«Farmen»-festen:

«Farmen»-festen havner i retten

Tar rettslige skritt etter den mye omtalte festen med fjorårets «Farmen»-deltakere.

INTIMT: En rekke videoer og bilder på sosiale medier av en fest med tidligere «Farmen»-deltakere har skapt reaksjoner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar i år skapte fjorårets «Farmen»-deltakere blest ved å arrangere en fest hvor deltakerne var tett i tett. Politiet konkluderte med at festen brøt coronareglene, og utstedte derfor et forelegg til både idrettslaget som leide ut lokalet, samt initiativtaker Nils Kvalvik.

Førstnevnte godtok forelegget, mens Kvalvik nektet å betale. Saken havner nå i retten, og er berammet i Indre og Østre Finnmark tingrett 1. februar.

VG omtalte saken først.

RABALDER: Denne festen fikk det til å gå varmt hos flere under strenge coronatiltak i vinter. Foto: Privat
RABALDER: Denne festen fikk det til å gå varmt hos flere under strenge coronatiltak i vinter. Foto: Privat Vis mer

Se og Hør kunne i juni melde at saken trolig ville tar til retten ettersom Kvalvik fortalte at han ikke ville betale boten på 20 000 kroner. Dette er vanlig praksis dersom forelegg fra politiet ikke blir vedtatt.

- Sagaen er ennå ikke skrevet ferdig. Når politiet bruker over to måneder på å finne ut at de skal gi oss bot, hvor lang tid tror du de bruker på å finne ut at de skal trekke oss for retten? Jeg har gitt beskjed om at jeg ikke vedtar forelegget, med samme begrunnelse jeg hele tiden har oppgitt, sa han da.

Det har foreløpig ikke lyktes Se og Hør å få en kommentar fra Kvalvik.

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Begrunnelsen hans går ut på at alle deltakerne testet seg før de kom til Finnmark, og at de var i karantene før de reiste, før de tok en test etter at de hadde ankommet.

- I tillegg har de hatt et helt hotell for seg selv, med hvert sitt rom. Vi har ikke vært sammen med andre folk, og har vært på fjellet hele tiden, uttalte han til Se og Hør i april, samtidig som han understreket at begge coronatestene var negative for samtlige.

Kvalvik var i sommer innstilt på at saken ville havne i retten.

- Jeg tror påtalemyndigheten gjør dette for å statuere et eksempel. Så de kommer nok til å kjøre knallhardt på, sa han.

LES OGSÅ: Raser etter «Farmen»-tap

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer