ÅPEN OM TAPET: For ni år siden begikk Lisa Stokkes far selvmord - kun 58 år gammel. Foto: NRK
ÅPEN OM TAPET: For ni år siden begikk Lisa Stokkes far selvmord - kun 58 år gammel. Foto: NRKVis mer

Faren tok livet sitt

- Mamma var limet som gjorde at familien ikke falt fullstendig i grus, forteller Lisa Stokke.

SEOGHØR.NO: Musikalstjernen Lisa Stokke (38) vokste opp i Tromsdalen i Nord-Norge med mor, far og storesøster på 70- og 80-tallet.

Familien bodde i et stort hus og dro ofte på fine ferier, forteller artisten i et intervju med Dagbladet.

Men da Stokke gikk på videregående skilte foreldrene seg, og hun gikk gjennom en vanskelig tid. I 2004, ti år etter bruddet, begikk Lisas far selvmord.

- Mamma var limet som gjorde at familien ikke falt fullstendig i grus. Jeg er heldig som har en så kjærlig mor, sier hun til avisen.

Stokke har også tidligere åpnet seg om farens bortgang til Se og Hør.

- Pappa var alltid høyt og lavt. Han var uforutsigbar, men samtidig utrolig kjærlig. Jeg beundrer min far, og er stolt av den han var. Jeg tror ikke pappa valgte å forlate livet fordi han ville det selv, men jeg forstår at han måtte det, har hun sagt.

Faren, som var en kjent kiropraktor, hadde en bipolar lidelse.

– Jeg vil ikke at folk skal misforstå hvorfor pappa gikk bort. Han døde fordi han aldri fikk ordentlig hjelp. Det var ingen som så sammenhengen mellom problemene han hadde, og den hjelpen han trengte. Derfor døde han, fortalte hun til Se og Hør.

I boka «Kjære mor», skrevet av Gro Mukta Holter, Mia Gjerdrum Helgesen og Kjersti Salvesen, åpner Lisa seg om forholdet til sin mor, Judith Stokke. Hun sier blant annet at moren er en av de modigste personene hun vet om, og avslører hva det viktigste hun har lært av henne er.

– At jeg aldri skal legge meg ned og gi opp. Man skal alltid prøve igjen. Den positiviteten og styrken har jeg forsøkt å ta med meg, sier hun, ifølge Dagbladet.

Stokke bor til vanlig i London med mann og barn, men pendler for tiden til Oslo og Folketeateret hvor hun spiller i musikalen «Annie».

LES OGSÅ: - Regissøren ba meg ta Botox