«Farmen» 2020:

«Farmen»-bråket: - Fortjener smekk på pungen

Dette sier deltakerne om tiden etter den mye omtalte «Farmen»-episoden.

- MÅTTE FÅ KONSEKVENSER: Programleder Mads Hansen er svært opprørt over at flere deltakere valgte å bryte reglene under «Farmen»-innspillinga. Vis mer
Publisert

«Alle sju burde ha blitt kastet ut», «en haug med drittunger», «juksepaver». Dette er bare noen av kommentarene som florerer i sosiale medier etter onsdagens episode av «Farmen».

Stemninga strålte om kapp med sola over Samsjø gård, men tok raskt en brå vending da programleder Mads Hansen (36) marsjerte over gårdsplassen, og krevde at en av deltakerne pakket sakene sine og reiste hjem.

Dette var blant konsekvensene etter at sju av deltakerne tidligere i innspillingen hadde brutt reglene for smittevern, og besøkt nærliggende hytter rundt «Farmen»-gården. Her fikk de servert alt fra mat og drikke til å få låne telefoner.

Finnmarkingen Nils Kvalvik (39) tok støyten for gruppa, og reiste tilbake til 2020 i stedet for å kjempe mot de andre deltakerne.

I ettertid har det imidlertid vært delte meninger i sosiale medier om hvorvidt det var fortjent, om noen andre burde reist hjem, og ikke minst om straffen skulle ha vært mildere eller strengere.

- Skjønner at jeg dro

Enig blir man nok likevel aldri, men Kvalvik forteller at han personlig har mottatt støtte for valget han tok og at utfallet hylles av flere.

- Jeg har fått så utrolig mye tilbakemeldinger med støttende ord. Det er veldig artig å lese, forteller han til Se og Hør, og legger til at det gjør at han sitter igjen med en god følelse.

OVERRASKENDE AVGJØRELSE: Nils Kvalvik valgte å reise hjem da produksjonen skulle kaste ut en deltaker. Det får han mye støtte for. Foto: Alex Iversen / TV 2
OVERRASKENDE AVGJØRELSE: Nils Kvalvik valgte å reise hjem da produksjonen skulle kaste ut en deltaker. Det får han mye støtte for. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Kvalvik forteller at telefonen hans har eksplodert det siste døgnet, og at han så langt ikke har rukket å lese gjennom hele innboksen sin.

- Det har gått i ett, innrømmer han.

Når det kommer til hans nærmeste krets er det imidlertid delte meninger. 37-åringen forteller nemlig at venner er «forbanna».

- De ville jo selvsagt at jeg skulle bli, men de skjønner at jeg dro når de får vite hvorfor, påpeker han.

- Vant hjertene våre

Overfor Se og Hør fortalte 39-åringen onsdag at det lå mer bak avgjørelsen enn tv-seerne kanskje får inntrykk av. I løpet av tiden på gården mistet nemlig Kvalvik onkelen sin, men fikk tillatelse av produksjonen til å delta i begravelsen.

I etterkant begynte tankene å svirre, og ettersom en annen i familien er ved dårlig helse, måtte han tenke seg nøye om han faktisk ønsket å returnere til gården etter begravelsen.

FARMEN: I sommer kunne Se og Hør avsløre at Farmen-innspillingen ble midlertidig stoppet. Dette er grunnen. Vis mer

- Jeg visste ikke om jeg var klar for å takle nok et dødsbudskap der inne, fortalte han åpenhjertig om situasjonen.

Dette gjorde det naturligvis lettere å trekke seg fra konkurransen, som mange også forstår i etterkant.

- Flere skriver at «du vant kanskje ikke «Farmen», men du har vunnet våre hjerter». Det varmer og da føler jeg at jeg har gjort noe riktig der inne, forteller han.

- Smekk på pungen

Kjetil Kirk (27) var også blant deltakerne som sto i fare for å måtte reise hjem. Han har tidligere fortalt til Se og Hør at han selvfølgelig legger seg paddeflat, og at han i ettertid ser at det var ekstremt uprofesjonelt.

Etter denne ukas episoder så langt var Kirk forberedt på at det ville storme mot ham. Nå kan han imidlertid fortelle at det har gått stille for seg.

- Det er på sin plass at vi får høre det, og det er på sin plass at vi får smekk på pungen. Vi fortjener å høre det, sier Kirk.

KLAR FOR KJEFT: Kjetil Kirk hadde forventet hard medfart etter å ha brutt reglene på gården. Så langt har han sluppet unna. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
KLAR FOR KJEFT: Kjetil Kirk hadde forventet hard medfart etter å ha brutt reglene på gården. Så langt har han sluppet unna. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

På spørsmål om hva slags reaksjoner han har fått etter hendelsen, forteller 27-åringen at det har vært stille i innboksen hans så langt.

- For å være ærlig så har jeg ikke hørt noe annet enn at muttern er skuffa selvfølgelig. Jeg har vært veldig heldig, og ikke fått noe hat ennå, sier han.

Kirk går og venter på at de første negative meldingene skal tikke inn, men forteller at han bevisst ikke oppsøker kommentarfelt på blant annet Facebook, hvor de beryktede nettrollene herjer.

- Det er kanskje derfor jeg ikke får med meg noe, innrømmer han.

FLØRT: Allerede i første episode kunne man se av Kjetil og Wiktoria fikk en god tone. Nå forteller dem om hva ståa er i dag. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ TV 2/ Rød Løper Vis mer

- Samtidig er det viktig å påpeke at jeg forventet å få negativitet og stå i stormen. Jeg er selvsagt klar over at vi gjorde en gedigen feil, og noe ekstremt galt. Det kunne endt så mye verre enn det gjorde, og situasjonen ble bra løst av TV 2 og Mads, sier han avslutningsvis.

Trønderen Sindre Nyeng (23) har i likhet med Kirk tatt en avgjørelse om å ikke lese hva som skrives i kommentarfelt i sosiale medier. Han tror nemlig det er en annen historie der enn hvordan det ser ut i innboksen hans.

- Det har ikke blitt differensiert at det var ulik grad av regelbrudd, men jeg har ikke opplevd noen negative reaksjoner, forteller han.

HOLDER SEG UNNA: Sindre Nyeng velger å ikke lese det som skrives om programmet i kommentarfelt. Han tror derfor at han har blitt skånet for eventuell kritikk. Foto: Tro Lindseth / Se og Hør
HOLDER SEG UNNA: Sindre Nyeng velger å ikke lese det som skrives om programmet i kommentarfelt. Han tror derfor at han har blitt skånet for eventuell kritikk. Foto: Tro Lindseth / Se og Hør Vis mer

Svarer nettrollene

En annen trønder, er Daniel Viem Årdal (30), som også har innrømmet å ha brutt reglene. Han leser noe av det som blir skrevet om ham, og er ikke fremmed for å slå tilbake.

- Det er klart det er mye kommentarer på nettet, spesielt på «Farmen»-sider. Jeg synes det er gøy, jeg svarer dem, sier han, og forklarer hvorfor:

- Jeg synes synd på folk som er nødt til å gå på nettet for å uttrykke sine meninger og som ikke tør å gjøre det på en annen måte. Jeg har litt medfølelse, og så får de bare holde på. Jeg tar meg ikke nær av det.

30-åringen forteller at han svarer på en hyggelig, men sarkastisk måte når noen slenger dritt om ham.

SARKASTISK: Daniel Viem Årdal er blant dem som svarer på kommentarene i sosiale medier. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SARKASTISK: Daniel Viem Årdal er blant dem som svarer på kommentarene i sosiale medier. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Drittunge

I onsdagens episode fikk man se Wiktoria Rønning (22) ta til tårene da Nils Kvalvik valgte å reise hjem. I etterkant har hun mottatt en rekke reaksjoner på hvordan hun håndterte situasjonen.

- Er du gæren, jeg har fått masse, sier hun, og leser opp en melding fra en tv-seer.

«Fytti helvete, for en drittunge du er. Hva faen er det du melder deg på «Farmen» for? Får håpe det går til helvete med deg. Det er bedre du holder deg til spillereglene», står det ifølge Rønning.

«Farmen»-bråket: - Fortjener smekk på pungen

Det er mange som har meninger om det som skjedde, og hun påpeker at ikke alle meldinger består av like hardt og upassende ordvalg, og at noen støtter henne.

22-åringen innrømmer at hun synes det er en kjip situasjon å befinne seg i.

KRITIKK: Wiktoria Rønning har fått både ris og ros. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
KRITIKK: Wiktoria Rønning har fått både ris og ros. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Forkastelig

Det var en forholdsvis sint programleder som onsdag konfronterte deltakerne på gårdsplassen. Overfor Se og Hør fortalte Mads Hansen at han var lite imponert over dem, og mente det var på sin plass å kaste ut en.

- Jeg fremstår nok sint på skjermen, og det var jeg nok også. Men samtidig var jeg mer bestemt på at dette bør få konsekvenser, men også for å få fortalt hvor forkastelig jeg syntes det de hadde gjort var, sa Hansen om oppgjøret på skjermen.

NYE GAUTE: Endelig er Farmen 2.0 her, med Mads Hansen ved roret, og han forteller om hans første dag på settet. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Programlederen påpekte at han overhodet ikke syntes regelbruddene var innafor, og fortalte at «Farmen» ikke er et fengsel, men at deltakerne er der frivillig.

- Hvis de ikke trives i 1920, så står de fritt til å forlate gården. Da kan du gjøre det på en ordentlig måte i stedet for å gjøre det i skjul og samtidig sette hele produksjonen i fare. Det er det som er alvorlig her, fortsatte han, og la til at deltakerne overhodet ikke får trampeklapp av ham for oppførselen.

LES OGSÅ: Vil begrave stridsøksa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer