PROFILERT DELTAKER: Geir Magne Haukås har fått mye oppmerksomhet i årets utgave av «Farmen». Her er han med programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: TV 2.
PROFILERT DELTAKER: Geir Magne Haukås har fått mye oppmerksomhet i årets utgave av «Farmen». Her er han med programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: TV 2. Vis mer

Geir Magne Haukås fra «Farmen» ble alvorlig syk:

«Farmen»-Geir Magne fikk dødsvarsel av legen

- Jeg trodde min tid var ute.

Publisert

(Se og Hør): Da den nylig utslåtte «Farmen»-deltageren Geir Magne Haukås (47) var 38 år gammel, skulle han få erfare hvor viktig det er å ha en familie rundt seg. Da hadde han på få år mistet begge foreldrene og broren – alle på grunn av hjertefeil.

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om «Farmen»-Geir Magne. Faksimile: Se og Hør
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om «Farmen»-Geir Magne. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Geir Magne visste at han hadde et dårlig genetisk utgangspunkt, men levde likevel usunt, og med mye stress i jobben som salgsleder.

– Jeg var aldri fornøyd, og aldri takknemlig. Jeg levde i grådighet- og egoisme-bobla. Så en ettermiddag mens jeg lå på sofaen, fikk jeg hjerteflimmer. Hjertet mitt løp løpsk med dobbeltslag, forteller Haukås til Se og Hør.

– Det ble ikke bedre av at angsten for å dø plutselig meldte seg. Jeg begynte å tenke på hva som hadde skjedd med mine nærmeste. Jeg måtte komme meg til legen. Jeg trodde min tid var ute.

Nesten død

Legen fortalte Geir Magne at han hadde fysisk form som en 70-åring. Med seg hjem fikk han sykemelding, kolesterol- og blodtrykksmedisin: – Det var helt forferdelig, 38 år – og så skulle jeg oppleve dette.

- Legen ga meg klar beskjed: «Du kan velge å tenke at det er greit å forlate denne verden tidlig, eller så kan du snu om og gjøre en jobb». Jeg valgte det siste.

Sykling hjalp ham 25 kilo ned til matchvekt på 70 kilo. Samtidig ble kona såpass fanget av sporten at hun kan vise til to gull i veteran-NM og en 10. plass i amatør-VM!

TI BUD: Geir Magne Haukås sprer det kristne budskap på «Farmen», men lever han etter de ti bud selv? Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Marie Røssland / Foto: Preben Hunstad / TV2 Vis mer

Røk ut av «Farmen»

Etter å ha tilbrakt åtte uker i «Farmen»-universet var det bom stopp for Geir Magne Haukås (47) søndag. Nordlendingen måtte omsider forlate tv-gården etter å ha kommet dårligst ut i en nervepirrende og blytung tautrekkingstvekamp mot 26 år yngre Kristian Krubel Djupnes (21).

TØFF OPPLEVELSE: Geir Magne sier til Se og Hør at han trodde han skulle dø, da han ble rammet av hjerteflimmer som 38-åring: Foto: Tor Lindseth, Se og Hør.
TØFF OPPLEVELSE: Geir Magne sier til Se og Hør at han trodde han skulle dø, da han ble rammet av hjerteflimmer som 38-åring: Foto: Tor Lindseth, Se og Hør. Vis mer

Tautrekkings-konkurransen ble mildt sagt en smertefull opplevelse for Haukås. Ikke bare ble håndflatene slitt til blods - nordlendingen endte også opp med to brukne ribbein.

- Jeg lå på ryggen, på plattingen, og holdt tauet fast. Plutselig rykker Kristian til med det han har og klarer, og jeg kjenner umiddelbart at smerten går opp mot ribbeina, forteller Haukås.

- Hva skjedde etter det?

- Jeg kjenner at kroppen er svekket, men der og da nekter jeg å gi opp. Gaute kom bort til meg på et tidspunkt, men det var uaktuelt for meg å kaste inn håndkleet.

FARMEN: Bli med på omvisning på den nye gården som "Farmen" er spilt inn på. Programleder Gaute Grøtta Grav tar oss med. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

Geir Magne Haukås, som var 14 kilo lettere da han kom hjem til Bodø i september, er fortsatt ikke helt bra i ribbeina etter tvekampen.

- Jeg kjenner fortsatt at alt ikke er som det skal, men det begynner å bli bedre. Legen sier at jeg bare må gi det tid, sier han.

LES OGSÅ: Her går det galt for «Farmen»-Kristian

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer