«Farmen 2016»:

«Farmen»-bråket fortsetter: - Forbanna drittkjerring

Førstekjempevalg setter tv-gården på hodet. 

PREGET: «Farmen»-deltakeren Stine Hartmann (31) får gjennomgå etter førstekjempevalget i kveldens episode, som skaper stor splittelse i gruppa. Foto: TV 2
PREGET: «Farmen»-deltakeren Stine Hartmann (31) får gjennomgå etter førstekjempevalget i kveldens episode, som skaper stor splittelse i gruppa. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

- Jeg er sjokkert over at folk ikke skjønner at dette er et spill. Dette er leirskoleoppførsel. Det er bare barnslig, sier «Farmen»-deltakeren Stine Hartmann (31) til Dagbladet.

Stemninga ble mildt sagt amper i kveldens episode, da oslojenta, som er ukas storbonde, valgte Simen Haug Henriksen (34) til førstekjempe.

Valget får drammenseren, men også flere av de andre deltakerne, til å tenne på alle plugger - og Hartmann får kraftig gjennomgå.

«Gutta krutt»

Årsaken til at flere i gruppa vender seg mot storbondens førstekjempevalg, kan forklares slik:

Det er tre gutter igjen på gården: Simen Haug Henriksen, Marius Hofsøy og Ali Ahmad. De gjenværende «Farmen»-gutta har fått et tett forhold, og hadde et håp om å stå sammen i finaleuka.

Med Hartmanns førstekjempevalg er drømmen knust. Haug Henriksen må nemlig velge en motstander av samme kjønn til tvekamp, og dermed er guttealliansen, som har gitt seg selv tilnavnet «Olsenbanden» (eventuelt «gutta krutt»), historie.

- Vi var enige om at det var Laila (Laila Lochert, meddeltaker) som skulle bli valgt, jeg er skuffa og føler meg dolka i ryggen, sier Haug Henriksen i programmet, før han følger opp med å kalle Hartmann for «en forbanna drittkjerring».

OVERRASKET: Flere av deltakerne blir sjokkerte når Hartmann velger Simen Haug Henriksen (i midten) til førstekjempe. Foto: TV 2
OVERRASKET: Flere av deltakerne blir sjokkerte når Hartmann velger Simen Haug Henriksen (i midten) til førstekjempe. Foto: TV 2 Vis mer

- Handler om tillit

Resten av «Olsenbanden» stiller seg enstemming bak førstekjempens reaksjon, det samme gjør sykepleieren Åsta Hølmo (23) og oslojenta Sophie Therese Lindberg (25).

- Det er greit at de fem har hatt en greie, men jeg synes det er en merkelig reaksjon. Jeg så på Simen som en sterk konkurrent, og «Farmen» er tross alt en individuell konkurranse - der bare én kan vinne. De kunne ikke leke «Olsenbanden» for alltid, sier Hartmann, som legger til at hun har skværet opp med jentene - og Ali Ahmad.

31-åringen opplyser at hun per i dag ikke har kontakt med de to sistnevnte, Simen og Marius.

Marius Hofsøy forklarer til Dagbladet at han står inne for frustrasjonen mot Hartmann i kveldens episode. Han mener likevel at kranglinga er skjevt framstilt.

- Jeg er litt forbanna på hvordan TV 2 har lagt dette fram. Det framstår som om vi gutta blir sinte fordi en av oss må gå, men for meg handler dette mer om tillit. Vi hadde blitt enige med Stine om å holde sammen - vi seks. Derfor kom valget hennes svært overraskende, sier Hofsøy, og legger til:

- Det kommer heller ikke fram at Stine var den største pådriveren når det gjaldt å få ut Oddvar. På tv framstilles det som om alt var Buran (forrige ukes storbonde) sin feil.

Ingen kontakt

- Har du noe uoppgjort med Stine i dag?

- Nei, det har jeg ikke. At vi ikke snakker sammen, skyldes at vi ikke har noe til felles. Vi lever to helt forskjellige liv, og jeg har ikke noe behov for å ha kontakt med henne, sier han.

Simen Haug Henriksen forsikrer om at han har lagt konflikten bak seg.

- Det var kanskje litt mye å kalle Stine for en «drittkjerring», men sånt skjer i kampens hete. Nå driter jeg i det, jeg er ferdig med det for lenge siden. Men det var en helt ærlig reaksjon, og jeg står for at jeg klikka.

- Jeg «fredet» Stine som storbonde for to uker siden, ved å ikke sende henne ut i kamp. Derfor følte jeg det ikke rettferdig at hun valgte meg.

Også Ali Ahmad understreker at han er ferdig med førstekjempe-feiden, selv om han er enig med Hofsøy og Haug Henriksen.

- Vi jobbet sammen for å få ut Oddvar, og hun hadde sagt hele uka at hun skulle ta Laila. Hun burde ha holdt sin del av greia.

- «Farmen» er et konkurranseprogram. Var det verdt å krangle, når du ser tilbake på det?

- Det er lett å tenke «herregud» når jeg ser det på tv, men der og da synes jeg reaksjonen min var rettferdig. I forhold til konkurransen er Stines valg selvfølgelig helt ok, og for min del gikk det fort over.

MURRING: Marius Hofsøy og Simen Haug Henriksen reagerer kraftig på Stine Hartmanns førstekjempevalg i kveldens episode. Foto: TV 2
MURRING: Marius Hofsøy og Simen Haug Henriksen reagerer kraftig på Stine Hartmanns førstekjempevalg i kveldens episode. Foto: TV 2 Vis mer

- Aldri med på det

Stine Hartmann kjenner seg ikke igjen i påstandene om at hun hadde «planlagt» å spare «Olsenbanden» for ukas tvekamp.

- Ja, de satt rundt bordet en gang og snakket om at det hadde vært fett med oss unge byfolka i finalen. Men jeg var aldri med på det. Hvis Simen mener at han fredet meg, betyr jo det at han egentlig ville ha meg ut? Da ser jeg ikke hvorfor det er så ille at jeg vil ha ham ut, sier hun, og fortsetter:

- Det er heller ikke sånn at jeg kjempet for å få Oddvar ut, men jeg ga selvfølgelig storbonden et par råd. Igjen må jeg understreke at «Farmen» er et spill.

Laila Lochert var i likhet med flere av meddeltakerne sikker på at Hartmann skulle sende henne ut i kamp. I ettertid synes nordlendingen, som selv sto i stormen for et par uker siden, at det tok litt av.

- Alle fortjener en plass i finalen, og Stine måtte velge noen. Jeg stiller meg helt bak hennes avgjørelse, hun fortjente ikke å få så mye kjeft, sier hun til Dagbladet.

Dagbladet har vært i kontakt med TV 2, som er kjent med innholdet i saken.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer