VANT: Tone Gudrun kunne puste lettet ut da hun vant tvekampen mot Bente Skancke. Foto: TV 2
VANT: Tone Gudrun kunne puste lettet ut da hun vant tvekampen mot Bente Skancke. Foto: TV 2Vis mer

Farmen-deltagere prøvde å lure TV 2

Men plutselig satt den ene deltakeren i klisteret...

SEHER.NO:  - Produsenten ble ikke blid.

Ordene tilhører Vibeke Tonning (26), «Farmen»-deltageren som sist uke valgte å reise hjem fra gården på Tranøya. Men egentlig hadde 26-åringen valgt å forlate øya på en helt annen måte.

Et spill for galleriet
Seher.no kan nå avsløre at forrige ukes «Farmen» nærmest fra ende til annen var et spill for galleriet fra deltagerne i TV 2-programmet. Meningen var nemlig at Vibeke skulle bli valgt til andrekjempe, for deretter å tape lørdagens tvekamp med vilje. Men gjengens plan ble avslørt før den ble satt hundre prosent ut i livet.

Husker du at den daværende storbonden, Stian Sannerud (33), kastet terning om hvem som skulle bli førstekjempe? Og at Tone Gudrun Fjalestad (31) etter å ha blitt valgt uttalte at «Det er vel terningen jeg bør skylde på»?

Hendelsen var bare en eneste stor iscenesatt løgn, bekrefter flere deltagere til Seher.no.

- Tone Gudrun stilte frivillig opp for Vibeke. Hun sjanglet, hadde ikke fått i seg nok næring og ville hjem. Derfor sa Tone Gudrun seg villig til å være førstekjempe, velge Vibeke til andrekjempe - som deretter skulle tape tvekampen med vilje slik at hun kunne dra hjem, forteller en av deltagerne til Seher.no.

- Mye mer drama enn på TV
«Farmen»-deltagernes plan fungerte ganske lenge. Fjalestad ble valgt til førstekjempe og forberedte seg på en meget, meget enkel tvekamp. Men så kom sjokkbeskjeden: Vibeke valgte å trekke seg før tiden, noe som satte førstekjempen i en svært kinkig situasjon.

- Det var mye mer dramatisk i kulissene enn hva som ble vist på TV. Tone Gudrun skulle jo bare være snill, men satt plutselig midt i klisteret, avslører en deltager.

Etter hva Seher.no kjenner til skapte hele situasjonen splid i gruppa, mens 31 år gamle Tone Gudrun begynte å lure på om de andre hadde ført henne bak lyset. Vibekes bestemmelse førte også til en heftig krangel mellom de to.

- Hun ble ganske forbannet og trodde at alt var et spill mot henne. Men det løste seg fort, forteller Tonning.

Saken var derimot den at produksjonsselskapet hadde avslørt det hele. Dermed skal det ha blitt et skikkelig «lurveleven» på Tranøya.

- Mest sannsynlig var det en av deltagerne som forsnakket seg på sync. Dermed ble Vibeke innkalt til psykolog, for deretter å komme tilbake med beskjeden om at hun ville trekke seg uten tvekamp, sier en deltager.

Produksjonen reagerte
Avgjørelsen skal altså ha skapt enda mer leven i gruppa enn tilfellet var før den nye informasjonen «kom fallende fra blå himmel». Det hele munnet ut i at førstekjempen måtte velge andrekjempe på vanlig vis. Med det var også muligheten mildt sagt til stede for at Fjalestad skulle falle for eget spill, og ryke ut av programmet.

Valget falt på Bente Skancke. Og i tvekampen, som ble sendt lørdag, kan man tydelig se at Tone Gudrun er svært nervøs i kampens hete. I ettertid kan man godt forstå hvorfor...
 
Til Seher.no forteller Vibeke at produksjonen rett og slett ikke godtok en "falsk" tvekamp.

- Det ser ikke bra ut med en tvekamp der en «legger seg», så det ville ikke produksjonen. Dessuten var jeg selv så sliten at jeg ikke orket mer.

- Hvordan reagerte filmteamet da de fant ut at de var blitt holdt for narr?

- De hadde jo sett opptak dag for dag, så det kom nok ikke veldig uventet. Men produsenten ble ikke blid når det ble klart at man prøvde å fake en tvekamp. De var ikke fornøyd, innrømmer «Farmen»-deltageren.
 
- Bedre at hun trakk seg
Informasjonsansvarlig i TV 2, Alex Iversen, bekrefter at en - fra deltagernes side - planlagt tvekamp var under opprulling på Tranøya den nevnte uka.

- Vibeke kom og sa ifra at hun ville hjem. Da fikk hun beskjed om at det var bedre at hun trakk seg enn at man lager en «fiktiv» tvekamp, forteller Iversen til Seher.no.

 - Hva er årsaken til at denne dramatikken ikke ble vist på TV?

- Vi kan bare vise det som blir fanget på kamera, kameraene er jo ikke til stede hele tiden, forteller Iversen, som ikke vet hvordan deltager-spillet ble avslørt.

- Hvem som fortalte hva, det aner jeg ikke, sier han.

Etter hva Seher.no kjenner til skal lurespillet på gården ha pågått i mellom to og tre dager før den ble avslørt.

«Farmen» ser du på TV 2 mandag, onsdag og lørdag kl. 20.00. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Han bøyde seg over og kysset meg