Britney Spears:

Faren dropper vergemålet

Britney Spears' far skal ha sagt seg villig til å trekke seg tilbake.

FAREN GIR SEG: I dokumenter TMZ skal ha fått tilgang på kommer det fram at Britney Spears' far nå gjør en stor endring. Foto: NTB
FAREN GIR SEG: I dokumenter TMZ skal ha fått tilgang på kommer det fram at Britney Spears' far nå gjør en stor endring. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge rettsdokumenter TMZ har fått tilgang til har faren til Britney Spears (39) gått med på å droppe vergemålet.

Helt siden 2008 har det vært faren, Jamie Spears (69), som rettmessig har hatt full kontroll over både popstjernas økonomi og privatliv.

BRITNEY: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Men har det vært frivillig? Den nye dokumentaren til The New York Times håper å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

39-åringen har altså vært under et strengt vergemål store deler av sitt voksne liv, noe som har ført til at #FreeBritney-bevegelsen, som fansen har satt i gang, krever at superstjernen blir frigjort fra vergemålet.

Artisten har sett seg lei av å bli kontrollert, og har tatt steget å gå til sak mot sin egen far. 23. juni fikk hun muligheten til å vitne i retten for første gang, og under den 23 minutter lange vitneforklaringen kom det fram flere sjokkerende uttalelser om 39-åringens lovpålagte vergemål.

- Jeg er traumatisert, deprimert og gråter hver dag, uttalte superstjernen blant annet, og la til at hun ønsker å saksøke familien, at hun anser vergemålet som «dumt» og at hun ikke har fått velge sin egen advokat.

Og nå kan det se ut til at det kan nærme seg frihet for stjernen, ettersom faren nå skal ha gått med på å tre til side etter alle disse årene.

I papirene TMZ har tilgang på kommer det fram at Jamie Spears skal være villig til å samarbeide med retten og datterens advokat for å finne en ny verge.

Se og Hør sin reporter har snakket med fansen til Britney Spears etter det som kom fram i rett i natt. Reporter Kjersti Flaa Video: Se og Hør Vis mer

For kort tid siden gikk popstjernens mor, Lynne Spears, hardt ut mot eksmannen, og ønsket ham også fjernet. Nå slår han tilbake, og hevder at Lynne har vært for lite involvert i datterens liv.

«Vi er fornøyde, men ikke nødvendigvis overrasket over at Mr. Spears og hans advokater nå anerkjenner at han må bli fjernet. Vi er skuffet over deres pågående skamfulle og uforsvarlige angrep mot Spears (Britney journ.anm) og andre», heter det i en uttalelse fra Britneys advokat, Mathew Rosengart.

LES OGSÅ: - Jeg satt hjemme og gråt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer