<strong>KJENNER SEG IGJEN:</strong> Frank Løke kjenner seg igjen i Nora Mørk sin opplevelse med håndballforbundet, og mener de burde håndtert saken på en helt annen måte. Christian Roth Christensen, Dagbladet / Scanpix
KJENNER SEG IGJEN: Frank Løke kjenner seg igjen i Nora Mørk sin opplevelse med håndballforbundet, og mener de burde håndtert saken på en helt annen måte. Christian Roth Christensen, Dagbladet / Scanpix Vis mer

Frank Løke:

«Farmen»-Frank føler med Nora Mørk: - Uforståelig

Den tidligere landslagsspilleren raser mot håndballforbundet for måten ledelsen har håndtert saken på.

Publisert

(Se og Hør): Tirsdag formiddag ble det kjent at Nora Mørk vurderer å gi seg på håndballandslaget.

Bakgrunnen er at hun hevder at de stjålne, private bildene av henne har sirkulert blant spillerne på det norske herrelandslaget. Spesielt er hun rasende på håndballforbundet for måten ledelsen har håndtert saken på.

Den tidligere håndballproffen Frank Løke (37), som selv har spilt 186 landskamper for det norske herrelandslaget, blogger nå om temaet for spillselskapet Bettson.

I et innlegg titulert «EM-festen for gutta kan ødelegges av håndballforbundet sin dårlige håndtering», mener han at saken burde vært ryddet opp i for lengst.

- Jeg føler med Nora, og kjenner meg igjen i hennes opplevelse av at ledelsen forsøker å dysse ned saker som er av negativ fortegn for spillere, sier Frank til Se og Hør.

Saken fortsetter under:

<strong>HÅNDBALLSTJERNE:</strong> Frank Løke spilte strek på det norske håndball-landslaget fram til 2011. Her under en EM-kamp mot Montenegro i 2008. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
HÅNDBALLSTJERNE: Frank Løke spilte strek på det norske håndball-landslaget fram til 2011. Her under en EM-kamp mot Montenegro i 2008. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

Uenigheten mellom Nora og Norges Håndballforbund strekker seg tilbake til slutten av november. Frank stiller seg spesielt kritisk til hvorfor håndballpresident Kåre Geir Lio og generalsekretær Erik Langerud ikke har ryddet opp i dette i god tid før EM.

- Dersom de fikk vite om dette for flere måneder siden, klarer jeg ikke å begripe hvorfor de ikke har tatt grep tidligere. I stedet tar de problematikken med seg inn i mesterskapet ... Jeg vet selv at utenomsportslig støy tar tid og krefter. Nå er det opp til ledelsen å få ryddet opp i dette.​

Han mener støyen rundt spillerne i verste fall kan føre til dårlige prestasjoner på banen.

- Dette er helt klart et forstyrrende element. Taper de nå, så er det som følge av forbundets håndtering av denne situasjonen, mener Frank.

- Må få mene det han vil

37-åringen understreker at han ikke kjenner til de interne detaljene i Nora Mørk-saken, men synes det er trist, dersom hennes påstander om bildesirkuleringen hos herrelandslaget skulle vise seg å stemme.

- Jeg kan forstå frustrasjonen Nora bærer på. Det skulle imidlertid vært et enormt tap og utrolig trist for det norske landsslaget, dersom Nora nå gir seg som følge av dette. Sammen med Heidi Løke er hun verdens beste kvinnelige håndballspiller, sier Frank.

Saken fortsetter under:

- JEG FØLER SJØL AT JEG ER LITT HANDY: EM 2018 er i gang, men hva ville de gjort hvis de ikke spilte håndball? Reporter: Julie Solberg, Henriette Eilertsen og Martine Johansen, Foto: Henrik Vinje, Julie Solberg og Henriette Eilertsen, Klipp: Frida Andersen Vis mer

Håndballpresident Kåre Geir Lio, som selv har lest blogg-innlegget til Frank og er informert om uttalelsene til Se og Hør, mener at Frank må få ha sin personlige mening om saken.

- Frank Løke må selvfølgelig mene det han vil, så gjør jeg og de andre i ledelsen jobben vår på den måten vi synes er best, sier Lio.

Frank Løke tegner videre et bilde av at Nora er langt fra den eneste som har opplevd negative situasjoner med ledelsen.

- Jeg sitter med en følelse av at dersom det oppstår negative situasjoner, så blir en overlatt til seg selv, og at man ikke får støtte fra ledelsen.

Frank refererer til den store mediestormen i 2011, da han ble kastet ut av landslagstroppen for å ha brutt regler i forhold til alkohol og leggetid.​

- JEG TROR JEG TRAFF ET ØMT PUNKT DER: EM 2018 er i gang, men hvem er mest jålete? Reporter: Julie Solberg, Henriette Eilertsen og Martine Johansen, Foto: Henrik Vinje, Julie Solberg og Henriette Eilertsen, Klipp: Frida Andersen Vis mer

LES OGSÅ: Håndballgutta - helt privat: - Det blir ingen ring i posten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer