<strong>OMFATTENDE SKADER:</strong> Bilen fikk store skader i kollisjonen forrige uke. Foto: Marius Simensen
OMFATTENDE SKADER: Bilen fikk store skader i kollisjonen forrige uke. Foto: Marius Simensen Vis mer

Faren til Sylvi Listhaug i dramatisk bilulykke

- Ambulansesjåføren sa at jeg ikke trengte å levere lotto den uka.

Publisert
Sist oppdatert

Jan Steffen Listhaug priser seg lykkelig over at han overlevde etter at han var involvert i en dramatisk trafikkulykke forrige uke, skriver Sunnmørsposten.

Bildene av vraket etter ulykken som skjedde i en tunnel på veien mellom Stordal og Dyrkorn, viser at det har vært store krefter i sving.

- Inne i Stordalstunnelen var det mye støv og dårlig sikt, og da jeg så traktoren - som jeg mener knapt hadde lys, og bremsa, var det for seint. Jeg traff både traktoren og også en lastebil som kom imot, sier Listhaug til Sunnmørsposten.

- Jeg har vært heldig

<strong>BONDE:</strong> Dagbladet møtte foreldrene til Sylvi Listhaug i 2013. Her er Jan Steffen Listhaug avbildet på gården i Ørskog. Foto: Fridgeir Walderhaug
BONDE: Dagbladet møtte foreldrene til Sylvi Listhaug i 2013. Her er Jan Steffen Listhaug avbildet på gården i Ørskog. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

69-åringen, som er faren til innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug, slapp unna den dramatiske ulykken med bare noen små sår på en finger, akutt høyt blodtrykk og en mørbanka kropp.

- Man kan vel si at jeg har vært heldig. Jeg kom fra det hele med noen små sår på en finger, en mørbanka kropp og akutt høyt blodtrykk, selv om jeg også har hatt det siste der tidligere. Ambulansesjåføren - som forresten er i slekt med meg, sa at jeg ikke trengte å levere lotto den uka, at jeg hadde brukt opp flaksen min. Det er i grunnen godt sagt, sier Listhaug.

- Takknemlig

Sylvi Listhaug er takknemlig for at det gikk så bra som det gjorde med faren hennes.

- Jeg kan viderebringe at hele familien er veldig takknemlig for at det gikk bra med Sylvis far, sier politisk rådgiver for innvandrings- og integreringsministeren, Espen Teigen, til Seoghør.no.

- Når man ser bildet av bilen, er det ingen tvil om at han hadde englevakt denne dagen, sier Teigen videre.

Dramatisk fødsel

Det har i grunn vært noen dramatiske uker for Listhaug-slekta. Den 1. april ble Sylvi Listhaug (39) og ektemannen Espen Espeset (41) foreldre for tredje gang, og sønnen Steffen fikk sitt navn etter bestefar.

I et større intervju med VG åpnet Frp-statsråden forrige uke opp om hvordan fødselen forløp seg, og avslørte samtidig at den var langt mer dramatisk enn de to foregående.

- Jeg ble bekymret for om dette skulle gå galt og at han ikke skulle overleve, sa Frp-statsråden til avisa.

Da paret ankom Ullevål sykehus, bestemte legene seg for at fødselen skulle igangsettes. Så oppsto det komplikasjoner.

- Plutselig falt hjerterytmen på babyen. Legene der forsøkte å ordne opp i det ved å snu og vende på meg og babyen, men klarte ikke å gjøre noe som løste det.

Det ble deretter bestemt at Listhaug måtte gjennom hastekeisersnitt, og hun ble lagt i narkose. Da tok det bare minutter før barnet var ute, og Listhaug forklarer at hun er svært takknemlig overfor legene på sykehuset.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer