Munnbind:

Får svi etter dette

YouTube-profilenes munnbind-stunt har fått konsekvenser.

STUNT: To Youtube-profiler utførte et munnbind-stunt som har ført til at de nå har blitt deportert fra Bali. Foto: Skjermdump fra Youtube
STUNT: To Youtube-profiler utførte et munnbind-stunt som har ført til at de nå har blitt deportert fra Bali. Foto: Skjermdump fra Youtube Vis mer
Publisert

I forrige uke skapte de to Youtube-profilene, Leia Se og Josh Paler Lin, overskrifter verden over etter at de delte en video i sosiale medier der førstnevnte hadde malt på seg et munnbind i ansiktet.

Hun prøvde først å gå inn i en matbutikk på ferieøyen Bali uten munnbind, men ble nektet adgang. Lin malte deretter en falsk maske i ansiktet hennes - slik at hun kunne gå inn i butikken.

Det er krav om å bruke munnbind på alle offentlige steder i Indonesia, inkludert butikker. Det åpenbare bruddet på landets coronaregler nådde ut til flere millioner seere på Lins Youtube-kanal.

Munnbind-stuntet fra Bali i Indonesia gikk viralt, og kort tid senere ble det klart at de risikerte å bli sendt ut av ferieparadiset på grunn av brudd på de lokale munnbind-reglene.

FÅR REFS: Bianca Ingrosso delte en video på YouTube hvor hun og flere andre svenske influensere festet, danset og klemmet på hverandre. Vis mer

Passene deres ble inndratt, og nylig ble det klart at de to turistene vil bli sendt ut av landet som følge av opptrinnet, ifølge CNN. Det bekreftet myndighetene på en pressekonferanse.

Beklager

Politiet i landet kan gi bøter ved lovbrudd og utvise turister for brudd på coronareglene.

Turister kan få opp mot cirka 500 norske kroner i bot ved å bryte reglene en gang, men ved enda et brudd kan det bli snakk om deportering - noe som nå altså har skjedd. Myndighetene var altså raske med å bestemme seg for å sende ut de to Youtube-profilene.

Årsaken skal ha vært at den aktuelle videoen gikk viralt, og at millioner av folk fikk med seg at duoen gjorde narr av landets coronaregler.

Videoen har i senere tid blitt slettet.

Josh Paler Lin har også gått ut og beklaget i en ny video.

«Jeg lagde videoen for å underholde folk, fordi jeg skaper innhold og det er min jobb å underholde folk. Vi vil gjerne oppfordre alle i Indonesia og på Bali til å bruke munnbind av sikkerhets- og helsemessige årsaker», sa han i videoen.

LES OGSÅ: Har mistet tre familiemedlem på fire år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer