«Farmen» 2020:

«Farmen»-deltaker til sykehus

Inger Cecilie Grønnerød skadet seg stygt på «Farmen»-gården.

DRAMATISK: Da Inger Cecilie fikk to store tømmerstokker over seg, var det beinet det gikk hardest utover. Video: Privat. Reporter: Henriette Eilertsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveldens episode av «Farmen» gikk det hardt for seg da deltakerne skulle felle en rekke trær og senere frakte disse som en del av det nye ukesoppdraget. For Inger Cecilie Grønnerød (47) gikk det galt.

Nå forteller hun hva som skjedde i de dramatiske minuttene da hun sammen med flere andre deltakere kjørte tømmer med hesten.

- Vi var så å si ferdige. Det var siste tur og vi var på vei tilbake til gården da hesten var litt lei og dro i vei, forteller hun innledningsvis til Se og Hør.

HJELP: Inger Cecilie fikk raskt hjelp av Røde Kors da hun skadet seg. Seinere måtte hun til sykehus. Foto: TV 2
HJELP: Inger Cecilie fikk raskt hjelp av Røde Kors da hun skadet seg. Seinere måtte hun til sykehus. Foto: TV 2 Vis mer

Indre blødning

Idet hesten sprang av sted datt tømre av fra vognen bak. Grønnerød forteller at Sindre Nyeng (23), som har lang erfaring med hest, skulle roe ned dyret mens 47-åringen skulle få på plass tømrene.

- Hesten rykket til, og du kan jo tenke deg hvor mange hundre kilo med hest og tømmer det er. Tømmerstokkene flyr rett i beinet mitt, og jeg spretter til siden, forteller hun.

Grønnerød fortalte at hun raskt ble uvel og skjønte at noe var galt.

KVALM: Deltakeren sleit med å tråkke ned på beinet og skjønte at noe var galt. Foto: TV 2
KVALM: Deltakeren sleit med å tråkke ned på beinet og skjønte at noe var galt. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg klarte ikke å sette ned foten og måtte få hjelp av Røde Kors. De la på ispose og bandasje og så ble jeg fraktet tilbake til gården, sier hun videre.

Men etter store smerter måtte Grønnerød på sykehus for røntgen og legesjekk.

- Det ble fastslått at jeg hadde fått en blødning i en muskel, og at jeg måtte gi det et par dager med smertestillende for å se om det gikk seg til av seg selv.

Ifølge Grønnerød måtte hun alternativt snitte opp muskelen for å drenere ut blodet, dersom kroppen ikke klarte det selv. Heldigvis slapp hun det, men forteller at skaden hun pådro seg var svært smertefull.

- Jeg var egentlig heldig. Hadde jeg fått stokkene over meg hadde det vært ille, sier hun.

«FARMEN»-BRÅK: Inger Cecilie Grønnerød og Daniel Viem Årdal har ikke vært bestevenner inne på «Farmen»-gården, og da det blir oppdaget at noen har stjålet tobakk, blir det krangling. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer

Plages fremdeles

Hun vet hvor farlig det kan være å jobbe med store dyr, ettersom hun til vanlig driver et hestesenter hjemme i Halden, og kjenner derfor til konsekvensene.

- Det var dramatisk for oss som var der, man blir jo redd for konsekvensene, forteller hun videre.

BLØDNING: På sykehuset fikk Inger Cecilie påvist blødning i en muskel. Foto: TV 2
BLØDNING: På sykehuset fikk Inger Cecilie påvist blødning i en muskel. Foto: TV 2 Vis mer

Som nevnt var også Sindre Nyeng til stede da Grønnerød skadet seg. Han er lettet over at det gikk såpass bra med henne.

- Det er kjedelig når noe sånt skjer, men jeg er glad det gikk såpass bra med tanke på hvor mye krefter som var i sving. Vi har sett utallige hendelser som har endt verre enn dette, så jeg er glad det gikk bra, sier han.

Inger Cecilie Grønnerød forteller at hun fremdeles plages av skaden hun pådro seg på gården, men at hun håper det går seg til over tid og at hun bare har tråkket og belastet beinet feil som følge av smertene.

Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, forteller at deltakeren raskt fikk hjelp da ulykken skjedde.

- Siden hun hadde smerter i foten ble hun sendt til sjekk på legevakten, sier han.

LES OGSÅ: «Farmen»-bråket: - Ville avsløre meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer