Farmen 2017:

«Farmen»-deltaker reagerer på dårlig oppfølging

Fjorårets «Farmen»-deltaker Eunike Hoksrød fikk bare én samtale i etterkant.

MISFORNØYD: Halvor Sveen og Eunike Hoksrød fikk tilbud om oppfølging i etterkant av «Farmen», men Eunike mener tilbudet ikke var bra nok. Foto: TV 2
MISFORNØYD: Halvor Sveen og Eunike Hoksrød fikk tilbud om oppfølging i etterkant av «Farmen», men Eunike mener tilbudet ikke var bra nok. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

En ny runde med innspilling av realityprogrammet «Farmen» starter i juli, og da er en ny gjeng klar for rampelyset. I motsetning til deltakerene i «Farmen kjendis» er disse deltagerne lite vant til kjendistilværelsen og medieoppslag.

Eunike Hoksrød (39) ble slått av Halvor Sveen (48) på målstreken i fjor.

Snakker åpent

I etterkant av programmet mener hun at det var lite oppfølging fra TV 2. Hun fikk tilbudet, men det var bare én samtale.

- Personlig synes jeg det var alvorlig lite oppfølging, spesielt for oss som var der lengst. Nå var jeg aldri i en sårbar situasjon, men jeg tenker generelt at deltakerne har nytte av mer dialog med tanke på hva som venter etterpå. Det krever ikke så mye, sier hun i et intervju med Dagladet.

Pressekontakt for «Farmen», Alex Iversen, forteller til avisen at kanalen alltid prøver å forberede deltakerne på konsekvensene av å være med på «Farmen».

- Vi informerer også om hvor stort trykket som kommer, kan være. Det kan riktignok ofte være vanskelig å ta helt inn over seg før man står midt i det. Hvordan dette oppleves er også veldig ulikt fra person til person, sier Iversen, som står fast ved at kanalen gjør en god nok jobb.

Han oppfordrer også deltakerne til å ta initiativ.

- Vi er tilgjengelige hele veien, før, under og etterpå, men vi er selvfølgelig også litt avhengig av at de som trenger det tar kontakt når behovet måtte oppstå, sier pressekontakten.

«Nakenstunt»

Tønsbergkvinnen Eunike fikk mye medieomtale etter «nakenstuntet» inne på gården.

Etter at et prestefølge ankom gården, bestemte Eunike seg for å vise at hun ikke deler deres meninger. Det gjorde hun ved å vise frem brystene sine.

Hendelsen fikk mange til å le, men det var ikke alle som tok like lett på situasjonen. På «Farmen»-gården stakk Geir Magne Haukås (47) seg ut som en religiøs skikkelse. Han satte ikke pris på at Eunike gikk så langt som hun gjorde.

- Jeg hadde en anelse om at disse Kristi-Jesus-disiplene, eller hva enn disse statistene skulle forestille, skulle komme til gården. På forhånd tenkte jeg for meg selv: «Kommer de hit, skal puppene ut». Ferdig med den saken, sa hun i et tidligere intervju med Dagbladet og fortsetter:

- Jeg orker ikke det greiene der. Greit, dette er et familieprogram, men jeg synes det er på tide at det norske folk får se hvordan virkeligheten egentlig er. Jeg ble provosert, og tenkte at jeg skulle gjøre noe gøy ut av det, avslører hun.

Fredelige hensikter

Geir Magne var ikke av samme oppfatning. Til avisen fortalte han at det finnes andre måter å vise standpunktene sine på, og heller mot at en verbal løsning hadde vært bedre.

- Dette strippeshowet hadde gjort seg bedre på en bar i Oslo enn på en gård i 1917. Misforstå meg rett, jeg liker Eunike godt, men jeg har av og til problemer med å forsvare det hun gjør. Som å protestere mot mennesker som kommer inn med fredelige hensikter, sa han.

Vis mer Vis mer

Blir ikke det samme

«Farmen»-vinner Halvor Sveen benyttet seg av oppfølgingstilbudet som kanalen kunne tilby.

- Akkurat nå går det veldig fint, selv om jeg selvfølgelig innser at livet ikke vil bli det samme etter «Farmen», forteller han til Dagbladet.

- Et «Farmen»-opphold gjør uten tvil noe med deg som person, og som bonde fra Østerdalen er det fortsatt uvant å bli stoppet på Karl Johan. Selv om jeg fikk oppfølging fra TV 2, hadde jeg nok ikke forestilt meg konsekvensene av å bli gjenkjent overalt, sier Sveen, som understreker at tilbakemeldingene er hyggelige.

LES OGSÅ: Ville snike seg unna på første date

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer