Geir Magne Haukås:

«Farmen»-Geirs private kreftdrama

Geir Magne Haukås (47) var fremdeles i realitybobla da han fikk sjokkbeskjeden.

PRIVAT DRAMA: Den tidligere «Farmen»-deltakeren Geir Magne Haukås (47) fikk vite at kona hadde kreft tidligere i år. Foto: Alex Iversen / TV 2
PRIVAT DRAMA: Den tidligere «Farmen»-deltakeren Geir Magne Haukås (47) fikk vite at kona hadde kreft tidligere i år. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg var fortsatt i «Farmen»-bobla, og skjønte ikke alvoret ba beskjeden kom. Plutselig var det kampen for livet, og ikke kampen for tilværelsen, forteller Geir Magne Haukås (47) til Se og Hør.

Det var noen måneder etter at 47-åringen returnerte fra «Farmen»-innspilling i september i fjor, etter å ha tilbrakt åtte uker i realityuniverset, at kona begynte å føle seg uvel.

KrF-politiker Bente Haukås (43) fikk seinere vite at hun var rammet av en aggressiv form for brystkreft.

- Omveltning

- Kulene i brystet ble heldigvis funnet tidlig. Det var rett på høydose-cellegiftkur, forteller 43-åringen.

Brått ble hverdagen snudd på hodet for Bente og Geir Magne, som har barna Henrik (22), Benedicte (20), Armand (19) og attpåklatten Othelian Vincent (2) sammen. Ekteparet lever vanligvis aktive liv hjemme i Bodø, som inkluderer lange sykkelturer, aktiviteter med yngstesønnen og daglig drift av et felles firma.

- Kreft skaper såklart store omveltninger, men jeg velger å tenke at sykdom er en naturlig del av livet. Det kan skje hvem som helst, og jeg er i gode hender. Det nytter ikke å bekymre seg, men heller fokusere på å bli frisk og overvinne kreften, medgir Bente.

Å fortelle barna om mammas kreftsykdom var derimot hakket vanskeligere.

- Ungene har sett mora si vinne sykkelritt, og fikk sjokk. Yngstemann skjønner ikke så mye, forteller Geir Magne.

Ikke redd for å dø

Selv har 47-åringen, som skapte en rekke kontroversielle overskrifter gjennom sitt «Farmen»-opphold, opplevd å miste flere av sine nærmeste slektninger. Tanken på å skulle miste kona gjennom 24 år har vært tung.

- Det slo meg aldri at hun kunne bli syk, men kreft er en jævelskap som kan ramme alle når som helst. Vi har et fantastisk helsevesen i Norge, og er heldige, sier han.

Selv om Bente har fått gode prognoser av legene, venter fortsatt operasjonsbordet og flere måneder med behandling.

- Det tar sin tid, jeg er kanskje ferdig rundt påsketider neste år. Folk spør meg ofte om jeg er redd for å dø, men det er jeg ikke. Jeg gjør det beste ut av situasjonen, og tenker positivt, sier hun.

VENNER: «Farmen»-deltagerne Eunike Hoksrød og Geir Magne Haukås har skværet opp. Nå er de så gode venner at Eunike har tatt med Geir Magne på homseklubb. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Omstridt

Ektemannens «Farmen»-opphold forbigikk på ingen måte i stillhet. 47-åringen, som meldte seg på realityprogrammet for å spre diverse filosofier og skape blest rundt egen livscoach-virksomhet, seilte opp som en av fjorårets mest omtalte deltakere, ofte i sammenheng med sin kristne tro eller kontroversielle meninger.

Haukås' iver etter å formidle falt ikke alltid i like god jord hos de andre deltakerne. Fra tid til annen måtte han tåle både kjeft og kritikk fra flere hold, som resulterte i smelling med dører og flere høylytte konfrontasjoner.

Humper på veien til tross, Haukås understreket at tv-oppholdet var verdt det.

- Jeg er den jeg er, og var forberedt på at det kunne oppstå situasjoner. «Farmen» var noe jeg valgte selv, og jeg angrer overhodet ikke på deltakelsen. Jeg fikk muligheten til å studere mennesker og livet på nært hold, og fikk god tid til å spre mine budskap. Jeg har rørt folkesjela, konstaterte han overfor Se og Hør da tv-exiten var et faktum på åttende uka.

Det var til slutt hedmarkingen Halvor Sveen (48) som trakk det lengste «Farmen»-strået.

Hvilke mennesker som skal overta stafettpinnen etter Sveen og Haukås ble kjent fredag morgen.

TI BUD: Geir Magne Haukås sprer det kristne budskap på «Farmen», men lever han etter de ti bud selv? Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Marie Røssland / Foto: Preben Hunstad / TV2 Vis mer

LES OGSÅ: Derfor holdt han kreften hemmelig