Klas Bergling:

Faren om Avicii: - Jeg tror ikke han planla selvmordet

Vil ikke legge skylden på noen for dødsfallet.

HOLDER INGEN ANSVARLIG: Faren til avdøde Tim Bergling, best kjent under artistnavnet Avicii, holdt sitt første tv-intervju onsdag. I intervjuet snakket han åpenhjertig om tapet av sønnen. Foto: NTB scanpix
HOLDER INGEN ANSVARLIG: Faren til avdøde Tim Bergling, best kjent under artistnavnet Avicii, holdt sitt første tv-intervju onsdag. I intervjuet snakket han åpenhjertig om tapet av sønnen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått over et år siden den svenske musikeren og produsenten Avicii, også kjent som Tim Bergling, gikk bort bare 28 år gammel.

Den verdenskjente DJ-en ble funnet død på et hotellrom i Oman og dødsfallet sjokkerte en hel verden og etterlot musikkbransjen, fans, familie og venner i sorg.

Aller størst var sorgen for foreldrene, Klas Bergling og Anki Lidén som har hatt et svært tungt år etter det mye omtalte dødsfallet. Paret har tidligere fortalt åpenhjertig om tapet av den talentfulle musikersønnen.

MISTET SØNNEN: Anki Lidén og Klas Bergling mistet sønnen i fjor. Savnet etter ham er uutholdelig. Foto: Jackeline Perez / NTB scanpix
MISTET SØNNEN: Anki Lidén og Klas Bergling mistet sønnen i fjor. Savnet etter ham er uutholdelig. Foto: Jackeline Perez / NTB scanpix Vis mer

I april var det et år siden Tim Bergling gikk bort, og samme måned kunne familien meddele at de har opprettet stiftelsen Tim Bergling Foundation, som jobber for å motarbeide mental sykdom og selvmord. Stiftelsen ble opprettet for å hedre den verdenskjente musikerens minne og virke i hans ånd.

Siden den gang har det vært nokså stille fra foreldrene til den avdøde musikeren, men onsdag dukket imidlertid Tims far, Klas Bergling, opp som gjest i tv-programmet «CNN Talk», og der ble sønnen raskt et tema, ifølge svenske Expressen.

Introvert

Klas forteller i intervjuet at sønnen Tim var veldig sjenert under hele oppveksten, men også når han seinere ble en verdensstjerne.

- Når han begynte som DJ var han nær publikum. Han spilte på små klubber. Det gjorde ham nervøs, og det var da han begynte å drikke. Jeg visste det ikke da, men vi forsto det seinere. Jeg kan forstå at det var lett å havne der. Han forsøkte å beskytte seg selv, forteller den avdøde musikerens far.

Videre forteller Klaus at sønnen var en introvert og at han ikke var noen fan av å møte mange mennesker på en gang.

- Han ville sette seg ned og prate og møte sine egne venner, men det var mange mennesker som ville ha han med seg på fester. Det er en del av den tøffe jobben, du er nødt til å gjøre ting du ikke har lyst til og det tar bort en del av deg.

Holder ingen ansvarlig

Klas Berling påpeker i intervjuet at han ikke holder musikkindustrien eller fansen ansvarlig for sønnens død, men forteller at det er mange mennesker som føler seg skyldige i det tragiske dødsfallet.

- Så mange mennesker føler seg skyldige, men vi skal ikke begynne å peke ut mennesker. Tim tok ikke imot hjelp fra noen.

VERDENSSTJERNE: Tim Berling, også kjent som Avicii, satt i førersetet til et musikalsk imperium han selv hadde bygget opp, noe det også ble store penger av. Foto: NTB scanpix
VERDENSSTJERNE: Tim Berling, også kjent som Avicii, satt i førersetet til et musikalsk imperium han selv hadde bygget opp, noe det også ble store penger av. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge Klas hadde Tim det bedre det siste året før hans bortgang, og forteller at han virket å være i godt humør.

- Men hvis du er ekstremt glad, så er det ikke lange veien til å være ekstremt nede. Jeg tror at det var det som skjedde. Jeg tror ikke han planla det selvmordet, det var mer som en trafikkulykke. Mange ting skjedde samtidig, forteller Klas, og legger til:

- Han var glad i musikken og han var glad før dette skjedde.

- Uutholdelig

Få dager etter den verdenskjente DJ-ens død delte familien et åpent brev med fansen, og i april, ett år etter sønnens bortgang, fortalte mora Anki Lidén for første gang om sorgen og savnet etter sønnen.

I en SMS til den svenske avisa Aftonbladet skrev hun åpenhjertig om den tunge sorgen hun bærer på.

ETT ÅR SIDEN DØDSFALLET: I april var det et år siden den sjokkerende nyheten om at svenske Tim Bergling, best kjent som Avicii, var død. Foto: NTB scanpix
ETT ÅR SIDEN DØDSFALLET: I april var det et år siden den sjokkerende nyheten om at svenske Tim Bergling, best kjent som Avicii, var død. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg gjør ikke intervjuer, det klarer jeg ikke. Noen dager er helt ok, andre er verre enn tidligere. Det er uutholdelig at Tim er borte for alltid. Det har gått opp for meg nå, og det er forferdelig å leve med sorgen, fortalte hun.

Faren, Klas Bergling, uttalte seg også om tapet av sønnen i april. Det gjorde han i et intervju med den svenske avisa Dagens Nyheter.

- Sjokket gjorde vel at jeg klarte å fungere, for jeg forsto virkelig ingenting. I mitt hode var Tim fortsatt i live, sa han åpenhjertig til avisa.

Faren sa videre at sønnens internasjonale gjennombrudd skapte bekymring for familien. Likevel sa faren at han og Tims mor, Anki Lidèn, opplevde at sønnen virket bedre før sin død.

- Anki og jeg har lært oss at mange som begår selvmord, kan ha vært veldig lykkelige før de gjorde det. Jeg kan forstå det, fortalte han videre til avisa.

LES OGSÅ: Kygo med spesiell hyllest til Avicii

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer