«Norges tøffeste»-profil:

Faren fikk kreft: - Har vært tøft

«Norges tøffeste»-profilen har ikke bare opplevd fysiske utfordringer.

FIKK KREFT: Brage Gåsvær fikk vite at faren hadde fått kreft idet Norge gikk i lockdown 12. mars 2020. Foto: Privat
FIKK KREFT: Brage Gåsvær fikk vite at faren hadde fått kreft idet Norge gikk i lockdown 12. mars 2020. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Den nye sesongen av «Norges tøffeste» på NRK har allerede rullet over skjermen en stund, med Jørgine Massa Vasstrand (33) som programleder.

En av deltakerne som har kommet langt og fremdeles er med, er Brage Gåsvær (23).

Overfor Se og Hør røper «Norges tøffeste»-profilen både at han fikk en irriterende skade under innspilling, og at han ikke bare har kjent på fysiske utfordringer i livet.

- For moro skyld

Gåsvær meldte seg på programmet litt tilfeldig, etter å ha blitt oppfordret av både nær familie og kompiser.

«NORGES TØFFESTE»: NRK valgte å klippe bort dette kysset. Video: «Norges tøffeste»/NRK Vis mer

23-åringen nevner også at kjæresten var en stor bidragsyter for at han skulle delta i «Norges tøffeste».

- Jeg slengte inn en søknad litt for moro skyld, også var ikke planen å bli med, men så ble man jo med til slutt da, forteller 23-åringen overfor Se og Hør.

- Jeg var jo usikker på om jeg skulle være med på det her, men når man ser tilbake på det i ettertid, bekjentskapene og kompisene man har fått, så angrer man jo ikke på at man ble med. Det var bare gøy, følger han opp.

- Mer og mer vondt

- Hva var det mest utfordrende med å være med?

- Det mest utfordrende var vel det med at man fikk litt lite søvn og litt lite mat, men det gikk greit. Det som preget meg mest var at jeg fikk et gnagsår under den bårebærings-episoden. Jeg hadde jo blåtær på alle tærne, men jeg hadde et gnagsår som var helt jævlig.

ISOLAT: Det vil straffe seg å gjøre det dårlig i den nye sesongen av «Norges tøffeste»! Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Hver dag måtte Gåsvær plastre, og deretter ta det av igjen for å gi gnagsåret luft mellom de mange konkurransene.

- Det gjorde like vondt hver dag, og nesten mer og mer vondt, for det fikk ikke grodd. Det var vanskelig å sove, for jeg måtte ha foten ut av senga for at det skulle tørke. Det var nesten det som preget meg mest, sier han ærlig og legger til:

TØFFEST?: Brage Gåsvær kjemper om å bli Norges tøffeste. Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK
TØFFEST?: Brage Gåsvær kjemper om å bli Norges tøffeste. Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK Vis mer

- Det var så stort at hvis jeg hadde det beinet i senga så klistret det seg fast til dyna eller lakenet.

Gåsvær sier det var irriterende og at han gjerne skulle vært foruten, men at det gikk bra. Under konkurranser beit han tennene sammen og forteller at adrenalinet bidro til at han kunne kjempe til tross for smerter.

«Norges tøffeste» er kanskje først og fremst hardt fysisk, men overfor Se og Hør kan 23-åringen fortelle om en periode i livet som også krevde mental styrke.

- Hadde kreft i foten

- Faren min fikk kreft samme dag som Norge gikk i lockdown. 12. mars 2020 fikk jeg vite at han hadde det.

Dette fikk Gåsvær til å tenke litt annerledes på ting. At det er viktig å ta valg som gjør at man får holdt på med mest mulig av ting man liker.

TI TØFFINGER: Her er de ti deltakerne som deltar i den kommende sesongen av «Norges tøffeste». Premiere er fredag 14. oktober. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Kine Falch Vis mer

- Han er frisk nå da, så det er veldig bra. Han hadde kreft i foten - en halvsjelden variant - sarkom, forteller Gåsvær.

- Har det hatt en stor innvirkning på livet ditt?

- Nå har det gått bra, men det har vært tøft både for meg og for alle i familien - og spesielt han. Men han er jo en knakenes fin kar da. Så selv på de dagene han ikke hadde noe energi, så har han vært til stede så mye han har kunnet. Pappa har alltid vært til stede, så det ligger i hans natur.

Det er ingen tvil om at faren har betydd mye for Gåsvær. Han forteller om både en mamma og pappa som har stilt opp mye, kjørt til treninger og vært til stede.

OPPKLART: Endelig får vi vite hva som skjedde mellom Victoria Tolaas og Isak Dreyer etter «Norges tøffeste». Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

- Man tok det egentlig som en selvfølge da man var barn, men når man har blitt litt eldre har man skjønt mer hva de har måttet gjøre for å se på alle kamper, være trenere og sånt - og der har pappa spesielt vært helt sinnssyk. Han har vært trener i alt mulig rart og sett nesten alle kamper jeg har spilt.

- Han har jo vært en av de aller største bidragsyterne til at jeg har blitt den jeg har blitt, legger han til.

LES OGSÅ: Sammenlignes med «Shrek»-karakter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer