GODT SAMHOLD: Rune Larsens far Joachim Harald har sterke minner fra krigen, og fikk oppleve den tett på kroppen. Her er far og sønn hjemme i Bergen i 2005. Faren er i dag 95 år gammel.  Foto: Bent Sigvaldsen
GODT SAMHOLD: Rune Larsens far Joachim Harald har sterke minner fra krigen, og fikk oppleve den tett på kroppen. Her er far og sønn hjemme i Bergen i 2005. Faren er i dag 95 år gammel. Foto: Bent SigvaldsenVis mer

- Far tok imot 200 døde

Artisten Rune Larsen ønsker å hjelpe andre. Det gjorde også hans far under krigen.

SEOGHØR.NO: For 30 år siden var det «Sammen for livet» som var den store hiten. Nå er det «Når båten seiler inn» som gjelder. Der bidrar Rune Larsen (67) med det han kan best, for å hjelpe mennesker på flukt.

Alle inntekter fra innsamlingsaksjonen går uavkortet til Kirkens Nødhjelps arbeid for flyktninger.

– Vi må alle gjøre vårt for hjelpe andre. For meg er det en selvfølge å være med. Det er det minste jeg kan gjøre. Jeg er stolt over å ha blitt spurt. Når jeg ser bildene av flyktningene i avisene og på TV, og lytter på radio, da gråter jeg. Det som skjer er forferdelig, forteller Rune til Se og Hør.

GODHJERTET: Rune Larsen ser ikke noe annet alternativ enn å hjelpe flyktningene så godt han kan. Foto: Tor Lindseth
GODHJERTET: Rune Larsen ser ikke noe annet alternativ enn å hjelpe flyktningene så godt han kan. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Faren opplevde grusomhetene

Rune Larsens familie har selv sett tragedier på nært hold. Runes far, Joachim Harald Larsen (95), fikk oppleve krigens redsler tett på kroppen.

LES MER: I Se og Hør kan du lese mer om Rune Larsen.
LES MER: I Se og Hør kan du lese mer om Rune Larsen. Vis mer

Bombingen av Laksevåg i Bergen 4. oktober 1944 var en av de største enkeltstående tragediene som rammet Norge under andre verdenskrig. Britiske bombefly angrep den tyske marinens ubåtbase i Nordrevågen på Laksevåg – et svært viktig mål.

Men bare et fåtall av bombene traff der de skulle, de fleste falt ned over sivile mål og vanlig bebyggelse. Over 200 uskyldige ble drept.

Døde barn

 – Far jobbet den tiden på Haukeland sykehus. Her hadde han vært ansatt i bare tre dager da tragedien inntraff. Så du kan jo selv tenke deg hva slags situasjon det var. Han tok imot over 200 døde og la dem i kister, hvorav 60 var skolebarn.

- Det mest hjerteskjærende var da foreldrene kom for å identifisere barna sine. Det er minner han fremdeles dveler med, forteller Larsen svært alvorstynget.

Slik kan du hjelpe:

Alle inntekter fra innsamlingsaksjonen «Når båten seiler inn» går uavkortet til
Kirkens Nødhjelps arbeid for flyktninger.

Du kan støtte med 100,- ved å sende sms: NØDHJELP til 2468

eller gi din støtte via MOBILEPAY nr. 93 24 24 33.

LES OGSÅ: Storstilt artistdugnad for flyktninger

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.