Farmen 2017:

«Farmen»-deltaker røpet seg i sosiale medier

- Dette blir bare et problem når pressen gir det en oppmerksomhet det ikke fortjener, sier TV 2.

MÅ HOLDE SEG UNNA: Årets «Farmen»-deltakere får som alltid streng beskjed av TV 2 om å unngå sosiale medier i innspillingsperioden, selv om de har røket ut av programmet. Det er ikke alltid like lett. Foto: Espen Solli / TV 2
MÅ HOLDE SEG UNNA: Årets «Farmen»-deltakere får som alltid streng beskjed av TV 2 om å unngå sosiale medier i innspillingsperioden, selv om de har røket ut av programmet. Det er ikke alltid like lett. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har skjedd før, og skjer igjen. De siste årene har få forestående «Farmen»-sesonger sluppet unna uheldige programinnhold-drypp på sosiale medier.

Ofte er det deltakerne selv, enten én eller flere, som sørger for at hemmelige detaljer fra tv-handlingen når offentligheten tidligere enn det skal.

Forrige uke skjedde det altså igjen, da en av deltakerne fra den kommende sesongen, som har premiere senere denne måneden, postet et innlegg på sin Facebook-profil.

Skal holde en lav profil

Personens aktivitet på sosiale medier gir inntrykk av at deltakeren ikke lenger befinner seg på innspillingsgården mellom Arendal og Tvedestrand. Dette blir også påpekt i vedkommendes kommentarfelt.

Innspillingen av den trettende, ordinære «Farmen»-sesongen startet opp i slutten av juli, men pågår fortsatt - og på nåværende tidspunkt er ikke vinneren kåret.

Det er altså helt ukjent hvem av de fjorten håndplukkede nordmennene som fortsatt er igjen i konkurransen, eller hvem som allerede har returnert til 2017. Inne på gården er det selvsagt verken lov å bruke smarttelefon eller ha tilgang til internett.

På forhånd får alle som deltar i «Farmen» streng beskjed av TV 2 om å holde seg unna alt som heter sosiale medier, nettopp for å unngå lekking av programinnhold.

- Umulig å helgardere seg

TV 2s pressekontakt for «Farmen», Alex Iversen, sier til Seoghør.no at tilfeller som dette bare blir et problem når pressen gir det en oppmerksomhet «det ikke fortjener».

- Vi oppfordrer alle deltakere på det sterkeste om å ikke være aktiv på sosiale medier under innspillingsperioden. Sosiale medier er riktignok blitt så allestedsværende i menneskers liv at det nesten er umulig å helgardere seg mot at noen gjør feil.

Iversen understreker at de «ikke kan internere deltakerne» som er tilbake fra reality-universet.

- Og vi kan heller ikke være i alles stuer hele tiden for å passe på, legger han til.

Innlegget til den nevnte deltakeren er nå slettet.

Ikke første gang

Forrige gang sosiale medier skapte hodebry for TV 2 i «Farmen»-sammenheng, var i forbindelse med innspillingen av neste års kjendisversjon, som pågikk i sommer. Også under opptakene til den første kjendisversjonen klarte flere av deltakerne å røpe seg i sosiale medier.

«Farmen» er langt fra det eneste realityprogrammet som skaper overskrifter om deltakernes tilstedeværelse i verdensveven.

Tidligere denne måneden skrev Dagbladet om kjendisene i den kommende utgaven av «71 grader nord», som også oppdaterer nettkontoene sine flittig mens innspillingen pågår.

I år har kjendisene riktignok fått lov til å være aktive på sosiale medier, fordi TVNorge blant annet mener det ikke er mulig for utenforstående å skjønne hvor deltakerne befinner seg, verken i landet eller i programmets progresjon.

FARMEN 2017: Programleder Gaute Grøtta Grav viser Dagbladet rundt på årets «Farmen»-gård. Video: Miriam Bakkejord / Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: Derfor valgte Lisa Tønne å bli i ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer