«Farmen kjendis»:

Faren om «Farmen kjendis»: - Merkelig

Kunstner Odd Nerdrum røper hva han synes om sønnens deltakelse i «Farmen kjendis».

TV-FJES: Odd Nerdrums sønn Öde Spildo Nerdrum har gjort seg godt bemerket på TV 2 denne vinteren. Nå forteller faren om sønnens tv-deltakelse. Foto: TV 2
TV-FJES: Odd Nerdrums sønn Öde Spildo Nerdrum har gjort seg godt bemerket på TV 2 denne vinteren. Nå forteller faren om sønnens tv-deltakelse. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kunstner Öde Spildo Nerdrum (25) gjorde en god figur i årets runde med «Farmen kjendis» på TV 2. Den talentfulle 25-åringen kom seg helt til finaleuka, men måtte nøye seg med en sjetteplass i konkurransen.

25-åringen - som er sønn av den berømte maleren Odd Nerdrum (76) - sjarmerte tv-seerne med sin originale væremåte og riksmålsuttale.

Nerdrum er nå tilbake på familiegården i Stavern etter innspillingen - der den kjente kunstnerslekta holder seg for seg selv og lager kunst i ro og mak.

TV 2 har blitt med til Røvik gård, der Odd Nerdrum forteller om sønnens deltakelse i «Farmen kjendis» - et konsept 76-åringen medgir han hadde lite kjennskap til fra før.

- Vi følger så godt med vi kan. Jeg har nå gått igjennom disse «Farmen»-filmene, og det har vært en stor glede for meg å se Öde og de andre som er med, sier kunstneren til kanalen.

«ONE NIGHT STANDS»: Öde Nerdrum forteller hva han synes om «One night stands» Vis mer

- Merkelig opplevelse

Odd Nerdrum har selv lang fartstid i rampelyset, selv om han har trukket seg tilbake de senere åra. Den omstridte 76-åringen kom inn i norsk offentlighet for mange tiår siden, og har preget spaltene med alt fra kunstdebatt til rettssaker.

FORELDRE: Öde Spildo Nerdrum er sønn av den anerkjente og kontroversielle kunsteren Odd Nerdrum. Til høyre er moren Turid Spildo. Bildet er tatt i 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FORELDRE: Öde Spildo Nerdrum er sønn av den anerkjente og kontroversielle kunsteren Odd Nerdrum. Til høyre er moren Turid Spildo. Bildet er tatt i 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Likevel hadde han ingen råd til sønnen da han heiv seg inn i «Farmen kjendis»-sirkuset.

- Jeg ga ingen råd i det hele tatt, for jeg ante jo ikke hva det var for noe. Det var jo første gangen jeg så på «Farmen», med min sønn Öde. Det var en merkelig opplevelse som jeg aldri skal glemme, sier Nerdrum til TV 2.

76-åringen sier også at han tror sønnen blir mer satt pris på i offentligheten enn det han selv har blitt.

- Så det blir liksom litt sånn omvendt proporsjonalt, han blir kanskje mye mer elsket, sier den kjente kunstneren.

BÅND: Anniken Jørgensen og Øde Nerdrum fant tonen inne på «Farmen»-gården - et vennskap «Annijor» ønsker å ha livet ut. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

Frierbrev

Og elsket har han blitt.

På gården etablerte han seg raskt som en morsom kar med tanker, språk og holdninger fra en annen tid - noe tv-seerne fikk med seg - og falt for. Öde Spildo Nerdrum har tidligere fortalt at han rennes ned av frierbrev på grunn av tv-deltakelsen.

- Det er veldig mye positivt med det, men samtidig står jeg helt alene. Det er fullt av mennesker som kommer med forskjellige typer henvendelser. Både på telefon, Instagram, Facebook og e-post, sa han til Se og Hør nylig.

25-åringen anslo den gang at han totalt hadde fått om lag 500 meldinger siden programmet begynte å rulle på tv-skjermen.

ETTERTRAKTET KAR: Öde Spildo Nerdrum har blitt en populær fyr hos damene. Foto: TV 2
ETTERTRAKTET KAR: Öde Spildo Nerdrum har blitt en populær fyr hos damene. Foto: TV 2 Vis mer

- Det er litt smigrende, men samtidig spør jeg meg om det er mangel på menn i dette landet. Hva foregår, liksom, fortsatte 25-åringen.

I starten besvarte han alle henvendelsene, men til slutt måtte han gi opp.

- Det er smigrende, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Det å forholde seg til fremmede mennesker sånn, det er galskap. Men det er vel en vakker galskap, har han uttalt.

AVSLØRER: Öde Nerdrum og Anniken Jørgensen gjester «Senkveld», og der sier Öde at faren hans har veldig lyst til å treffe Anniken. Vis mer

Romanserykter

Den 25 år gamle kunstneren er singel og tilfreds med det, men innrømmet nylig til Se og Hør at han stadig vekk lengter etter en kjæreste.

- Jeg er i stor grad gift med malerprosjektet mitt. Jeg er dårlig på det der … Veldig mange mennesker har kjæreste fordi de har en slags kjedsomhet i seg, men sånn er ikke jeg, sa han.

«Farmen kjendis»-deltakeren la likevel ikke skjul på at han én dag ønsker å etablere seg.

- Ja, jeg vil jo det, men det er ikke noe hast heller. Handler man med hastverk gjøres alt feil. Så jeg har ingen problemer med det.

- Hender det du savner en kjæreste?

- Ja, ja. Jeg savner ofte en kjæreste. Men det skjer som oftest på kvelden - i melankolske øyeblikk. Det skjer ikke på daglig basis.

SINT: Kine Olsen blir sint på Öde Nerdrum i tirsdagens episode av «Farmen Kjendis». Vis mer

Det har også oppstått spekulasjoner om at Nerdrum og Anniken Jørgensen (25) har funnet tonen - på grunn av deres gode relasjon på «Farmen kjendis»-gården.

Jørgensen avviste romanseryktene i et intervju med Se og Hør i starten av februar, mens Nerdrum hadde dette å si for et par uker siden:

- Jeg vil ikke svare på det spørsmålet, og jeg vil ikke være med på det sladdersirkuset. Men det går fint med oss.

LES OGSÅ: «Farmen»-vinneren møtt av sjokk-syn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer