<strong>KJEMPER TAPPERT:</strong> 14 deltagere kjemper en hard og bitter kamp om å ta seg helt til topps i «Farmen» på TV 2. Torsdag skal årets første førstekjempe velges. Foto: TV 2
KJEMPER TAPPERT: 14 deltagere kjemper en hard og bitter kamp om å ta seg helt til topps i «Farmen» på TV 2. Torsdag skal årets første førstekjempe velges. Foto: TV 2 Vis mer

«Farmen»-deltager i dødsdrama

- Jeg trodde dette aldri skulle hende meg, forteller Bjørnar Skogstad.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I TV 2-programmet «Farmen» har TV-seerne denne uka fått muligheten til å stifte nærmere bekjentskap med bland andre Bjørnar Skogstad (58), som i torsdagens episode ryker fullstendig i tottene på denne ukas storbonde, Ståle Bjørnvåg (40).

Dramaet på «Farmen»-gården er derimot ingenting i forhold til hva Senja-mannen har opplevd tidligere i livet. I 1986 opplevde Skogstad, som lenge har jobbet som maskinist på utenlandsskip, den ultimate skrekken, da skipet han jobbet på ble beskutt av Saddam Husseins mannskap i iransk farvann under den persiske gulfkrigen.
 
- Det skjedde dagen før Olof Palme ble skutt (27. februar 1986, red.anm). Vi var på tur opp til Charg Island i ballast da vi ble angrepet, Vi skulle frakte olje ut av krigssonen, og hadde nettopp satt oss i dagligstua da en rakett smalt inn i maskinrommet på båten. To personer fra mannskapet vårt, som befant seg maskinrommet, ble drept, forteller «Farmen»-deltageren til Seher.no.

Ifølge 58-åringen bredte en voldsom varme seg ut rommet der de to befant seg. Det fikk fatale konsekvenser.

- De var nok i live i et par minutter, men da vi kom ned var de rett og slett blitt kokt. I tillegg var de regelrett hakket opp av splinter, mens hele kontrollrommet var knust. Det er den mest dramatiske opplevelsen jeg har opplevd så langt i livet, forteller en åpenhjertig Bjørnar, som naturligvis var sterkt preget etter hendelsen.

- Jeg trodde dette aldri skulle hende meg. Dagen etter kom det en ny rakett farende, men ettersom båten var var kald - og disse rakettene er varmesøkende - passerte den snuta vår, og traff en annen båt i nærheten.

Det var 14 mann i skuta Bjørnar Skogstad jobbet på, fire av dem nordmenn. De to døde var fra Filipinene.

- Vi pakket de døde i presenninger og la dem i sykelugaren. Senere ble de hentet av den samme taubåten som hentet oss og fraktet oss ut av farvannet, forteller «Farmen»-Bjørnar, som innrømmer at hendelsen preget mannskapet i båten.

- Stemningen var veldig rar. Filipinerne mente at sjelen til de døde fremdeles var ombord, så når vi spiste la de fram to tallerkner ekstra - fordi de mente at sjelen til de omkomne fortsatt spiste, sier Skogstad, som kom fra opplevelsen uten varige mén, til Seher.no.

«Farmen» sendes på TV 2 mandag og torsdag klokka 20.00, samt lørdag klokka 21.40. Se Seher.nos TV-guide her. 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Du kan se å reise til helvete  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer