«Farmen» 2020:

«Farmen»-Daniel: - Ikke ferdig med det

Daniel Viem Årdal raste etter å ha tapt «Farmen». Nå forteller han om timene etter finalen.

BITTERT: Daniel Viem Årdal gikk tapende ut av «Farmen« 2020. Nå beskylder han TV 2 for å ha hjulpet Per Gunvald Haugen å vinne. Video: TV 2, Ingebjørg Iversen. Bilder: Alex Iversen / Eivind Senneset. Reporter: Ingebjørg Iversen / Henriette Eilertsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den sure andreplassen smaker sjeldent godt like etter at gullmedaljen har glippet. Sånn var det for trønderen Daniel Viem Årdal (31), som måtte se seg slått med ett poeng i søndagens «Farmen»-finale.

Da uttalte han til Se og Hør at det overhodet ikke var riktig at Per Gunvald Haugen (45) vant programmet, og beskyldte samtidig TV 2 for å ha bidratt til sørlendingens seier i kulissene.

Får støtte

Nå har 31-åringen sovet på tapet, og det som i hans øyne kan sees på som et mareritt-utfall, vil nok ta tid å legge bak seg. Både hytte og bil forsvant like foran øynene på ham, og han er derfor lettet over at sesongen er ved veis ende.

- Jeg er ikke ferdig med det, og kommer nok til å bære på det tapet lenge. Jeg synes ikke det var rettferdig seier. Det er mye som henger sammen her, og jeg mener fremdeles at TV 2 har hjulpet PG (Per Gunvald, journ.anm.) til seier, forteller Viem Årdal til Se og Hør mandag morgen.

SURT TAP: Daniel har vært klar på at han skulle vinne TV-konkurransen. Tapet vil han trolig bære med seg en god stund fremover. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SURT TAP: Daniel har vært klar på at han skulle vinne TV-konkurransen. Tapet vil han trolig bære med seg en god stund fremover. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

31-åringen er blant årets deltakere som har fått mest oppmerksomhet for TV-deltakelsen, men han har også fått smake på medaljens bakside.

Ved flere anledninger har det nemlig haglet mot ham som følge av det mange beskriver som et skittent spill på gården. Selv mener han at det aldri har vært skittent, og at han har spilt med åpne kort.

- Jeg har hele veien vært åpen om at jeg var med på «Farmen» for å vinne, ikke for opplevelsen eller for å få meg venner, påpeker han.

«FARMEN»: Per Gunvald Haugen er den første utfordreren som vinner «Farmen». Det gjør ham historisk. Video: TV 2 / Ingebjørg Iversen Vis mer

Etter tapet forteller han at det utelukkende har rent inn med støtte i innboksen hans.

- Jeg har ikke lest alt i sosiale medier, men det har vært veldig positivt etter finalen. Mange skriver at jeg var en mer verdig vinner, noe jeg synes er kjempehyggelig, innrømmer han, og fortsetter:

- Flere som har vært kritiske til meg har også snudd litt og innser at man ikke kan dømme en person ut ifra en TV-deltakelse.

Trønderen synes synd på dem som tar seg tid til å sende slengbemerkninger til ham og lurer på hva de prøver å oppnå.

- Jeg tenker jo at noen har et problem her, og det er ikke meg, fortsetter han.

TIL TOPPS: Per Gunvald vant «Farmen» 2020 og ble med det den første utfordreren til å vinne konkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2
TIL TOPPS: Per Gunvald vant «Farmen» 2020 og ble med det den første utfordreren til å vinne konkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Ikke riktig

Som nevnt gikk Viem Årdal hardt ut mot TV 2 etter at han søndag tapte finalen av «Farmen». Han mente blant annet at forrige ukes ukesoppdrag aldri burde blitt godkjent - da deler av det ifølge ham ikke var ferdigstilt.

Godkjennelsen ga Per Gunvald Haugen en ekstra finalekniv, noe som søndag viste seg å bli helt avgjørende da han stakk av med seieren - med ett poeng.

UTSLITT: Etter 11 lange uker på «Farmen», tok det lang tid før Karianne Vilde Wølner følte seg som seg selv igjen. Video: Privat Vis mer

- Jeg tenker produksjonen har hjulpet Per Gunvald til å vinne hytte og bil, og de burde aldri godkjent oppdraget, mente han da, noe han også står for når vi snakker med ham i dag.

Slo tilbake

TV 2 har ved flere anledninger svart på 31-åringens beskyldninger, og forklart at de aldri var i tvil om at ukesoppdraget burde bli godkjent.

- Sabotasjen Daniel utførte ble rettet opp i. Oppdraget gikk ut på å klargjøre Samsjø gård for vinteren. Safthuset, smia, høyloftet og hovedhuset så veldig bra ut med tanke på bedømmingen, forklarte programredaktør i TV 2 Kathrine Haldorsen til Se og Hør, og fortsatte:

- Mentor var derfor ikke i tvil om at dette var godkjent, og gitt at dette var de viktigste oppgavene i ukesoppdraget hadde ikke mentor behov for å se mer.

LES OGSÅ: «Farmen»-Karianne i sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer