Britney Spears:

Får totalslakt:
- Ukomfortabel

- Ingenting ved dette føles riktig, skriver The Guardians anmelder.

NY DOKUMENTAR: Netflix kom denne uken med en ny dokumentar om Britney Spears og kampen hennes mot vergemålet. Video: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Netflix-dokumentaren er skummel, trøblete og dypt ukomfortabel».

Slik beskrives den nye Netflix-dokumentaren «Britney vs Spears», som ble tilgjengelig på strømmegiganten denne uken, av The Guardians anmelder Michael Gragg - som har gitt den én av fem stjerner.

Det er allerede to år siden skaperne begynte å jobbe med dokumentaren, som i utgangspunktet skulle handle om Britney Spears' (39) karriere og hvordan hun fremsto i media.

- Men den handlet også om makt og kontroll. Full av konspirasjonsteorier og rykter. Ingen ville snakke, helt til de ville det, sier skaper Erin Lee Carr i åpningen til filmen, ifølge Rolling Stone.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

Slaktes

Siden de startet filmingen har Britneys vergemål blitt et hett tema i internasjonale medier. 39-åringen har vært underlagt vergemålet siden 2008. Derfor er det også et tema i dokumentaren, som nå altså får slakt av flere anmledere.

«Uforsvarlig, kjedelig og en bortkastet bruk av tid for alle», skriver Independents anmelder Adam White, som gir dokumentaren én av fem stjerner.

«Mener Netflix at vi burde frigjøre Britney? Selvsagt. Men bare hvis vi kan bruke Britney først», skriver Varietys anmelder, som også understreker at det ikke kommer frem noe nytt i dokumentaren.

BRITNEY: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Men har det vært frivillig? Dokumentaren til The New York Times håper å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

Delte private meldinger

«Definitivt ikke i popstjernens beste interesse. Denne forstyrrende filmen gir frigjøringshistorier til kontroversielle skikkelser fra Britneys fortid. Ingenting ved dette føles riktig», skriver Gragg.

I dokumentaren stiller blant andre Britneys eks og tidligere paparazzi-fotograd Adnan Ghalib opp. Han deler blant annet med seg av private tekstmeldinger mellom det tidligere paret.

«Det føles ikke riktig, ikke minst grunnet nye anklager om at Britneys telefon ble overvåket i hemmelighet av faren hennes og sikkerhetsteamet (selv om begge understreket lovligheten og domstolens godkjenning av handlingene deres)», skriver anmelderen videre.

EKSER: Britney Spears delte en video på Instagram der hun danset til eksens låt. Kort tid senere svarte Justin Timberlake, og det satte fyr på kommentarfeltet. Vis mer

Gragg skriver også at at man får følelsen av at skaperne av dokumentaren ikke var i stand til å henge med i tiden, ettersom det har kommet nye oppdateringer rundt vergemålet nesten daglig.

Dette sier stjernen selv

Det har blitt sluppet flere dokumentarer om popstjernen det siste året. New York Times-dokumentaren «Framing Britney Spears» fikk mye oppmerksomhet, blant annet fra artisten selv.

En måned etter at den hadde blitt sluppet, skrev hun i et innlegg på Instagram at hun var «flau over måten de fremstilte henne på», og at hun «gråt i to uker», ifølge The Guardian.

ANKLAGER: Britney Spears mente at paparazzi-fotografene tuklet med bildene før publisering, slik at hun så større ut enn hva hun er. Det var hun ikke alene om å mene. Video: Rød Løper Vis mer

I mai kalte hun BBC-dokumentaren «The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship» for hyklersk. «Jeg tror verden er mer interessert i det negative», uttalte hun den gang.

LES OGSÅ: Kryptisk melding etter Britney-utbrudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer