KASTET KLÆRNE FOR KREFTINNSAMLING: Den nye «Farmen»-utfordreren Camilla Grøseth fortalte i 2007 til Se og Hør om sitt sterke ønske om å samle inn penger til kreftforskning etter at hennes bror døde av blodkreft. Til høyre er Camilla da hun sjekket inn på «Farmen» i år. Foto: Se og Hør, Morten Krogh/TV 2
KASTET KLÆRNE FOR KREFTINNSAMLING: Den nye «Farmen»-utfordreren Camilla Grøseth fortalte i 2007 til Se og Hør om sitt sterke ønske om å samle inn penger til kreftforskning etter at hennes bror døde av blodkreft. Til høyre er Camilla da hun sjekket inn på «Farmen» i år. Foto: Se og Hør, Morten Krogh/TV 2Vis mer

Farmen-Camilla kastet klærne for kreftsyk bror

Realitydeltageren samlet inn flere hundre tusen kroner til kreftforskning, både før og etter at lillebroren tapte kampen mot sykdommen.

SEOGHØR.NO: Camilla Grøseth (34)  sjekket mandag inn som en av fire utfordrere i TV 2s realityserie «Farmen».

Oppdal-kvinnen har et sterkt forhold til kampen mot kreft, etter at hennes lillebror Øivind André i 2007 døde på grunn av blodkreft.

Samme året, før broren gikk bort, fortalte Camilla til Se og Hør hvorfor hun blant annet hadde valgt å samle inn penger til blodkreftforskningen ved å posere lettkledd i en curlingkalender.

Startet egen innsamlingsaksjon

FARMEN-UTFORDRERE: Disse fire utfordrerene kjemper om å bli vanlige deltagere i årets konkurranse: Jasdeep Singh Kalirai, Habiba Stray, Vidar Bryn og Camilla Grøseth. Foto: TV 2
FARMEN-UTFORDRERE: Disse fire utfordrerene kjemper om å bli vanlige deltagere i årets konkurranse: Jasdeep Singh Kalirai, Habiba Stray, Vidar Bryn og Camilla Grøseth. Foto: TV 2 Vis mer

Øivind André fikk også stamceller av storesøsteren.

Senere samlet hun også inn penger i Øivind Andres egen innsamlingsaksjon.

- Nå som Øivind André er død som følge av blodkreft, føles det ekstra viktig å samle inn penger til forskning slik at andre kan unngå å bli rammet på samme måte som vår familie ble, sa Camilla til Se og Hør i 2007.

Foreldrene Bjørn og Liv Grøseth la ikke skjul på at innsamlingsaksjonen betydde mye for Øivind Andre mot slutten av livet hans.

- Han visste pengene aldri ville komme ham selv til gode, men gjodre det for dem som i fremtiden rammes av samme sykdom. Slik var Øivind André sa de til Se og Hør.

Fikk inn en halv million kroner

Ifølge TV 2 førte innsamlingsaksjonen til Camilla, Øivind André og deres lillesøster Gina til at de fikk inn en halv million kroner, som ble donert til kreftforskeren Johanna Olweus.

Savnet etter broren er fortsatt stort.

– Selv om såret gror vil arret aldri forsvinne. Øivind André hadde humøret med seg helt til siste slutt. Jeg vet ikke om noen andre som klarte å være så positiv som ham.

- Han levde under mottoet «Lær av i går, lev for i dag, håp for i morgen». Det har gjort at jeg ikke bruker tid på bagateller, sier Camilla til TV 2.no.

LES OGSÅ: - Jeg visste jeg ike ville klare det