Ava Majury:

Faren drepte datterens stalker

TikTok-stjernen Ava Majurys suksess har mildt sagt ikke bare vært en dans på roser.

TIKTOK-STJERNE: Ava Majury var bare 13 år gammel da hun opprettet sin første konto på TikTok. Siden har hun hatt en suksessrik karriere takket være appen. Foto: Skjermdump fra Instagram
TIKTOK-STJERNE: Ava Majury var bare 13 år gammel da hun opprettet sin første konto på TikTok. Siden har hun hatt en suksessrik karriere takket være appen. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Den amerikanske tenåringen Ava Majury (15) har de seneste årene vokst seg stor på den populære plattformen TikTok. Per nå har hun 1,2 millioner følgere som hun oppdaterer titt og ofte.

Da pandemien sto på som verst bestemte hun seg for å satse på en TikTok-karriere. Videoene hun legger ut er stort sett av seg selv, dansende mens hun mimer til kjente sanger eller diverse lydspor.

Suksessen har imidlertid ikke bare brakt med seg gode minner for henne og familien.

SKUTT: Ana Abulaban ble skutt av mannen sin, Ali Abulaban, grunnet sjalusi. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Drepte stalker

Tidlig i 2020 la TikTok-stjernen merke til en fan som desperat forsøkte å få hennes oppmerksomhet i kommentarfeltet på TikTok. I tillegg sendte han også meldinger til henne på Snapchat og Instagram.

Det skriver New York Times.

Tenåringsjenta bestemte seg til slutt for å svare ham, bare for å være hyggelig mot fansen sin. Det tok imidlertid ikke lang tid før hun opplevde sitt livs mareritt.

Gutten som først utga seg for å være en fan, viste seg å være Eric Justin (18), en besatt stalker av Majury.

I fjor sommer, nærmere sagt 10. juli, brøt han seg inn i familiens hjem i Naples, Florida. Med seg hadde han et haglgevær.

Rommet til 15-åringen var like innenfor døren som Justin sprengte opp med geværet.

DRAPSDØMT: Johanna Möller ble dømt for drapet på sin egen far, nå stiller hun opp i en ny dokumentarserie. Video: Viaplay Vis mer

- Alt jeg husker var at jeg hørte det, jeg kjente det i brystet mitt, og jeg så opp, og det var et hull i døren min fra skytingen. Jeg løp gjennom et bad til brødrene mine sitt rom, sier hun til avisen.

Hun var riktignok ikke alene hjemme. Faren hennes Rob Majury, en tidligere politibetjent, reagerte raskt med å hente sitt eget våpen for å beskytte henne, mens moren ringte nødtelefonen.

Det hele endte med at han skjøt og drepte datterens stalker, etter at han siktet på faren hennes og nektet å legge fra seg våpenet.

HELE HISTORIEN: I ABC-programmet «20/20» fortelles hele historien om drapsdømte Robert Bierenbaum og hans avdøde kone Gail Katz. Video: ABC/«20/20» Vis mer

Intime bilder

Før Justin brøt seg inn i familiens hjem, hadde han opparbeidet seg mer kontakt med 15-åringen.

På et tidspunkt ba han henne om å sende intime bilder av seg selv mot en betaling på 300 dollar, noe som tilsvarer 2699 norske kroner. Det lyktes han med én gang.

Etter hvert spurte han henne om å få tilsendt enda flere bilder. Men TikTok-stjernen så seg til slutt nødt til å blokkere ham.

Justin skal imidlertid ha vært så besatt av Majury at han ikke klarte å la henne være i fred. Han ba også familien og vennene hennes om å få mer informasjon om henne, mot betaling. Til slutt fikk han tak i adressen.

MODENA: Amanda Knox var tilbake i Italia for første gang siden hun ble frikjent for drapet på sin venninne, Meredith Kercher. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

Ifølge New York Times, som har vært i kontakt med Justins foreldre som samarbeider med politiet, har faren hans Justin Dominic uttalt følgende om saken:

- Han var en hyggelig gutt. Jeg er tom for ord. Jeg vet ikke hva som gikk galt for ham. Han gjorde et dårlig valg, sa faren.

To mobiltelefoner

I en rapport fra politiet i Collier Countys står det følgende:

«Den mistenkte var mest sannsynlig en forfølger som et resultat av datterens omfattende engasjement i sosiale medier»

«Flere personer har forsøkt å finne familiens adresse tidligere. Mrs. Majury (Avas mor, journ.anm.) ga dem kontaktinformasjon for Mr. Justin, heter det videre i rapporten.

HOLMENKOLLENDRAPET: Da Maria Iranzo var fire år gammel, så hun moren sin bli drept. Her snakker hun om hvordan det har preget livet hennes, Video: NRK Vis mer

Politiet skal ha fortalt tenåringens familie at Justin hadde to mobiltelefoner som inneholdt tusenvis av bilder og videoer av dattera deres.

«Dette er fortsatt en aktiv etterforskning og det er ingen oppdateringer», sier Karie Partington, en talsperson for politiavdelingen i en e-post.

LES OGSÅ: Drepte Galina (28) - slik avslørte de ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer