- Faren min nektet meg å komme tilbake til Norge

Aylar Lie snakker om årene hun ble holdt mot sin vilje i Iran.

SEOGHØR.NO: I kveldens episode av «4-stjerners middag» på TVNorge er det Aylar Lie som inviterer til middag.

TØFT GJORT: Hotel Cæsar-skuespiller Kim Kolstad syntes det var tøft gjort av Aylar Lie å fortelle den personlige historien. Foto: TVNorge
TØFT GJORT: Hotel Cæsar-skuespiller Kim Kolstad syntes det var tøft gjort av Aylar Lie å fortelle den personlige historien. Foto: TVNorge Vis mer
UKENS DELTAGERE: Simone Eriksrud, Kim Kolstad, Aylar Lie og Terje Håkonsen. Foto: TVNorge
UKENS DELTAGERE: Simone Eriksrud, Kim Kolstad, Aylar Lie og Terje Håkonsen. Foto: TVNorge Vis mer

Under måltidet forteller 30-åringen en svært personlig historie fra da hun for fjorten år siden ikke fikk lov av familien til å reise hjem fra Iran.

- Jeg ble holdt igjen mot min egen vilje i to år av familien. Jeg skulle egentlig være der på sommerferie i to-tre måneder, men jeg fant fort ut at: «Her kommer jeg meg ikke noe sted». Iranske jenter får ikke reise ut av landet om ikke far eller ektemann er med. Faren min bodde i Norge og ga ordre om at jeg skulle bli holdt igjen, og ikke få komme tilbake til Norge. Han skulle selge det han hadde og selv komme til Iran, sier Lie i programmet.

Mens Lie var fanget i Iran, gikk stort sett tiden med på å lage mat sammen med bestemoren. Men i mars 2002 klarte hun å rømme.


Hun forteller imidlertid at hun hadde blitt svært forvirret av den vanskelige tiden, og da hun kom hjem til Norge, hadde hun ikke fornuften i behold.

- Da jeg kom tilbake til Norge hadde jeg overhode ikke fornuften i behold. Det hadde rablet for meg de to årene jeg var der. Det var en tøff psykisk påkjenning, som er én av grunnene til at jeg gjorde så mye rart og kontroversielt for ti år siden i offentligheten.

Video: Aylar Lie: - Jeg følte meg som en total idiot:


Aylar var blant annet glamourmodell og spilte i flere erotiske filmer, noe som skapte store medieoppslag. Den tiden har hun imidlertid lagt bak seg.

- Jeg tenker at jeg har gjort mye rart på veien. Det er dels min egen skyld, men ikke alt er selvforskyldt. Noen valg burde jeg nok droppet, men gjort er gjort, og man vokser på det. Jeg er veldig stolt av meg selv, for at jeg mot alle odds har klart å komme meg dit jeg er i dag.

Se og hør Aylar snakke om den vanskelige tiden, og avsløre hvordan hun klarte å rømme til Norge, i videoen øverst i saken!


«4-stjerners middag» sendes mandag til torsdag klokken 19.30 på TVNorge.

LES OGSÅ: - Jeg følte meg som en total idiot