- Faren min blødde fra et åpent sår i hodet

NRK-prgramlederen Phung Hang fikk føle rasisme fra nordmenn på kroppen.

TOK TIL TÅRENE: NRK-programlederen Phung Hang klarer ikke å holde å gråten tilbake, når hun får se avisutklipp om voldsepisoden mot faren i TV3-programmet «Det blir bedre». Foto: TV3
TOK TIL TÅRENE: NRK-programlederen Phung Hang klarer ikke å holde å gråten tilbake, når hun får se avisutklipp om voldsepisoden mot faren i TV3-programmet «Det blir bedre». Foto: TV3 Vis mer
Se video med Phung Hang nederst i artikkelen!

SEHER.NO: Til tross for at hun i dag jobber som programleder i NRK og har tidligere suksess som artist i gruppen Cape bak seg, er Phung Hang (29) fortsatt preget av rasismeproblemene fra oppveksten i Brumunddal.

I programmet «Det blir bedre» på TV3, sier 29-åringen at hun selv blant annet ble sparket og utsatt fra for rasistisk mobbing,  og og ble vitne til at faren ble slått til blods utenfor familiens hjem, da hun var åtte år.

- Noen kastet en stein gjennom vinduet vårt, og da bestemte faren min seg for å gå ut til å si til dem at nå var det nok. Men istedenfor angrep de han og han ble slått.

- Jeg husker at da jeg kom ut i gangen, lå faren min foran peisen med en pute under hodet. Det var ganske mye blod og åpent sår. Det gjør noe med ei jente på åtte år at faren din blir slått fordi han ikke er lys i huden.

Selv om hun hevder hun har brukt mange år på å komme seg unna de vonde opplevelsene, tar Phung til tårene når hun får se utklippet av en avisartikkel om farens overfall.

- Jeg trodde ikke det skulle være så ille for meg å se det bildet av pappa som er slått, men jeg husker så godt hva som skjedde den natten, sier hun til kameraene.

«Det blir bedre» ser du på TV3 tirsdager kl 21. Se oversikten over dine favoritt-programmer i Seher.nos TV-guide.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Vår Staude beklager ny TV-tabbe[obj:media:10250]