«Farmen»-Gaute: - Hun fikk jo en litt kjedelig sorti

Husker du at Live Nelvik var med i «Farmen»? Her får du Gaute Grøtta Gravs minner om henne og flere andre «Farmen»-profiler!

MINNEVERDIGE DELTAKERE: Siden første sesong av «Farmen» i 2001 har en lang rekke morsomme og provoserende deltakere sjekket inn på reality-gården. Som oppladning til premieren mandag har Seoghør.no spurt ut programleder Gaute Grøtta Grav (midten) om et knippe av de tidligere «Farmen»-profilene.  Foto: NTB Scanpix/ TV 2/ Se og Hør
MINNEVERDIGE DELTAKERE: Siden første sesong av «Farmen» i 2001 har en lang rekke morsomme og provoserende deltakere sjekket inn på reality-gården. Som oppladning til premieren mandag har Seoghør.no spurt ut programleder Gaute Grøtta Grav (midten) om et knippe av de tidligere «Farmen»-profilene. Foto: NTB Scanpix/ TV 2/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag kveld har årets sesong av «Farmen» premiere på TV 2.

Hvem som skal kjempe for tilværelsen inne på reality-gården er allerede avslørt, men TV-seerne har fortsatt til gode å bli ordentlig kjent med årets deltakere.

Mens vi venter på å få se hvem som kommer til å skille seg ut som årets «snakkis»-deltakere, har vi plukket ut et lite knippe av våre tidligere «Farmen»-favoritter.

Gaute Grøtta Grav (37) er inne i sine tiende sesong som programleder for «Farmen», og han har selvsagt god oversikt over dem som har kommet og gått i reality-konkurransen. På oppdrag fra Seoghør.no deler han sine minner om våre utvalgte deltakere.

Live Nelvik

I 2004 ledet Gaute sin første sesong av «Farmen», tre år etter at han gikk seirende ut av TV 2-programmets aller første sesong.

Blant deltakerne det året var Live Nelvik (33). Den gang var hun 21 år gammel, lys i luggen - og kanskje mest kjent som datter av Se og Hørs daværende sjefredaktør Odd Johan Nelvik (60).

Mange husker nok Lives dramatiske exit fra «Farmen», som kom etter at Siren Høyland avslørte i sitt avskjedsbrev at flere av deltakerne hadde smuglet inn mat på gården. Gaute trekker også frem dette når Seoghør.no spør ham om Live Nelvik:

- Hun fikk jo en litt kjedelig sorti, siden hun måtte dra fra Farmen etter matjuks. De var flere om dette, men etter en intern kunnskapkonkurranse tapte hun og måtte dra hjem, minnes han.

Saken fortsetter under bildet.

I 2004: Det er ikke sikkert at alle husker Live Nelviks deltakelse i «Farmen». De siste årene har hun derimot blitt kjent som en av NRKs fremste radio- og TV-profiler.  Foto: NTB scanpix
I 2004: Det er ikke sikkert at alle husker Live Nelviks deltakelse i «Farmen». De siste årene har hun derimot blitt kjent som en av NRKs fremste radio- og TV-profiler. Foto: NTB scanpix Vis mer

Programlederen, som selv gjorde TV-karriere etter å ha deltatt i «Farmen», påpeker også at Live i dag er langt ifra mest kjent som «Farmen»-deltaker:

- Hun var ei blid jente på Farmen, men jeg vil si at hun har gjort mer ut av seg etter at hun kom ut fra gården enn under oppholdet, sier Gaute til Seoghør.no.

I etterkant har Live Nelvik nemlig jobbet som programleder i P3, og hun har gjort suksess i flere NRK-programmer.

Tidligere i år vant hun Gullruten for beste reality med «Dama til», og i høst er hun aktuell i «Live redder verden. Litt». De siste årene har hun dessuten forlovet, giftet seg og fått to barn med «Radioresepsjonen»-profil Tore Sagen (35).

Saken fortsetter under bildet.

TV-SUKSESS: Live Nelvik har vunnet Gullruten to ganger de siste årene. Her mottar hun sin første Gullruten under prisutdelingen i Bergen i 2012, for «Årets navn».  Foto: NTB scanpix
TV-SUKSESS: Live Nelvik har vunnet Gullruten to ganger de siste årene. Her mottar hun sin første Gullruten under prisutdelingen i Bergen i 2012, for «Årets navn». Foto: NTB scanpix Vis mer

Synne Bolstad

I 2011 var Synne Bolstad (28) blant «Farmen»-deltakerne som fikk mest oppmerksomhet.

Det oppstod nemlig søt musikk mellom henne og «Farmen»-konkurrenten Morten Emil Bergan (27) på gården, og etter innspillingen bekreftet duoen at de var blitt et par.

Gaute Grøtta Grav trekker frem hvordan Synne Bolstad levde seg inn i tilværelsen på «Farmen»-gården, og at den unge deltakeren stod på hele tiden:

- Synne var veldig engasjert i Farmen-livet. Hun tok alt på det største alvor, og ga seg aldri på noen oppgaver, selv om hun av og til fikk litt motbør fra andre deltakere. Det er ikke alltid så lett å være blant de yngste jentene på Farmen, sier han til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

Også Gaute husker godt romansen mellom Synne og meddeltakeren inne på TV-gården:

- Å observere hvordan Synne og Morten Emil ganske kjapt fikk en god tone var også gøy. Det var vel nær sagt kjærlighet ved første blikk, legger han til.

Og kjærligheten har definitivt bestått for «Farmen»-paret. I august fortalte Synne til Dagbladet at hun og Morten Emil har forlovet seg.

Saken fortsetter under bildet.

Andreas Nørstrud

Året etter at Synne og Morten Emil skapte søt musikk på «Farmen»-gården, skapte Andreas Nørstrud (31) debatt på nasjonalt nivå med sitt kontroversielle syn på kristendom og kjønnsroller.

Den kristne reality-deltakeren vekket mye harme med sine uttalelser om det motsatte kjønn, fysisk avstraffelse av barn og sitt ønske om å gifte seg med en jomfru.

Programleder Gaute sier i dag at han raskt forstod at Nørstrud kom til å bli en skikkelig «Farmen»-snakkis:

- Jeg hadde ikke snakket med Andreas i mange minutter før jeg forstod at denne mannen måtte være med på Farmen. Han er en av de tydeligste personene vi har hatt med i hele Farmens historie. Han er ekstrem på en del felt, samtidig som han er en omgjengelig type. Denne kombinasjonen gjorde ham til en glitrende deltaker, en person hele Norge snakket om høsten 2012.

Saken fortsetter under bildet.

KONTROVERSIELL: Andreas Nørstrud fikk mye oppmerksomhet for uttalelsene sine på «Farmen» i 2012. Her er han avbildet sammen med programleder Gaute og meddeltaker Jon Lundemoen.  Foto: Se og Hør
KONTROVERSIELL: Andreas Nørstrud fikk mye oppmerksomhet for uttalelsene sine på «Farmen» i 2012. Her er han avbildet sammen med programleder Gaute og meddeltaker Jon Lundemoen. Foto: Se og Hør Vis mer

Etter deltakelsen sin i «Farmen» har Andreas Nørstrud giftet seg og fått to barn med kona Maren Andrea (21). Også tidligere i år vekket Andreas oppmerksomhet med uttalelsene sine.

- Det var ikke lett å gifte seg med en 18-åring. Jeg ønsket meg en kone som jeg kunne forme litt etter det livet jeg ønsker å leve. Dét føler jeg at jeg i stor grad har lykkes med, sa han til «God kveld Norge» i april.

Saken fortsetter under bildet.

GIFTET SEG: Høsten 2013 ble Andreas Nørstrud smidd i hymens lenker med sin Maren. De to har i dag to barn sammen.  Foto: Oddvar Walle Jensen/ Se og Hør
GIFTET SEG: Høsten 2013 ble Andreas Nørstrud smidd i hymens lenker med sin Maren. De to har i dag to barn sammen. Foto: Oddvar Walle Jensen/ Se og Hør Vis mer

Ingvild Thygesen

Samme år som Andreas Nørstrud skapte temperatur både inne på og utenfor «Farmen»-gården, gikk Ingvild Skare Thygesen (23) seirende ut av reality-konkurransen.

Selv om Ingvild ikke var blant deltakerne som stakk seg mest fram under oppholdet på gården, skapte hun TV-historie som den yngste «Farmen»-vinneren per dags dato.

Ingvild, som var bare 19 år da hun vant, er også en av bare tre kvinner som hittil har vunnet «Farmen». Også Gaute husker godt hvordan Ingvild klinket til i «Farmen»-finalen i 2012:

- I motsetning til Andreas, gjorde ikke Ingvild så mye ut av seg på Farmen. Hun lurte seg frem til finaleuka - og da slo hun virkelig til. Hun har en god vinnerskalle, og dro i land seieren som den yngste noensinne.

I 2015 bekreftet Ingvild Thygesen overfor Se og Hør at hun hadde funnet lykken med ekstremsportutøveren Bjørn Magne Bryn (38). Tidligere i år ble paret foreldre til en liten datter.

Saken fortsetter under bildet.

TIDENES YNGSTE: Ingvild Skare Thygesen overrasket mange da hun gikk helt til topps i «Farmen» i 2012, som den yngste vinneren hittil.
 Foto: TV 2
TIDENES YNGSTE: Ingvild Skare Thygesen overrasket mange da hun gikk helt til topps i «Farmen» i 2012, som den yngste vinneren hittil. Foto: TV 2 Vis mer

Frank Tore Aniksdal

I 2014 var det flere deltakere som stakk seg frem på gården, og blant dem var Frank Tore Aniksdal fra tettstedet Vigrestad på Jæren.

Det skapte overskrifter da TV 2 så seg nødt til å tekste ham på TV fordi dialekten hans var vanskelig å forstå for mange av seerne:

- Han er en av de mest interessante deltakerne vi har, og seerne fortjener å forstå hva han sier, sa pressekontakt i TV 2, Alex Iversen til Dagbladet den gang.

Frank Tore fikk også mye oppmerksomhet for å introdusere seg selv som en «villmann» som ikke gjør husarbeid, ifølge TV 2.

Saken fortsetter under bildet.

GJORDE SEG BEMERKET: Frank Tore Aniksdal var blant de mest omtalte «Farmen»-deltakerne i 2014. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
GJORDE SEG BEMERKET: Frank Tore Aniksdal var blant de mest omtalte «Farmen»-deltakerne i 2014. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

I løpet av oppholdet på gården sluntret han dessuten unna arbeid, drakk seg full og havnet i klinsj med konkurrenten Finn Olav Odde. Og «Farmen»-programlederen husker selvsagt Frank Tores deltakelse:

- Frank er en særegen type som mange husker godt. Med sitt noe avslappa forhold til regler og arbeidsmoral på Farmen ble han kjapt omdiskutert, både på gården og blant de som så på programmene, sier Gaute til Seoghør.no i dag.

Olav Harald Ulstein

Samme år som Frank Tore sørget for diverse minneverdige TV-øyeblikk, var Olav Harald Ulstein blant deltakerne.

Etter at Frank Tore Aniksdal røk ut av «Farmen» etter en tvekamp mot Finn Olav Odde, skjelte Olav sistnevnte huden full. Også etter Franks «Farmen»-exit fortsatte Olav å slenge med leppa om Finn Olav, og krangelen mellom de to eskalerte.

Høsten 2014 kunne så godt som hele Norge følge uoverrensstemmelsene mellom Olav og Finn Olav både på og utenfor TV-skjermen.

Saken fortsetter under bildet.

BITTER KRANGEL: I forbindelse med «Farmen» i 2014 var Finn Olav Odde og Olav Harald Ulstein (t.h) mye i tottene på hverandre. I ettertid har de lagt TV-striden bak seg. 


Feil i Fotostation.
Bildet var ikke på trykk i SHT44 men i SHT46,  2014
 Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
BITTER KRANGEL: I forbindelse med «Farmen» i 2014 var Finn Olav Odde og Olav Harald Ulstein (t.h) mye i tottene på hverandre. I ettertid har de lagt TV-striden bak seg. Feil i Fotostation. Bildet var ikke på trykk i SHT44 men i SHT46, 2014 Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

To år etter den kanskje mest omfattende krangelen i «Farmen»-historien, beskriver programlederen Olav Harald Ulsteins tid på gården på følgende måte:

- Olav Harald var tydelig på at han skulle være «gjedda i sivet» da han kom inn på Farmen, og det var han. I flere uker holdt han seg i bakgrunnen, men så kom han som ei kule mot slutten, sier Gaute i dag.

Han legger til at Olav definitivt var med på å lage god TV under sitt opphold på gården, som varte helt til finalen. Der ble Ulstein imidlertid slått av Magnhild Vik.

- Jeg synes han fikk i overkant mye tyn fra provoserte seere, men heldigvis er Olav Harald en kar som tåler en støyt. Frank, Olav Harald og Finn Olav var et fantastisk trekløver høsten 2014, understreker Gaute Grøtta Grav.

«Farmen» har premiere på TV 2 mandag 3. oktober klokken 21.40.

LES OGSÅ: Dette er årets «Farmen»-gård

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer