«Farmen» 2020:

«Farmen»-bråket: - Ville avsløre meg

Smittevernsskandalen på tv-gården fortsetter å skape kaos i kulissene.

HESTEDRAMA: Da det begynte å tordne på Farmen, reagerte hesten Tømte sterkt. Slik var det for Sindre Nyeng og Inger Cecilie Grønnerød. Video: Privat Vis mer
Publisert

Tirsdag kunne Se og Hør avsløre at flere av årets «Farmen»-deltakere har brutt en rekke smittevernregler i løpet av tiden på gården.

Enkelte har ved flere anledninger dratt til andre nærliggende hytter rundt «Farmen»-gården, hvor de fikk alt fra mat og godteri til alkohol. Enkelte fikk også ringe hjem.

Tirsdag ettermiddag får Se og Hør opplyst at et av tilfellene med telefonbruk kunne ha kostet én deltaker dyrt.

At «Farmen»-deltaker Inger Cecilie Grønnerød (47) er hestebonde, er nemlig noe hun ikke hadde tenkt til å dele med de andre deltakerne.

Da Se og Hør møtte henne bare kort tid før de sjekket inn på gården, fortalte 47-åringen at hun ville ha dyrevelferd i fokus på gården, men at hun ville ligge lavt om relevant erfaring som hun hadde med seg i bagasjen.

HESTEBONDE: Inger Cecilie Grønnerød har lang erfaring med hester. Det ønsket hun å holde for seg selv. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
HESTEBONDE: Inger Cecilie Grønnerød har lang erfaring med hester. Det ønsket hun å holde for seg selv. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Ville avsløre meg

På nåværende tidspunkt på gården er det ikke kjent blant de andre deltakerne at Inger Cecilie Grønnerød faktisk driver et hestesenter hjemme i Halden.

Overfor Se og Hør hevder hun imidlertid nå at en annen deltaker har forsøkt å avsløre henne da han fikk tilgang på telefon.

Ifølge Grønnerød skal Daniel Viem Årdal (30) ha brukt en telefon til å søke henne opp på nettet, for så å finne ut mer om yrket hennes - og at hun ikke «bare er lærer» som hun har utgitt seg for.

NEKTER: Daniel Viem Årdal mener han ikke googlet Inger Cecilie Grønnerød for å finne ut mer om yrket hennes. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
NEKTER: Daniel Viem Årdal mener han ikke googlet Inger Cecilie Grønnerød for å finne ut mer om yrket hennes. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Plutselig ble jeg den største spilleren på gården, ettersom jeg hadde holdt yrket mitt skjult, forteller hun, og fortsetter:

- Alt blir ødelagt for meg, og det blir mye surr.

FARMEN: I sommer kunne Se og Hør avsløre at Farmen-innspillingen ble midlertidig stoppet. Dette er grunnen. Vis mer

- Stemmer ikke

Viem Årdal kjenner seg imidlertid overhodet ikke igjen i beskyldningene fra 47-åringen, og hevder han bare brukte telefonen til å ringe hjem.

- Det var dårlig dekning der, så vi fikk ikke googlet noen ting, mener han.

I tillegg forteller trønderen at han bare snakket med moren sin.

- Inger Cecilie avslørte hestekunnskapen sin selv på gården. Jeg satt sammen alle brikkene fra situasjoner hvor hun kunne mer enn hva folk som ikke driver med hest kan. Da skjønte jeg tegningen, men jeg søkte henne aldri opp på nettet, påstår han.

I tirsdagens episode av tv-konkurransen er det også en annen hendelse som satte Grønnerøds hemmelighet i fare.

Deltakerne bruker hest til å frakte tømmer, men når tordenvær inntreffer, setter hesten fart. I vognen bak sitter Sindre Nyeng (23).

- Det var fryktelig dramatisk, sier Grønnerød til Se og Hør om hendelsen på gården.

INNBLANDET: Sindre Nyeng satt bakpå hesten da den satte fart. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
INNBLANDET: Sindre Nyeng satt bakpå hesten da den satte fart. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Alt var feil

I episoden får man se at hesten løper av sted mens tømmerstokker detter ut av vognen. Også Nyeng kommer seg på et tidspunkt av. Hvordan sistnevnte forlot vognen, er noe av det som gjorde Grønnerød stresset.

- For å krisemaksimere så ble alt gjort feil her. Vognen var ikke lastet riktig, det er ikke en vogn man skal sitte i og den var ikke sikret. Vi hadde også sett tegn til at hesten reagerte på tordenvær, mener Grønnerød.

Den 47 år gamle haldenseren blir sint i episoden. Nå forteller hun at dette dreide seg om redsel.

FULL FART: Hesten løp avgårde med både materialer og Sindre Nyeng bakpå. Heldigvis gikk det bra med alle kan deltakeren. Foto: TV 2
FULL FART: Hesten løp avgårde med både materialer og Sindre Nyeng bakpå. Heldigvis gikk det bra med alle kan deltakeren. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg ble veldig redd, og da blir man også sint. Jeg så for meg at Sindre hadde blitt kastet inn i veggen og brukket nakken. I tillegg kunne både hesten og andre deltakere ha skadet seg skikkelig, forteller hun.

- Jeg sier til Sindre, som er vant med travhester, at han gjør feil, og det skal jo ikke jeg vite ettersom de ikke vet hvor mye jeg kan om hester, fortsetter hun.

Grønnerød forteller at hun var reelt bekymret for Nyeng og at det var derfor hun snakket såpass hardt til ham.

NYE GAUTE: Endelig er Farmen 2.0 her, med Mads Hansen ved roret, og han forteller om hans første dag på settet. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Måtte hoppe av

Sindre Nyeng på sin side forteller at han har lang erfaring med travhester og det å kjøre hester med vogn. Han mener han håndterte situasjonen på best mulig måte da uhellet inntraff.

- Jeg snakket med bestefar som har 70 års erfaring med hester, og han ville ha gjort det på samme måte, forteller Nyeng til Se og Hør.

- Jeg gjorde det jeg kunne, og prøvde å styre hesten slik at den skulle stoppe. Da jeg skjønte at det ikke endret situasjonen valgte jeg å hoppe av, fortsetter han.

23-åringen er sikker på at han ville skadet seg hvis han hadde valgt annerledes.

FLØRT: Allerede i første episode kunne man se av Kjetil og Wiktoria fikk en god tone. Nå forteller dem om hva ståa er i dag. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ TV 2/ Rød Løper Vis mer

Når det kommer til Grønnerøds håndtering av situasjonen i etterkant, forstår han at hun reagerte med sinne.

- Jeg hadde fått inntrykk av at Inger Cecilie kunne mye om hest, og vi hadde en tett kontakt på gården, forteller han, og legger til:

- Jeg tar måten hun reagerte på som et kjærtegn. Ofte blir man sint når man blir redd for folk man bryr seg om.

Ifølge Nyeng har han ikke tatt 47-åringens reaksjon ille opp, ei heller i etterkant.

- Heldigvis gikk det bra med alle dyr og mennesker, fortsetter han.

LES OGSÅ: Derfor selger han «Farmen»-premien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer