Andreas Nørstrud:

«Farmen»-comebacket gikk ikke etter planen

Ble den første eks-deltakeren som måtte reise hjem fra bonusgården.

KONTROVERSIELL: Andreas Nørstrud blir ofte betegnet som en av tidenes mest omstridte «Farmen»-deltakere. Vi tok en prat med han på «Torpet». Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Under en uke etter at den tidligere «Farmen»-deltakeren Andreas Nørstrud (34) returnerte til tv-konseptet som gjorde ham landskjent i 2012, er 34-åringens tid i tv-ruta allerede over.

Nørstrud var blant de tre eks-«Farmen»-deltakerne som utgjorde utgangspunktet for TV 2s «Torpet», kanalens nett-tv-utvidelse av «Farmen»-konseptet. Her hadde den kontroversielle seksbarnsfaren mulighet (på sikt) til å spille seg inn på den ordinære tv-gården, men slik ble det altså ikke.

KORTVARIG OPPHOLD: Andreas Nørstrud måtte reise hjem fra «Torpet» torsdag, og har dermed mistet muligheten til et «Farmen»-gjensyn. Foto: Alex Iversen / TV 2
KORTVARIG OPPHOLD: Andreas Nørstrud måtte reise hjem fra «Torpet» torsdag, og har dermed mistet muligheten til et «Farmen»-gjensyn. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Det var etter å ha møtt gausdølen Vidar Johansen (46) til tidenes første «Torpet»-tvekamp, en vispekonkurranse, at Nørstruds andre «Farmen»-eventyr var historie.

Ikke bitter

Johansen er blant deltakerne fra årets «Farmen»-sesong, og flyttet inn på «Torpet» etter å ha blitt slått ut av den opprinnelige konkurransen søndag.

Alle deltakerne som ryker ut av «Farmen» vil få mulighet til å fortsette spillet på den avsidesliggende gården, før én reiser tilbake til hovedgården i finaleuka.

Parallelt med tv-avskjedene på lineær tv, forsvinner også én «Torpet»-deltaker i uka på TV 2 Sumo. Nørstrud har ingen problemer med å være den første.

- Utfallet ble som jeg hadde sett for meg, jeg prøvde så godt jeg kunne, men jeg unner ham (Vidar Johansen, journ.anm.), som medmenneske, å få lov til å kjempe videre her inne, forteller 34-åringen i programmet, før han avslutter med å påstå at «det kunne vært guds vilje at han skulle være der lenger».

- Men denne gangen hadde han en annen plan for meg, hevder han.

Kontroversielle meninger

Nørstrud blir ofte betegnet som en av tidenes mest omstridte «Farmen»-deltakere, der særlig hans konservative synspunkter rundt kvinnesyn og homofili skapte reaksjoner.

Da Se og Hør møtte den svært kristne 34-åringen foran innspillingen av «Torpet» i sommer, seks år etter overskriftene, var han tydelig på at lite har forandret seg.

- Jeg står for alt jeg uttalte meg om den gang. På generelt grunnlag mener jeg fortsatt at kvinner er best egnet til inne- og husarbeid, da de fra naturens side er mer renslige. Samtidig bør de få slippe tungt arbeid ute, det er bedre at menn blir satt til det, fortalte Nørstrud, som begrunner sin tankegang med tekster fra bibelen.

Som forventet falt ikke 34-åringens arbeidsfordelingsplan i god jord hos de to andre eks-«Farmen»-deltakerne, Lasse Bergseter (51) og Camilla Cox Barfot (33).

ULVESTUNT: Deltaker fra fjorårets «Farmen»-sesong Camilla Cox Barfot hadde kledd seg med et politisk budskap på den røde løperen i forkant av årets Gullruten-utdeling. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Møtte motbør

- Andreas er veldig religiøs, og det skal han få lov til å være. Men når det blir vanskelig å føre en samtale uten at «kameraten i toppetasjen» er nevnt, kan det selvfølgelig bli litt mye, fortalte Bergseter til Se og Hør.

Selv var Nørstrud forberedt på reaksjoner fra gruppa.

- Jeg ser på dette oppholdet som en jobb, der jeg skal forkynne det jeg står for, men ønsker aldri å presse min tro på noen. Hvis det ikke går inn, lar jeg heller være, fortalte ham.

NYE DISKUSJONER: Heller ikke denne gang møtte Andreas Nørstrud forståelse for synspunktene sine i «Farmen»-sammenheng. Foto: Alex Iversen / TV 2
NYE DISKUSJONER: Heller ikke denne gang møtte Andreas Nørstrud forståelse for synspunktene sine i «Farmen»-sammenheng. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Etter «Farmen»-deltakelsen i 2012 har Nørstrud blant annet giftet seg og blitt far til hele fem jenter. 34-åringen har også en sønn fra et tidligere forhold, og legger ikke skjul på at han har nok å stri med.

- Fruktbarheten fungerer

- Vi er veldig glade og fornøyde. Vi ser fram til å få flere barn. Det er artig at fruktbarheten fungerer, uttalte han til TV 2 da det ble kjent at han skulle bli seksbarnsfar, og la til:

- Det blir travle år framover, så jeg blir ikke arbeidsledig. Det blir en jobb å skaffe en mann til disse jentene om 15 til 20 år.

Nørstruds ekteskap med elleve år yngre Maren Andrea Nørstrud (23) har heller ikke gått ubemerket hen i mediene.

De siste årene har det vært relativt stille fra den omdiskuterte «Farmen»-deltakeren - helt til han i 2016 kom med nok en kontroversiell uttalelse.

Saken fortsetter under.

For mens kona fortalte, overfor «God kveld Norge», at hun av og til synes det var slitsomt med flere småbarn i hus, var tilfellet det motsatte hos ektemannen.

- Jeg sover for meg selv. Jeg synes det er hennes oppgave å ta vare på ungene, sa han.

Akkurat nå består «Torpet» av Lasse Bergseter, Camilla Cox Barfot og Vidar Johansen. Søndag kommer nok en utslått «Farmen»-deltaker til gården.

Se og Hør har ikke lyktes i få en kommentar fra Andreas Nørstrud torsdag.

LES OGSÅ: - Ikke forsvarlig å fortsette

OMVISNING: Programleder Gaute Grøtta Grav tar oss med på en omvisning på den nye «Farmen»-gården i Finnskogen. Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer