Woody Harrelson:

Faren var leiemorder

Hollywood-stjernen var i tiårsalderen da han fikk høre farens navn på radio. Da sto Charles V. Harrelson tiltalt for drap.

SKUESPILLER: Woody Harrelson slo igjennom omtrent samtidig som faren hans, Charles V. Harrelson, ble dømt for mord. Foto: NTB
SKUESPILLER: Woody Harrelson slo igjennom omtrent samtidig som faren hans, Charles V. Harrelson, ble dømt for mord. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Woody Harrelson (61) har hatt en lang karriere i Hollywoods toppsjikt. Fra gjennombruddsrollen som bare «Woody» i «Cheers» til hovedroller i filmer som «Natural Born Killers», «No Country for Old Men» og «The People vs. Larry Flynt».

Etter å ha hatt en litt utagerende livsstil i yngre år, bor Woody Harrelson i dag på Hawaii med kone og barn. Han går i miljøvennlige klær, er vegetarianer og opptatt av miljøsaker.

Harrelson har fortalt om en oppvekst med sterke kvinner rundt seg. Faren Charles forlot familien da Woody var syv år gammel.

Noen år senere hørte Woody farens navn bli nevnt på radio.

- Jeg satt i bilen og ventet på en kvinne som skulle skysse meg hjem fra skolen, og radioen sto på. De pratet om Charles V. Harrelson og en drapsrettssak og bla-bla-bla, og jeg bare sitter der og tenker at det kan jo ikke finnes en annen Charles V. Harrelson. Det må jo være pappaen min. Det var helt sinnssykt, sa Woody Harrelson til avisen The Guardian i 2012.

Største CIA-jakten på lang tid

Rettssaken den unge Woody hørte om, gjaldt et leiemord på kornhandleren Sam Degelia i 1973. Charles V. Harrelson ble dømt til 15 års fengsel, men ble løslatt etter fem år på grunn av god oppførsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer