Geir Magne Haukås:

«Farmen»-Geir Magne gikk ned 25 kilo

Reality-profilen måtte legge om livet etter den dramatiske beskjeden fra legen.

LA OM LIVET: For noen år siden levde «Farmen»-profil Geir Magne Haukås et mer usunt og stillesittende liv. I dag veier han 25 kilo mindre enn han gjorde på sitt tyngste. Foto: Privat/ Espen Solli, TV 2
LA OM LIVET: For noen år siden levde «Farmen»-profil Geir Magne Haukås et mer usunt og stillesittende liv. I dag veier han 25 kilo mindre enn han gjorde på sitt tyngste. Foto: Privat/ Espen Solli, TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): På tv-skjermen har Geir Magne Haukås (47) markert seg som en av årets mest originale og omstridte deltakere i «Farmen».

Han er opptatt av å se positivt på livet, og inne på tv-gården forsøker han å formidle sin «hjemmesnekrede» livsfilosofi mest mulig.

For noen få år siden var imidlertid 47-åringen en helt annen person. Det røper han i et intervju med Dagbladet.

For åtte år siden levde Geir Magne et mye mer usunt liv enn han gjør i dag. Han satt mye på sofaen, kostholdet hans var dårlig, og han manglet motivasjon til å holde seg i fysisk god form.

Endret seg for å kunne leve

På denne tiden, på slutten av 2000-tallet, veide «Farmen»-profilen opp mot 95 kilo. Geir Magne dro til legen for en helsesjekk, som viste seg å bli avgjørende for fremtiden hans.

Legens beskjed ga ham nemlig en vekker.

- Vi har en historie med hjerteproblemer i familien, og jeg var i faresonen med høyt blodtrykk. For å unngå at jeg havnet der slektningene mine ligger, ble jeg nødt til å legge om livet, sier han til Dagbladet i dag.

Den omdiskuterte «Farmen»-deltakeren mistet nemlig begge foreldrene og storebroren sin, Jan Inge, i ung alder.

Geir Magne Haukås begynte å sykle lange sykkelturer, gjerne i selskap av kona Bente.

Og etter hvert ga treningen resultater: Han gikk ned hele 25 kilo. Også mentalt merket han at livsstilsendringen gjorde store utslag.

- Jeg begynte å endre tankene, ofte til noe positivt. Det var en total utskiftning, minnes han overfor Dagbladet.

Saken fortsetter nedenfor.

Taking care of the physical and mental food😁👍🏼 #physical #mentalfood #exersise #grateful

A post shared by Geir Magne Haukås (@iamgeir) on

Vekker sterke følelser

Inne på «Farmen»-gården er det altså resultatene av den psykiske forandringen til Geir Magne som folk har bitt seg mest merke i.

47-åringen er ikke redd for å si det han mener eller fremme budskapene sine, og han har blant annet havnet på kant med meddeltaker Eunike Hoksrød (39) - og det mer enn én gang.

«Farmen»-Geir Magne har nemlig ikke lagt skjul på sin religiøse tro inne på gården, og Eunike er blant dem som har lite til overs for hans «predikering».

I en episode i slutten av oktober fortalte deltakeren at hun ble «kvalm» av å høre på Geir Magnes livsfilosofi.

- Jeg tenker at når vi sier «nok er nok», så burde han stoppe. Men han bare fortsetter, og hiver seg på den ene karusellen etter den andre. Det er bare tull, utdypet hun overfor Dagbladet.

- Folk tror jeg er skuespiller

I et intervju med Se og Hør tidligere i høst, fortalte for øvrig Geir Magne Haukås at han meldte seg på TV 2s populære reality-program etter å ha snakket med Gud om deltakelsen.

- Jeg hadde en «én til én-samtale» med vår skaper og fikk beskjed om at jeg måtte melde meg. Jeg har jo et budskap som jeg brenner for, sa han den gang.

TI BUD: Geir Magne Haukås sprer det kristne budskap på «Farmen», men lever han etter de ti bud selv? Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Marie Røssland / Foto: Preben Hunstad / TV2 Vis mer

I samme intervju fortalte Geir Magne at han ønsket å bruke tv-deltakelsen til å spre sin egen filosofi - både til meddeltakerne sine og alle «Farmen»-seerne:

- Dette er basert på Jesus sin filosofi. Hvis Jesus hadde hatt Facebook eller Instagram, ville jeg vært den første til å trykke «like» på bildene hans, la fembarnsfaren til med et smil.

Og fremferden hans på «Farmen» har altså vekket oppsikt blant tv-seerne.

- Jeg ser at det er veldig mange som spekulerer i om jeg egentlig er skuespiller av yrke, og at TV 2 har leid meg til «Farmen» for å lage bråk. Vel, det må jeg dessverre bare avkrefte her og nå, sa han til Se og Hør nylig.

LES OGSÅ: «Farmen»-deltaker fikk tilbud om rolle i pornofilm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer