Fargerike India

Gamle hippier viker ikke for turistene. I fargerike Goa lever de side om side.

HELLIGE FERIEDAGER: På stranda i Goa kan du sole deg sammen med kuene, men husk at de er hellige. Foto: Se og Hør
HELLIGE FERIEDAGER: På stranda i Goa kan du sole deg sammen med kuene, men husk at de er hellige. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tiden er overmoden for indiske og srilankiske strender som chartermål, og det blir stadig lettere å komme dit. Foreløpig er Goa det foretrukne indiske målet for flere norske turoperatører, og på nærliggende Sri Lanka er det primært steder sør på øya som gjelder."Uten tvil den vakreste øya i verden," sa Marco Polo da han kom til Sri Lanka en gang i det trettende århundre. Selv om den venetianske oppdageren ikke så alle verdens øyer, var han utvilsomt inne på noe. Norske badegjester som har forelsket seg i Thailand og andre sørøstasiatiske perler, vil nok også finne mye å glede seg over på Sri Lanka.Øya er mer enn hvite strender. Den har en rik og spennende historie, majestetiske templer og andre severdigheter, et eksotisk dyreliv (leoparder, elefanter, krokodiller og fargerike fugler) og blendende vakker natur.Den gamle hippiemagneten Goa vil i vinter ta av som chartermål for flere norske turoperatører, og det er neppe et dårlig valg.Her er nemlig fantastiske, hvite strender du knapt har sett maken til noe sted i verden. Langs strendene kryr det av små "shacks" eller skur som selger nydelig mat, og mens du ligger og slanger deg på en solseng blir du servert alt du begjærer fra disse. Goa er definitivt et badeparadis, men man skal være oppmerksom på understrømmer og bølger som kan være litt skumle.Det er nok å gjøre om du ikke vil ligge på stranden hele dagen. Det finnes mange flotte templer i området, og det er flere spennende utflukter å bli med på. Det som kanskje er best med Goa i forhold til en del andre chartermål, er at man fremdeles kan oppleve noe av det opprinnelige India her. Det er kanskje turistifisert, men ikke så "striglet" overalt. Overvintrede hippier setter fremdeles sitt preg på området, men stort sett finner man i dag lokalbefolkning og "vanlige" turister i Goa.Hvor: Sri LankaHvem: Apollo, Ving, SagaPasser for: AlleEksotisk fordi: En perle med ufortjent dårlig rykte.Pris fra: 6998 for to uker.Hvor: Goa, IndiaHvem: Apollo, Ving, Saga, Star TourPasser for: Alle litt reisevante.Eksotisk fordi: Hvor ellers legger kuene seg ned under strandparasollen din?Pris fra: 5998 for to uker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer