«Farmen» 2022:

«Farmen»-deltaker røpet seg

Publiserte et innlegg på sosiale medier - før innspillingen er over.

ÅRETS DELTAKERE: Det er ikke lett å holde tunga rett i munnen når det kommer til sosiale medier. Det fikk nylig en av årets deltakere erfare. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
ÅRETS DELTAKERE: Det er ikke lett å holde tunga rett i munnen når det kommer til sosiale medier. Det fikk nylig en av årets deltakere erfare. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken begynte høstens «Farmen»-eventyr å sendes på TV - til stor glede for mange trofaste fans av programmet.

De seneste ukene har det stort sett vært stille fra alle deltakerne på sosiale medier - frem til nå.

Sesongen spilles nemlig fremdeles inn, og for å ikke røpe hvem som fortsatt er med og ikke, er årets deltakere nødt til å holde en lav profil på sosiale medier.

Det er imidlertid tilsynelatende ikke så lett å holde tunga rett i munnen hva gjelder sosiale medier - og hva man får dele og ikke.

PROGRAMLEDERDEBUT: Niklas Baarli er ny programleder for «Farmen», som har premiere på TV 2 6. september. Video: TV 2 Vis mer

Delte innlegg

Som nevnt spilles sesongen fremdeles inn, noe kanskje ikke alle TV-seere vet. Hver uke sendes én deltaker hjem, og for at seerne ikke på forhånd skal vite hvem som ryker, forsøker TV 2 å få deltakerne til å være varsomme med hva de deler.

Derfor kom det kanskje som er lite sjokk for enkelte at en av årets deltakere publiserte noe på Instagram på starten av denne uken, og illusjonen om at deltakeren befinner seg hundre år tilbake i tid var dermed brutt.

Det gjorde personen, som Se og Hør velger å holde anonym, ved å republisere et innlegg.

Innlegget er nå fjernet.

ØKSEUHELL: Det blir blodig alvor i sesongpremieren av Farmen når Einar har et ublidt møte med en øks. Video: TV2 / Rød Løper. Vis mer

- Ingen nekt

Overfor Se og Hør kan pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, fortelle at de ikke har sosiale medier-nekt for deltakerne. De ønsker imidlertid at det ikke blir røpet noe som ikke er vist på TV.

- Vi har ingen sosiale medier-nekt for deltakere som er ferdige med sin «Farmen»-tid. Folk må få reise hjem, gå på jobb og leve livene sine, men vi henstiller til varsomhet i sosiale medier, og deltakerne er selvfølgelig innstilte på at de ikke skal røpe noe som ikke er vist på tv.

Han påpeker at det ikke nødvendigvis er slik at det er deltakeren selv som har delt innlegget.

- Vi er også kjent med at flere deltakere har gitt venner, familie eller kjente tilgang til deres sosiale medier-profiler i perioden de er inne på «Farmen», og at disse da dermed styrer kontoene mens deltakerne er med på innspillingen.

Dahl legger til at det ikke er så mange seere som vet akkurat når selve innspillingen faktisk skjer, og understreker at det ikke er et stort problem for TV 2.

SPENTE: Det er duket for årets sesong av «Farmen» 2022, og vi har tatt en prat med alle de 14 spente deltakerne. Video: Luna Lea. Reporter: Bjørn Ekker Vis mer

La seg flat

Dette er langt fra første gang en realitydeltaker røper seg i sosiale medier. Det har nemlig skjedd både i 2016, 2017 og i 2020.

Under innspilling i 2020 dukket det opp et bilde av en av deltakerne bare to uker inn i sesongen. Personen skrev selv et kort innlegg, i tillegg til at et ferskt bilde av vedkommende ble lagt ut av en venn.

- Her er det bare å legge seg flat. Selv om jeg ikke visste at bildet ble tatt, burde jeg har sagt til alle venner og kjente at ingen bilder skal deles. Dette skulle ikke ha skjedd. Håper jeg blir klok av skade, sa vedkommende til Se og Hør den gang.

I 2017 publiserte en «Farmen»-deltaker på et offentlig medie, noe som gjorde at vedkommende avslørte at gårdsoppholdet var over - før innspillingsslutt.

KRANGEL: Niklas Silseth Baarli forteller om hva som var den verste opplevelsen på Farmen kjendis. Video: Rød Løper Vis mer

Også under den første sesongen av «Farmen kjendis» røpet flere av deltakerne at gårdseventyret ikke rakk til finaleuken.

LES OGSÅ: Døpte «Farmen»-kompisens sønn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer