad i på utsiden har kanskje vært det vanskeligste, til tross for at jeg klarte å beholde fokus, sa Sveen.

Den fysiske belønningen for å ha holdt ut lengst i TV 2s største reality-landskap, en hytte og en bil som tilsammen er verdt 1,1 millioner kroner, har Sveen planene klare for. 47-åringen skal sette opp hytta hjemme på familiens tomt i Rendalen, og selge bilen.

- Et av husene på tomta skal rives, så jeg tenker å plassere hytta der. Bilen skal jeg bytte inn til en annen, feitere bil, sier han.

LES OGSÅ: Se bildene fra «Farmen»-finalefesten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer