UTRYGG OPPVEKST: Daniel Franck savnet trygghet fra sin alkoholiserte far under oppveksten. Men han mener at andre barn opplever alkoholisme i familien i verre grad enn det han gjorde. Foto: Stella Pictures
UTRYGG OPPVEKST: Daniel Franck savnet trygghet fra sin alkoholiserte far under oppveksten. Men han mener at andre barn opplever alkoholisme i familien i verre grad enn det han gjorde. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Faren min drakk seg på mange måter i hjel

Daniel Franck var 15 år gammel da faren hans døde.

Publisert
SEHER.NO: Den tidligere snowboardstjernen Daniel Franck (35), som snart er aktuell som programleder for «Fangene på fortet», måtte leve med alkoholisme i familien i oppveksten.

Faren til den sjarmerende kjendisen slet med alkoholproblemer og døde i en alder av 42 år, da Franck selv bare var femten år gammel. Etter å ha fått beskjeden fra rektor på ungdomsskolen, dro han hjem til faren som lå der, helt stille, i senga.

- Jeg tenkte: «Heldigvis har han gått bort mens han sov». Da fikk jeg en ro, forteller Franck til Dagbladet Magasinet.

Foreldrene ble skilt da Franck var syv år gammel og han har få barndomsminner om faren. Men han husker usikkerheten knyttet til alkoholmisbruket, et problem de aldri snakket ordentlig om i familien hans.

- Jeg skjønte tidlig at det ikke var bra, og på grunn av det distanserte jeg meg. Faren min drakk seg på mange måter i hjel. Alkoholisme sette sine spor. Det blir ikke like lett å sette seg inn i andres problematikk for du ser det som bagateller, innrømmer han.

Disse barndomsopplevelsene førte til at Franck selv ikke drakk alkohol før han var myndig, og at han alltid har vært forsiktig med det. Farens død gjorde også at den pensjonerte snowboardkjøreren ble svært målbevisst. For han hadde opplevd hvor sårbart livet er og fant ut at han ikke ville være «en person som bare gikk rundt og trakk luft».

Og målbevisstheten har båret frukter. Han har blant annet vunnet gull i ekstremsportkonkurransen X-Games som første nordmann, innkassert et OL-sølv og blitt en kjent TV-personlighet. Og vi har neppe sett det siste av Daniel Franck: «Fangene på fortet» starter på TV3 i februar.  

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Er dette Jim Carreys nye kjæreste?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer