«Farmen»-festen: Politiet har konkludert

14 deltakere ble etterforsket for brudd på corona-reglene etter en fellessamling i Finnmark. Nå er saken ferdig etterforsket.

TILBAKE I HVERDAGEN: Karianne Vilde Wølner, Kjetil Kirk, Raymond Røskeland, Jostein Grav, Lene Egeland Hogstad, Inger Cecilie Grønnerød, Tove Moss Lohne og Nils Kvalvik var blant deltakerne i «Farmen» i fjor høst. Grønnerød var den eneste av disse som ikke var til stede i Finnmark. Foto: Espen Solli / TV 2
TILBAKE I HVERDAGEN: Karianne Vilde Wølner, Kjetil Kirk, Raymond Røskeland, Jostein Grav, Lene Egeland Hogstad, Inger Cecilie Grønnerød, Tove Moss Lohne og Nils Kvalvik var blant deltakerne i «Farmen» i fjor høst. Grønnerød var den eneste av disse som ikke var til stede i Finnmark. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har blåst kraftig rundt fjorårets «Farmen»-gjeng, som siste helgen i februar gjennomførte en sammenkomst i Porsanger Finnmark, der de blant annet festet sammen uten å virke særlig opptatt av corona-restriksjonene - ut fra dokumentasjonen å regne.

Underveis i sammenkomsten ble det lagt ut videoer og bilder i flere sosiale medier, blant annet fra en fest lørdag kveld, der de sto tett i tett og drakk sprit fra samme flaske.

Ferdig etterforsket

Etter nesten to måneder med etterforskning har politiet nå konkludert. Overfor Se og Hør bekrefter påtaleleder i Finnmark politidistrikt, Morten Daae, at politiet har kommet frem til at det utskrives to forelegg til arrangøren av festen.

Idrettslaget og en person får et forelegg på 20 000 kroner hver for å ha arrangert festen og brutt Smittevernloven.

- Etter gjeldende nasjonale regler på tidspunktet var det ikke lov å gjennomføre private arrangement innendørs med flere enn 10 personer, opplyser Morten Daae i Finnmark politidistrikt.

Festen ble arrangert på et tidspunkt med urovekkende smittespredning i Norge, men med lite smitte i Finnmark. Selv om deltagere testet seg før og etter de ankom Finnmark var det ikke åpning i regelverket for å arrangere slike fester, skriver politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer